Beursbox

HELP MEE DE DIEREN VAN HAÏTI…

 Gepubliceerd door om 15:21
jan 222010
 
De mensen krijgen natuurlijk de eerste aandacht en terecht, maar ik wil ook eens uw aandacht vragen voor de miljoenen dieren, zowel vee als huisdieren als straatdieren van dit zwaar getroffen land.  Het I.F.A.W. treedt weer in actie en u kunt meedoen : helpt u helpen !

 

Vrijdag 22 januari 2010Het IFAW treft voorbereidingen om noodhulp te bieden aan de getroffen dieren op het verwoeste Haïti. Samen met de WSPA (World Society for the Protection of Animals) coördineren wij de inspanningen van alle in het rampgebied actieve dierenwelzijnsorganisaties. Deze coalitie heeft de naam Animal Relief Coalition for Haiti (ARCH) gekregen. Wij menen dat dit de meest effectieve manier is om de enorme en ernstige problemen het hoofd te bieden, waar ook de dieren op Haïti mee te kampen hebben.

Zoals u weet ligt de hoofdstad van Haïti, Port-au-Prince, in puin en veel inwoners zijn omgekomen en vele andere zijn gewond zijn geraakt. Omdat ook tal van dieren slachtoffer zijn, is ons team afgereisd naar de Dominicaanse Republiek om daar een mobiele kliniek in te richten voor de hulp in Haïti. Om de getroffen dieren zo snel mogelijk te kunnen helpen, hebben we onder meer vaccins, antibiotica, verbandmiddelen en voedsel nodig.

Zoals het er nu voor staat, hopen we zaterdag 23 januari in Haïti aan te komen voor overleg met diverse hulpinstanties. Als de situatie veilig is en het is verantwoord dan vertrekt de mobiele kliniek vanuit de Dominicaanse Republiek naar Port-au-Prince.

Het land telt ongeveer vijf miljoen stuks vee (vooral geiten), een grote populatie zwerfhonden en veel huisdieren die door de aardbeving zijn getroffen.

“Dit is een enorme uitdaging”, aldus Ian Robinson Directeur Noodhulp van het IFAW. “We maken ons nu al zorgen over de mogelijke uitbraak van hondsdolheid en andere ziekten die van dieren op mensen kunnen overgaan. We moeten zo snel mogelijk vaccinatie- en voedselprogramma’s opzetten. Ook moeten we heel dringend medische hulp gaan bieden aan de dieren die in levensgevaar verkeren. Er is echt zoveel te doen.”

“We weten niet voor welke problemen we precies komen te staan”, meent Robinson. “Maar dit weten we wel: we zijn er klaar voor, we hebben een basis voor effectieve samenwerking met andere hulporganisaties opgezet, en we zullen nog lange tijd in het rampgebied moeten blijven, gezien de omvang van deze ramp .”

Doneren?

Doneer nu

Of maak een gift over op rekening- nummer: 65.47.69.346

tnv stichting IFAW onder vermelding van Hulp Haïti.

 en help de dieren die getroffen zijn door deze ramp, ga naar www.ifawdoneer.nl .  Voor de niet-Nederlanders staat er een IBAN rekeningnummer op de site.  U kunt ook online doneren.  Dank !!

 

 

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  8 reacties aan “HELP MEE DE DIEREN VAN HAÏTI…”

 1. Beste Marc,

  We hebben overleg gehad met ons Noodhulpteam en willen u op de hoogte brengen van hun visie: hulp aan dieren is ook goed voor de gezondheid van de mensen.

  Maar eerst willen wij u graag een update geven over de situatie in Haïti:

  Een hond dwaalt door de straten van Port-au-Prince, op zoek naar eten. De zorg voor deze loslopende honden en zwerfhonden is een focuspunt van ons noodhulpplan.
  Foto © Chris Hondros/Staff – Getty Images

  Dr. Ian Robinson en Michael Booth van ons Noodhulpteam hebben overleg gehad met de overheidsinstanties in de hoofdstad
  Port-au-Prince.

