Beursbox

De keuze als belegger (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door om 7:10
Jun 232017
 
Ik had een leuk aandeel op het oog. Het was een aandeel met wat mij betreft de nodige potentie. Koers toen ik het aan het analyseren was lag rond de 3,50. Op het moment dat ik wilde kopen op maximaal 3,51 schoot het net daarvoor naar 3,53. Ik weet, dat zijn maar twee centen, maar wat doe je? Ga je die twee centen mee, of blijf je vast houden aan maximaal 3,51. Je loopt dan de kans dat de koers wegloopt en je voor twee rottige centen een prachtige kans misloopt. U begrijpt al, ik hield strak vast Lees verder »

Aegon is te overwegen

 Gepubliceerd door om 7:10
Jun 222017
 

Met een steun rond de de 4,3 is eventueel een instap in aandelen Aegon te overwegen. Er lijkt zich in de grafiek een bodem te vormen. Stop loss bij instap in dan 4,25 end of day.

Arcelor bereikte de 18 euro

 Gepubliceerd door om 7:10
Jun 222017
 
Bij mijn vorige analyse op Arcelor Mittal, begin deze maand, gaf ik aan dat 18 een logischer bodem zou zijn. Die 18 euro per aandeel is nu bereikt. Gisteren werd zelfs zonder de 18 geopend maar sloot het aandeel uiteindelijk weer boven de 18. De trend is neerwaarts, maar hier kan wel eens een tijdelijke bodem bereikt zijn. Gezien de dalende trend is een eventuele instap nu nog wel een heel hoog risico situatie.   Lees verder »

DAX nog altijd in opgaande trend

 Gepubliceerd door om 7:10
Jun 222017
 

Daar waar de AEX in een neutrale zone terecht is gekomen mag je de vraag stellen of de DAX dat ook is. Als je de lijn doortrekt, dan kan je ook stellen dat de DAX nog altijd in de weg omhoog zit. Kijk maar eens goed naar de grafiek.

Jun 222017
 

Intraday kwam de AEX gisteren toch akelig dicht bij de onderkant van de tradingrange. Het gaat wel hard deze week. We zagen de AEX in twee dagen een range hebben van 516 tot 529. Dat is voor een beurs die in een neutrale trend gevangen zit een behoorlijke beweging. Uiteindelijk sloot de AEX bijna onveranderd rond 520.

De energie toekomst (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door om 7:10
Jun 222017
 
We neigen er als mensen naar om lijntjes door te trekken. Zo ‘zien’ we niet in dat energiebronnen als olie en kolen in feite de energiebronnen van gisteren zijn. Mogelijk dat we ze over 100 jaar nog gebruiken, maar niet meer in die overheersende mate zoals we dat tot in feite enkele jaren geleden deden. We ‘zien’ het niet, omdat we nog maar nét over de top heen zijn. Andere energiebronnen stellen nu nog niets voor en we kunnen ons niet indenken dat die bronnen, die Lees verder »

Marktbeeld 21 juni 2017

 Gepubliceerd door om 8:10
Jun 212017
 
Het is extreem droog in Brabant en dat roept toch weer de vraag op of we niet nog veel beter over watermanagement moeten nadenken. In de winter was het zo nat, nu is het zo droog. Wat hebben we met dat overtollige water in de winter gedaan? – De Nederlandse belastingdienst zou extra gaan controleren en verwachtte hierdoor meer inkomsten. Dat viel tegen. Een tekort aan personeel wordt als reden opgegeven. Dat mensen eerlijker hun belasting opgeven en dus dat er minder fraude gevonden wordt is Lees verder »