Beursbox
Aug 222017
 
De afgelopen (zomer)weken heb ik een aantal artikelen geschreven over hoe ik snel en effectief de stemming op de aandelenmarkt peil, hoe de beste aandelen te selecteren, waar ik mijn stop losses plaats en veel meer. Uit de reacties blijkt dat velen het zeer bruikbaar en waardevol hebben gevonden. Ik kreeg met name positieve feedback op mijn artikel waarin ik precies aangeef met welke strategie ik zeer eenvoudig en jaar op jaar (ook tijdens de crisis!) 18% rendement behaal en waarom.In onze kostenloze Lees verder »
Aug 212017
 
Hebben beurzen en/of de economie baat bij een bepaalde Amerikaanse president? Bij iedere zittende president doet de pers alsof het zo is. Ooh wat is het beleid of de uitspraak van een president belangrijk. Het komt in iedere krant en de uitspraak had volgens de analisten direct gevolgen voor de koersen. Alleen is het toch jammer dat we achteraf helemaal NIETS terugzien van die invloed. De president is een republikein en dat is goed voor de beurs? Is niets van te zien. De president wordt in de pers Lees verder »
Aug 212017
 
Ik sprak recent met een naar eigen zeggen expert op het gebied van geld. Vanwege een zijdelingse opmerking kwamen we op de FED uit. Mijn opmerking dat de FED niets federaals in zich heeft maar een particuliere organisatie is die op basis van winstoogmerk het geld voor de Verenigde Staten uitbrengt, was voor hem als een bom. Onder mij dan wel te verstaan. Ik was in zijn ogen compleet gek geworden. Hoe kon ik dat ook maar denken? De Centrale Bank van de Verenigde Staten was Federal, omdat het deel Lees verder »
Aug 212017
 
Linksom of rechtsom is het steeds onwaarschijnlijker dat president Trump zijn termijn vol zal maken. De enige reden dat hij er in feite nog zit, is omdat de Republikeinse senatoren lafaards zijn die bang zijn dat ze hun kiezersbasis en sponsoren kwijtraken als ze Trump te vroeg afvallen. Daarom willen de Republikeinen minstens nog één ding doen voor ze Trump dumpen. Ze moeten namelijk de enorme belastingmeevallers voor hun sponsoren er nog door jagen, anders kunnen ze in de toekomst Lees verder »

24 augustus Crypto Event in Bunnik

 Gepubliceerd door om 8:11
Aug 182017
 
Heeft u interesse in wat Crypto’s zijn en wat ze aan de samenleving gaan veranderen? Wilt u zien welke ontwikkelingen gaande zijn en wilt u op de waanzinnige koersbewegingen van bijvoorbeeld bitcoin kunnen handelen? Als uw antwoord “ja” is, dan heb ik goed nieuws. 24 augustus zal er een bijeenkomst plaatsvinden in Bunnik waar u bijgepraat gaat worden. Er zal zelfs live gehandeld worden om u te laten zien hoe makkelijk het in feite is. 17 augustus was de zaal in Best helemaal tot Lees verder »
Aug 182017
 
Beleggers die meer steun willen ondervinden van een dataset met gegevens over bedrijven, aangevuld met waarschijnlijk ’s werelds beste technische analyse aanbieder, moeten 22 augustus om 20:00 uur eens inloggen op de webinar die dan live (in het Nederlands) gegeven gaat worden. Het is een gratis online presentatie van het systeem. Het gaat mij er niet om dat u ‘dus’ klant moet worden. Het gaat mij er om dat u kennis neemt van wat er in de markt is. U kan dan voor uzelf kijken of Lees verder »
Aug 182017
 
Ik schreef er een maand of wat geleden al over. Trump heeft nog geen idee wat hem boven het hoofd hangt. De Amerikaanse overheid geeft structureel meer uit dan ze binnenkrijgt. Dat doet iedere westerse overheid, alleen in de VS hebben de volksvertegenwoordigers dan het recht om de overheid te dwingen daarmee te stoppen. Ze hebben het recht om de overheid geen geld meer te geven. Tijdens de regering Obama deden de Republikeinen het de regering Obama een keer aan. Een paar dagen lang gingen heel veel Lees verder »

ING Groep: Eerst boven 15,8 komen

 Gepubliceerd door om 8:10
Aug 172017
 

In de vorige analyse op het aandeel ING Groep vond ik dat ING eerst maar eens boven de 15,8 moest komen voor een long positie in te nemen. Een goede analyse, want de koers daalde daarna tot onder de 15. Ik handhaaf daarom mijn advies om onder de 15,8 niet long te gaan.

Fugro is fors omlaag gegaan

 Gepubliceerd door om 8:10
Aug 172017
 
Bij de vorige analyse op het aandeel Fugro was ik van mening dat voor een in te nemen long positie de koers van het aandeel Fugro echt boven de 14 moet komen. Dat is niet gelukt. Sterker nog, het ging zwaar omlaag en de koers is nu 10,69 per aandeel. Dat het zo hard omlaag zou gaan was vanuit de grafiek indertijd niet te voorspellen. Overigens zie ik nu wel de eerste tekenen van bodemvorming. Lees verder »

DAX: Geen reden long te gaan

 Gepubliceerd door om 8:10
Aug 172017
 

De DAX is gisteren gestegen, maar wist intraday niet boven de laatste openings- of slotkoersen te komen. Ook eerdere bodems lagen op dit niveau. Het is geen sterk beeld momenteel en ik zie nu geen reden om long te gaan in de DAX.