  Samen met 2 medewerkers van WSPA en andere leden van het Animal Relief Coalition for Haiti, hebben Ian en Michael een plan van aanpak voorgelegd. De gewonde dieren moeten worden geholpen; ze moeten worden voorzien van water en voedsel en gevaccineerd worden tegen dodelijke ziektes. Het team gaat ook naar de zwaarst getroffen gebieden om een inschatting te maken welke hulp het hardst nodig is.

  En natuurlijk maken we onze mobiele kliniek gereed voor vertrek. De situatie in de hoofdstad is nog steeds instabiel en gevaarlijk, maar zodra het mogelijk is, zal ons team aan de slag gaan.

  De humanitaire hulp komt nu goed op gang. Diverse hulporganisaties zorgen voor voedsel, water, medische zorg en onderdak voor de Haïtianen. Alle hulporganisaties hebben hun rol te vervullen en het is cruciaal dat we allemaal samenwerken. Maar ook de dieren hebben te lijden en daarom is onze missie van vitaal belang.

  Gezondheidsklachten bij dieren kunnen leiden tot gezondheidsklachten bij mensen.

  U kunt zich voorstellen dat bij rampen zoals bij deze aardbeving, er vaak uitbraken van ziektes zijn en sommige kunnen van dier op mens overgebracht worden. Een uitbraak, of de angst voor een uitbraak, kan leiden tot negatieve reacties ten opzichte van dieren. Zo kan bijvoorbeeld de kans op een uitbraak van hondsdolheid leiden tot het afmaken van zwerfhonden, zelfs degene die ingeënt zijn.

  Wij hebben aanbevelingen opgesteld voor de regering van Haïti. Deze plannen omvatten de zorg en bescherming van de dieren, en daardoor ook mensen:

  We gaan zorgen voor de populatie loslopende honden en zwerfhonden, door ze te voorzien van water en voedsel en indien nodig vaccineren tegen besmettelijke ziektes die ook overgebracht kunnen worden op mensen.
  Ook landbouwdieren kunnen besmet worden met ziektes – zoals miltvuur – die voor mensen gevaarlijk kunnen zijn. Grote delen van de stad zijn verwoest, daarom spelen de landbouwdieren in de dorpen een cruciale rol in de economische wederopbouw van Haïti. Dus de zorg voor deze landbouwdieren is een essentieel onderdeel van ons plan.
  En natuurlijk omvat ons plan de nodige medische zorg voor de gewonde dieren, alsmede voedsel, water en vitamines om hun immuunsysteem te versterken.
  Wij zijn er van overtuigd dat deze gecombineerde zorg meehelpt aan het gezond houden van de dieren en daardoor ook het risico sterk afneemt dat besmettelijke ziektes van dier op mens worden overgebracht.

  Natuurlijk kunnen wij dit werk niet doen zonder de steun van onze donateurs. Onze dankbaarheid gaat uit naar een ieder die een donatie heeft overgemaakt of ons steunbetuigingen heeft gestuurd voor deze missie.

  Dank u wel voor uw steun, en uiteraard houden wij u op de hoogte van onze hulpverleningsactie op Haïti.

  IFAW

  Fred O’Regan
  President-directeur

  P.S. Als u nog geen donatie heeft overgemaakt, en u wilt ons werk in Haïti financieel steunen, klik dan hier. U kunt u ook gebruik maken van rekeningnummer: 65.47.69.346 tnv stichting IFAW, onder vermelding van Hulp Haïti. 100% van uw donatie gaat direct naar ons Noodhulpfonds en word meteen ingezet voor dierlijke slachtoffers van de aardbeving op Haïti en soortgelijke rampen.

 2. Beste Marc,

  U ontvangt dit bericht omdat ik denk dat onze speciale groep IFAW- donateurs, onze Voorvechters voor Dieren, u bijzonder aan zal spreken. Ik hoop dat u mijn oorspronkelijke e-mail ontvangen heeft, omdat het de video over ons Noodhulpteam op Haïti bevat, alsmede een speciale uitnodiging.

