Beursbox
apr 062010
 

Beste lezers van het Beursbox forum,

Ter gelegenheid van deze prachtige lentedag schotel ik jullie bij deze nog eens een interessant artikel van mijn hand voor …

Herinneren jullie zich de legendarische James Bond-film “Goldfinger” uit 1964 nog ? Indien nodig kan de soundtrack gezongen door Shirley Bassey jullie geheugen wellicht opfrissen: http://www.youtube.com/watch?v=X7tkOyyR24s. Toegegeven, dit is een film van (ver) voor mijn tijd, maar dit neemt niét weg dat ik grote fan ben van de Bond-films uit de jaren 60′, 70′ en 80′. Ook van de muziek uit dezelfde periode ben ik zeker en vast liefhebber!

Wij gaan hier echter niet verder uitweiden over deze film … Jullie kunnen deze altijd eens huren in de videotheek. Of de mensen die géén schrik hebben van de Vlaamse zanger Johan Verminnen – voorzitter van de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM – kunnen op eigen risico deze film ook downloaden via een “torrent”. Ik heb horen zeggen (!!!) dat dit zeer goed werkt …

Genoeg gezeverd nu … De enige link tussen “Goldfinger” en dit artikel is dat ik jullie hier een zeer concrete beleggingstip ga geven met betrekking tot het edelmetaal GOUD! Het gaat over een “turbo” (beleggingsproduct ontwikkeld door ABN Amro – nu overgenomen Royal Bank of Scotland). Het is voorlopig genoeg om te weten dat de betreffende turbo de goudprijs volgt, maar dan in turboversnelling! Een uitgebreidere uitleg over turbo’s zal ik wel eens geven in een toekomstig artikel. De turbo die ik jullie ga aanbevelen beweegt recht evenredig met de goudprijs, maar dan wel méér dan 13 keer zo snel ! Als de goudprijs op een dag 1 % omhoog gaat, stijgt deze turbo méér dan 13 %! Het omgekeerde is uiteraard ook waar, want de goedheilige man “Sinterklaas” bestaat niet en al zeker niet voor de “kleine belegger”!!! Om te concluderen met een simpele vergelijking: als de goudprijs ons een “vinger” geeft, krijgen we van deze turbo direct een ganse arm … Anderzijds: als we aan de goudprijs een vinger zouden verliezen, zouden we aan deze turbo direct héél onze arm kwijt zijn (hopelijk is dat dan wel niét mijn rechtse) … Met een mooi woord noemt dit “hefboomeffect”.
Naast dit alles heeft de betreffende turbo nog een ander merkwaardig kenmerk. De goudprijs noteert in USD, terwijl deze turbo in EUR noteert (op de beurs van Amsterdam). Gevolg is dat als de goudprijs gelijk blijft, maar de USD verstevigt t.o.v. de EUR, we toch winst maken !
Nog een laatste belangrijk feit over deze turbo: er is een “stop-loss” van USD 1,066.00. Van zodra de goudprijs op of onder deze prijs komt, is het “over and out” en zijn we (de overgrote meerderheid van) ons geld kwijt.

Ik zal jullie niet langer in spanning laten. Op de volgende link vinden jullie alle relevante info over deze turbo (inclusief ISIN-code): http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&isin=NL0009335157.

Nu jullie weten WAT ik jullie aanraadt om te kopen is de vraag natuurlijk “WAAROM in hemelsnaam zou ik mijn zuurverdiende centen in een dergelijk Cowboy-beleggingsproduct stekken???” Het antwoord is zéér simpel: ik ben van mening dat de goudprijs de komende weken tot maanden gaat stijgen en dat de EUR in diezelfde periode verder gaat verzwakken t.o.v. de USD. Let wel: ik spreek enkel en alleen over “de komende weken tot maanden”. Over de langere termijn spreek ik mij hier niet uit … Eén ding is wel zeker: zellfs de hoogste bomen groeien bijlange niet tot in de hemel …

Hier (klikken) vinden jullie een grafiek van de goudprijs. Het is duidelijk dat deze in een uptrend zit en het blauwe stijgende trendkanaal mooi respecteert. De prijs is opgeveerd vanaf de steunlijn en kan van mijn part nu dus een nieuwe high maken !

Vervolgens vinden jullie hier (klikken) een grafiek van de wisselkoers EUR/USD. Deze zit voor wat mij betreft voor de langere termijn in een uptrend! Alvorens terug te beginnen stijgen moet dit valutapaar volgens mij echter eerst een nieuwe low neerzetten, en dat is dus positief voor onze turbo. Een terugval tot 1.3000 of lager zit er volgens mij zeker aan te komen. Ik lig ook op de loer om NA deze terugval long te gaan op de EUR/USD. Dit zal dan volgens mij een serieuze “klapper” worden!!! Maar dat is voor in een volgend artikel …

Op beide grafieken zien jullie ook een vloeiende rode lijn. Dit is de “62 exponential moving average”.  De uitleg over het belang en het nut hiervan is ook voor een andere keer… Voorlopig mogen jullie uitgaan van het volgende basisprincipe: prijs onder deze lijn = downtrend en prijs boven deze lijn = uptrend.

