Beursbox

Nieuw referendum IceSave deal

 Gepubliceerd door om 8:41
feb 222011
 

De president van IJsland heeft na het akkoord dat in het parlement gesloten is toch weer geweigerd het besluit te tekenen. Hij wil wederom dat de bevolking zich er over uitspreekt.

De kans dat het volk ‘voor’ de deal is, is vrijwel nihil. De boosheid over het gedrag van de bankiers is nog altijd groot en niemand wil betalen voor de fouten van de frauderende bankiers. Dat is echter wel waar de politici nu meer akkoord zijn.

Wat denk ik daarvan?

Ik denk dat hier een spel gespeeld wordt. IJsland doet net alsof ze meewerkt aan een oplossing, maar ‘helaas’ de bevolking werkt niet mee. Politici gaan dus steeds akkoord en daarmee werkt het land keurig mee. Het is vervolgens niet de schuld van de politici dat de bevolking niet meewerkt.
IJsland gaat nu niet akkoord en gaat nooit akkoord. IJsland gaat niet betalen. Het begint bij de rente en het eindigt ermee dat ze ook de hoofdsom niet gaan betalen… net zolang tot de Euro zo ver is weggezakt, dat ze zonder veel moeite de historische schuld zullen aflossen.

Vraag u eens af hoe u zou reageren?

Nederland heeft via Wouter Bos onder het toeziend og van Balkenende ING enorme beloftes gedaan. Beloftes die we als land niet kunnen waarmaken. Stel dat het mis gaat met ING en we worden gehouden aan de beloftes die Sinterklaas spelende politici namens ons gedaan hebben, dan moeten we per gezin tienduizenden euro’s betalen aan andere banken in de wereld. Uw spaargeld volkomen weg, om rijke bankiers en rijke buitenlandse spaarders te compenseren voor de fouten van de ING bankiers. Ook wij zouden dat niet pikken en als we de kans krijgen zouden we ‘nee’ zeggen.
Als politici willen kunnen ze altijd een weg vinden om tegen de wil van het volk in te gaan. Vraag maar aan Balkenende die een ‘Nee’ tegen Europa zonder moeite omzette in een ‘Ja’. Puur bedrog en we hebben het gepikt.
De IJslandse politici zijn veel slimmer dan de Engelse en Nederlandse onderhandelaars gedacht hebben. Gaan dan sancties helpen? Waarschijnlijk niet als IJsland vervolgens banden aantrekt met China. Immers, dat is het laatste wat de EU wil zien gebeuren.

Ze betalen niet. Dat is mijn gedachte erover.
Hoe dank u er over?

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  Een reactie aan “Nieuw referendum IceSave deal”

  1. Eigenlijk een heel gewikst plan dat de Nederlandse en Britse politici allang door hebben. De vraag is of zij achter de schermen niet akkoord zijn met dit spelletje, maar ten opzichte van de publieke opinie zich van den domme houden.

    De Nederlandse belastingbetaler zal in praktijk betaald hebben voor de Nederlanders door middel van de meest oneerlijke belasting van allemaal, sluipende inflatie, die opzettelijk is gecreëerd door middel van gelddrukpers.

    Ze hebben de mond vol van inkomensherverdeling.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.