  Wilt u ons steunen met een kleine maandelijks gift door u aan te sluiten bij onze speciale groep van dierenvrienden? Onze Voorvechters voor Dieren geven ons de middelen om snel te reageren op rampen zoals de aardbeving op Haïti… en om zorg te verlenen aan dieren waar en wanneer zij dit nodig hebben.

  Als u nu Voorvechter voor Dieren wordt, stuur ik u onze mascotte Rakker als dank namens alle dieren die u helpt.

  Als u de afbeeldingen in deze e-mail niet kunt zien, klik dan hier waardoor het als webpagina wordt weergegeven.

  Beste Marc,

  Toen het gebouw instortte waar Dik in zat tijdens de aardbeving op Haïti, werd hij getroffen door vallende brokstukken.

  Met o.a. een gewonde rug werd deze jonge hond levend uit het puin bevrijd door Keith, een buurtbewoner die tussen de brokstukken wanhopig op zoek was naar overlevenden.

  Ontroerd door de ontdekking van een levend wezen in deze ravage nam Keith het hondje in huis. Dankzij de inspanningen van het IFAW-Noodhulpteam in het rampgebied kreeg Dik de medische zorg die hem er weer bovenop hielp.

  Voorvechters voor Dieren hebben we nu meer dan ooit nodig!

  Bekijk video over Haïti

  Dit zijn verhalen die ik maar al te graag met u wil delen. Want zelfs na zo’n afschuwelijke ramp is het kostbare leven van dit ene huisdier dat gered werd, een machtig teken van nieuwe hoop.

  De afgelopen vijf jaar hebben er zich, naast de aardbeving op Haïti, nog zeker 25 andere rampen voorgedaan waarbij het IFAW noodhulp heeft geboden. Ook als straks de schijnwerpers niet meer op Haïti zijn gericht, blijft het IFAW aanwezig om te helpen bij de wederopbouw.

  Ook na de orkaan Katrina zijn we nog lange tijd doorgegaan met het opleiden van nieuwe reddingswerkers en hebben we trailers met ultramoderne faciliteiten uitgerust, zodat die bij een eventuele volgende orkaan kunnen worden ingezet. In Australië bieden we nog steeds ondersteuning aan lokale rehabilitatiedeskundigen. Deze mensen hebben zich ontfermd over de in het wild levende dieren die vorig jaar uit de verwoestende bosbranden zijn gered. Volgens onze laatste gegevens hebben we in het kader van onze Noodhulpprogramma’s wereldwijd al 63.311 dieren gered.

  Mag ik u daarom vragen ons met een vast maandelijks bedrag te steunen, zodat onze Noodhulpteams door kunnen gaan met hun werk? Als u daartoe bereid bent, gaat u tot een speciale groep donateurs, onze Voorvechters voor Dieren, behoren.

  Als Voorvechter voor Dieren stelt u het IFAW in staat om direct in actie te komen wanneer dieren in nood ons het hardst nodig hebben. Dat kan betekenen dat we hulp bieden bij de volgende ramp die zich aandient, of dat we een weesbeertje redden, of dat we een ziek of gewond huisdier levensreddende medische hulp bieden. Hoe dan ook, met uw maandelijkse steun kunnen we in actie komen om het leven van een dier te redden voor het te laat is.

  We hebben het ook aan onze Voorvechters voor Dieren te danken dat we wereldwijd binnen 48 uur na een ramp ter plekke reddingswerk kunnen verrichten. En als de media zich allang hebben teruggetrokken, kunnen wij hulp blijven bieden om te voorkomen dat de dieren worden vergeten. Met uw structurele steun kunnen we dieren als Dik redden – en daarmee nieuwe hoop bieden aan mensen die echt alles kwijt zijn.

  Uiteindelijk zal de aandacht van de media voor de ramp hoe langer hoe meer verflauwen, maar wij moeten ervoor zorgen dat onze aandacht en zorg niet verflauwt. Word vandaag nog de Voorvechter voor Dieren, die wij in deze moeilijke tijden zo hard nodig hebben.

