Beursbox

Detroit is economisch een slagveld

 Gepubliceerd door om 9:11
okt 262009
 

Een enorme huizenveiling in de regio Detroit is een flop geworden. Er werden maar liefst 9000 huizen en stukken grond via een veiling aangeboden.
Sommige stukken grond konden al voor een bedrag van 500 dollar aangekocht worden, maar vonden geen koper.

Uiteindelijk is na 5 dagen veiling slechts 20% van de aangeboden zaken verkocht, meestal aan huisjesmelkers en speculanten.
Een dramatisch resultaat dat goed aangeeft dat het bijzonder slecht met Detroit gaat. De stad begint op een spookstad te lijken, nu haar dagen als ‘Motor city’ geteld lijken. Steeds meer mensen verlaten de stad en de stad ziet geen mogelijkheid om nieuw volk en nieuwe industrie aan te trekken. Die wegtrekkende industrie en mensen is er de reden voor dat steeds meer huizen simpelweg verlaten worden. Men kan de belastingen op het bezit niet meer opbrengen, er is geen koper voor het huis te vinden, zelfs niet voor weggeefprijzen, dus men besluit simpelweg het bezit op te geven. Als dan de gemeentelijke belastingen verder niet betaald worden brengt de gemeente de huizen uiteindelijk na jaren in de veiling. Niet echt een succesvolle oplossing, zoals ze nu zelf ook beginnen in te zien. De huizen die nu in veiling gebracht werden, zijn het resultaat van de neergang van 2006. Het duurt dus drie jaar voor de huizen in veiling komen. Wetende dat in 2008 een nog veel grotere golf huizen vrij is gekomen, geeft wel aan dat Detroit er bijzonder slecht voorstaat.
Het is als belegger altijd zoeken naar koopmomenten. Je moet kopen als anderen er niets van willen weten… In dit geval echter, denk ik dat Detroit geen plek is waar je tegen het marktsentiment in moet gaan.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.