Om jullie alvast hardop een beetje te laten dagdromen heb ik hier een rekensom voor jullie. Als de goudprijs terug op zijn vorige high van +/- USD 1,226 komt en de EUR/USD verder verzwakt tot 1.3000 is deze turbo om en bij de EUR 14 waard. Dit is méér dan een verdubbeling vanaf het huidige koersniveau. En het kan dus nog beter dan dat hé … Een inleg van duizend euro kan binnen enkele weken het dubbele waard zijn … Ik moet voor een dergelijke winst in ieder geval lang en hard werken (om dan vervolgens schandalig veel af te staan aan “vadertje staat”)! Haast jullie dus om een kooporder in te leggen en weldra zullen jullie – tenmiste voor heel even – net zoals onze vriend “Goldfinger” niet meer op een euroke moeten kijken…

En, beste lezers ? Zijn jullie reeds onderweg naar de bank ? Of “passen” jullie liever voor deze gratis tip ? Mij is het allemaal gelijk, maar laat zeker iets weten!

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  7 reacties aan “Goldfinger, the man with the “Midas”-touch …”

 1. Ik pas voor dit spelletje Russische roulette …

 2. Schitterend artikel! Eindelijk gratis degelijk advies ZONDER WINSTOOGMERK!!!

  Liever geld verliezen aan een verkeerde gok dan aan een abonnement op 1 of ander BONANZA rapport.

 3. In 2008 het jaar van de volle crisis heb ik veel geld verloren (want inderdaad een arm voor een vinger gaat hier zeker op) aan zo een turbo. Toen was er alle reden voor goud om door te stijgen en heeft dat niet gedaan zelfs onder mijn stop loss gegaan… ik stoot mij geen tweemaal aan dezelfde ezel!!

  greetz

 4. Vincent, ben jij dé Vincent die naar Tasmanië geweest bent???

  Bekijk nog eens of de turbo winst oplevert bij dalende dollar koers??? Ik dacht dat ook, maar dat bleek dus geen waar te zijn. De koers van de turbo werd, in mijn geval, gegenereerd door de onderliggende waarde, die in dollar staat genoteerd.

  Bekijk ook de formulering van je artikel. Ik denk dat mannen als Tom Lassing en Marc Haaghen de kriebels krijgen, maar niet van de gratis aangeboden concurrentie, maar van jouw formulering waardoor je je juridisch kwetsbaar opstelt. Nu, ik kan het niet weten, ik ben niet thuis in dat wereldje, het is maar een gedachtekronkel.

 5. De kriebels ? Een berekende gok wagen is wel op ieders eigen risico en er is nog altijd zoiets als “het recht op vrije meningsuiting” en “persvrijheid” …

 6. Luc,
  De wisselkoers EUR/USD heeft wel degelijk impact op de valorisatie van deze turbo.

  Het is wel zo dat het hefboomeffect niet geldt op het wisselkoersrisico, want de onderliggende waarde is de goudprijs in USD en niét de omrekening in EUR.

  De formule om de turbo te waarderen is:

  goudprijs in USD – financieringsniveau (1.045,69)
  ———————————————————————————————-
  ratio (10) / wisselkoers EUR/USD

 7. De kriebels ? Een berekende gok wagen is wel op ieders eigen risico en er is nog altijd zoiets als “het recht op vrije meningsuiting” en “persvrijheid” …

  Vincent, de wijze waarop je het formuleert, is bijna alsof je de deelname aan een muziekfestival zou promoten. Die stijl kan in dit wereldje dodelijk zijn. Dat weet je aan de manier waarop jaren geleden uitgebrachte rapporten die niet tot het gewenste resultaat leidden, tot op vandaag nog op afwijzende reacties kan rekenen.

  Let dus op de stijl en daarmee heb ik geen waardeoordeel over de inhoud van je boodschap geuit of over vrije meningsuiting en persvrijheid.

  Als ik naar Tom en Marc verwijs, dan is dat omdat zij ervaring hebben met afwijzende reacties en wat dat met een mens kan doen. Ook weten zij wat er kan gebeuren als “onervaren” mensen de mist in gaan met hun raadgevingen. Dus ook naar Tom en Marc toe had ik geen negatieve ondertoon en geen waardeoordeel geuit of toch zeker niet bedoeld.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.