  Bij voorbaat hartelijk dank,

  IFAW

  Fred O’Regan
  President-directeur

  P.S. Ik hoop dat u “JA” zult zeggen en mijn uitnodiging om Voorvechter voor Dieren te worden zult accepteren. Daarmee helpt u ons om dieren na een ramp levensreddende medische hulp te bieden, naar een veilige omgeving over te brengen of met hun baasjes te herenigen. Als dank ontvangt u van mij het hondje Rakker, onze mascotte en tevens het symbool van alle dieren die wij net als Dik dankzij u mogen redden. Als Voorvechter voor Dieren ontvangt u ook onze kwartaaluitgave IFAW’s Dierenwereld, waarin u kunt lezen hoe uw steun dieren over de hele wereld ten goede komt.

  Tot daar de mail die ik vandaag ontving. En ja, ik ben nu een Voorvechter…

 3. Deze zondag (6 juni) om 21:30 uur op SBS 6.
  Beste Marc,

  Een undercover onderzoek van het IFAW – in samenwerking met Alberto Stegeman van Undercover in Nederland – zal zondagavond om 21:30 uur op SBS 6 worden uitgezonden.

  In de aflevering worden illegale handelaren van Oost-Europese puppies ontmaskerd. Jaarlijks worden tienduizenden zieke en mishandelde puppy’s door onwetende Nederlanders gekocht. De meedogenloze handelaren in binnen- en buitenland doen zich voor als bonafide fokkers met liefde voor dieren. Echter, in werkelijkheid zijn zij malafide handelaren met bloed aan hun handen.

  De moeders van de pups leven in landen als Hongarije onder gruwelijke omstandigheden en worden misbruikt als broedmachines. Veel puppies sterven in de eerste weken van hun leven als gevolg van valse inentingen, eindeloze transporten en ernstige verwaarlozing.

  Iedereen in Nederland moet hiervan op de hoogte zijn, dus mis het niet!

  IFAW

  Fred O’Regan
  President-directeur

 4. Beste Marc,

  We hebben nog maar drie weken om te voorkomen, dat de commerciële jacht door deze deal wordt gelegaliseerd.
  Kom nu in actie om de walvissen opnieuw te redden!

  Tien jaar geleden protesteerden mijn vrouw Keely en ik samen met andere IFAW-donateurs tegen een plan om de Laguna San Ignacio (de laatste nog ongerepte kraamkamer van de Californische grijze walvis) in de grootste zoutfabriek ter wereld te veranderen.

  We hebben toen een overwinning voor de walvissen behaald. Dat wapenfeit werd in de media “de allerbelangrijkste overwinning voor het milieu van de laatste decennia” genoemd.

  Nu dreigt een enorm nieuw gevaar voor walvissen – een voorstel om de commerciële walvisjacht te legaliseren.

  Dit geheime voorstel is door verschillende landen achter gesloten deuren en in overleg met Japan, Noorwegen en IJsland ontwikkeld – de laatste drie landen die nog steeds uit commerciële motieven op walvissen jagen. De Europese Unie heeft een sleutelrol in de beslissing of dit voorstel doorgaat en Spanje is momenteel voorzitter van de EU. Daarom moeten wij druk uitoefenen op de EU om NEE te zeggen tegen deze deal.

  Dit is niet het moment om Japan, IJsland en Noorwegen een Licence to Kill te geven.

  Klik hier om de Spaanse minister Dñª Elena Espinosa Manganate te laten weten dat ze OPNIEUW de walvissen moeten redden!

  Kom nu in actie – dit plan wordt op 21 juni tijdens de vergadering van de Internationale Walvisvaartcommissie in Marokko in stemming gebracht, dus we hebben nog maar drie weken om een luid en duidelijk protest te laten horen.

  Als de IWC voor dit gevaarlijke voorstel stemt, betekent dit dat:

  Het verbod op de walvisjacht wordt opgeschort als men de commerciële jacht weer toestaat;
  Het walvisreservaat in de Zuidelijke IJszee weer wordt vrijgegeven. Daarmee zouden de in 1994 door de IWC zelf ingestelde beschermende maatregelen worden teruggedraaid;
  Japan nog meer rechten krijgt om in de eigen kustwateren walvissen voor financieel gewin af te slachten;
  Japan, IJsland en Noorwegen met gegarandeerde vangstquota’s voor de duur van 10 jaar worden beloond, wat in strijd is met al lang bestaande afspraken over onderzoeksprocedures en het wereldwijd verbod op de walvisjacht.
  Als de bij de IWC aangesloten lidstaten voor dit plan stemmen, keuren zij de misselijkmakende wreedheid van de commerciële walvisjacht goed: walvissen die net zo lang worden opgejaagd tot ze uitgeput zijn; vervolgens beschoten worden met harpoenen met springlading en tenslotte worden opgetakeld om langzaam dood te bloeden of te verdrinken.

  Hier mogen we niet werkeloos blijven toezien.

  Het komt er nu op aan voor de walvissen en de natuur- en milieubeweging. We hebben de unieke gelegenheid én de morele plicht om deze onschuldige dieren te beschermen.

  Steun me alstublieft om deze afschuwelijke deal tegen te houden.

  Wij moeten waarborgen, dat deze schitterende dieren nog generaties lang worden beschermd.

  Bij voorbaat dank,

  Pierce Brosnan
  IFAW-woordvoerder voor de walviscampagne

 5. Door massale overstromingen verhongeren er vele dieren in Pakistan.

  Beste Marc,
  Inwoners en hun dieren zijn op zoek naar veilige gebieden. Maak nu een donatie over.

  De tijd dringt voor de dieren die de verwoestende overstromingen in Pakistan hebben overleefd.

  Helaas wordt voorspeld dat deze moessonregens, die de overstromingen hebben veroorzaakt, aan kracht zullen toenemen. En waar er geen regen valt, lopen de temperaturen op tot wel 50 graden Celsius.

  Als gevolg van de overstromingen is er geen voedsel voor de dieren, zelfs geen gras.

  Er zijn al 200.000 dieren overleden, en honderdduizenden zitten al dagen zonder voedsel.

  Paarden, ezels, koeien, waterbuffels, schapen en geiten sterven van de honger en ze hebben niets te drinken behalve water uit modderpoelen.

  Ze hebben nu uw hulp nodig!

  Klik hier om een gift over te maken

  Elke euro die gedoneerd wordt, gaat naar het IFAW-Noodhulpteam, dat zorgt voor voedsel en hulp voor de dieren die slachtoffer zijn geworden van de overstromingen in Pakistan en andere natuurrampen.

  Simpel gezegd redt uw donatie meteen het leven van een dier in nood.

  We werken samen met een lokale stichting die hulp verleent aan mens en dier in de overstroomde gebieden. We hebben diverse goederen aangeschaft zoals tarwestro, tarwezemelen en Wanda, een melasse-brij, wat de dieren onmiddellijk meer energie en kracht geeft.

  In aanvulling op het voedsel dat reeds is gebracht, houden we de hulpverlening aan de dieren nauw in de gaten, om te zien hoe we ook op andere manieren kunnen helpen. En we hebben contact opgenomen met andere internationale dierenhulporganisaties om te kijken hoe we het beste kunnen samenwerken om de dieren in Pakistan te helpen.

  Nu is het aan u.

  Help deze uitgehongerde dieren door vandaag nog een donatie over te maken.

  Hoe meer geld we ophalen, des te meer uitgehongerde dieren we kunnen redden.

  Hartelijk dank,

  Fred O’Regan
  President-directeur

  P.S. De dierlijke slachtoffers van de overstromingen in Pakistan kunnen gewoon niet wachten. Doneer nu – Uw donatie gaat rechtstreeks en volledig naar het redden van een dier in nood.

 6. Beste Marc,

  Hartelijk dank voor uw hulp bij onze strijd tegen de walvisjacht.

  Steun de dieren met een maandelijkse gift.
  Help ons meer druk op de politieke besluitvorming uit te oefenen. Dat is nodig om een eind te maken aan de jacht. Steun deze en andere cruciale IFAW-campagnes. Door Voorvechter voor Dieren van het IFAW te worden levert u de best denkbare bijdrage aan de bescherming van dieren het hele jaar door en stelt u het IFAW in staat meteen in actie te komen wanneer dieren in nood ons het hardst nodig hebben. Klik op onderstaande link als ons wilt steunen met een machtiging.
  https://www.ifawdoneer.nl/

  U kunt ons ook helpen om meer mensen bekend te maken met de wreedheid van de walvisjacht: stuur onderstaand bericht door naar familie en vrienden en help ons de druk op IJsland op te voeren.

  Met vriendelijke groet,

  Fred O’Regan
  President-directeur

  **********
  Verwijder alle tekst hierboven, stuur alleen onderstaand bericht door:
  **********
  Dit jaar heeft een handvol hardnekkige IJslandse walvisvaarders al meer dan 200 walvissen gedood, waaronder bijna 150 gewone vinvissen, een met uitsterven bedreigde soort. En dat ondanks een wereldwijd verbod op de commerciële jacht.

  De walvisjacht is wreed, onnodig, en economisch onrendabel – dus onbegrijpelijk tegen de achtergrond van de economische malaise van het land. Ruim 100.000 toeristen geven jaarlijks ruim €12 miljoen uit in de kustplaatsen van IJsland. Walvistoerisme is een diervriendelijk, duurzaam en winstgevend alternatief voor de walvisjacht.

  Help ons alstublieft – zeg tegen de IJslandse regering dat er meteen een eind moet komen aan de walvisjacht, en dat ze beter het winstgevende walvistoerisme kunnen beschermen.

  Nu IJsland aansluiting zoekt bij de Europese Unie kan uw mening van invloed zijn.

  http://e-activist.com/ea-campaign/clientcampaign.do?ea.client.id=17&ea.campaign.id=7978

 7. Beste Marc,

  IFAW’s Noodhulpteam is in Japan aan het werk om de duizenden dieren te helpen die de verschrikkelijke aardbeving en tsunami hebben overleefd.

  Maak een donatie over.

  Met uw gift kunnen we de dieren die getroffen zijn door de aardbeving en tsunami beschermen en verzorgen.

  De aardbeving en tsunami hebben een zware tol geëist onder de bevolking. Meer dan 10.000 mensen hebben de ramp niet overleefd, vele duizenden mensen worden nog vermist of zijn gewond, en hele steden zijn weggevaagd.

  Maar vele dieren – honden, katten en vee – zijn ook getroffen en hebben dringend hulp nodig.

  Op een melkveehouderij waar ons Noodhulpteam was, stonden de koeien die het hadden overleefd tussen degenen die verdronken waren tijdens de tsunami. De koeien die nu nog leven hebben dringend voedsel nodig.

  Humanitaire hulporganisaties zijn hard aan het werk om hulp te verlenen aan de vele mensen die de ramp hebben overleefd. Het is aan ons om de dieren te helpen.

  U helpt toch ook?

  Het IFAW werkt samen met lokale dierenhulporganisaties in de meest getroffen gebieden om hulp te verlenen aan de dieren die onze hulp het hardst nodig hebben. Naast de vele overlevenden in de speciale opvang voor dieren, zijn er nog honderden dieren die in de buurt verblijven van hun baasjes in opvangcentra. Totdat de basisvoorzieningen in de verwoeste gebieden weer zijn hersteld, zijn mensen en dieren afhankelijk van de vrijgevigheid van anderen om ze te voorzien in hun eerste levensbehoeften.

  Met een gift helpt u de dieren die slachtoffer zijn van de ramp in Japan en andere dieren die getroffen zijn door een ramp, te voorzien van voedsel en levensreddende zorg.

  Uw donatie is dringend nodig. Dank u wel.

  Fred O’Regan
  President-directeur

  P.S. De dieren die slachtoffer zijn van de aardbeving en tsunami in Japan en andere rampen kunnen niet wachten. Maak vandaag nog een donatie over en help deze dieren.

 8. Ik stortte alvast, hoewel ik ook al op maandelijkse basis doneer – u ook…?

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.