Beursbox

JACK HOOGLAND OVER JAPAN…

 Gepubliceerd door om 7:00
mrt 212011
 

Het is alles Japan wat de klok slaat. Deze week hebben we ons eens verdiept in wat de economische gevolgen van de Japanse ramp kunnen zijn. Hierover nadenken wordt echter zwaar bemoeilijkt door de onzekerheid over de kerncentrales.

Het lijkt er echter op dat alles wat er nu gebeurt de grondstofprijzen (behalve die van uranium) op de lange termijn verder zal opdrijven. De Japanse wederopbouw zal enorm omvangrijk zijn en zal de vraag naar industriële grondstoffen doen verhogen.

Daar komt bij dat het gebruik van kerncentrales wereldwijd nu al ter discussie is komen te staan. De kans is daardoor groot dat de komende jaren een groter deel van de wereldwijde elektriciteit gaat worden opgewekt via traditionele elektriciteitscentrales, wat de vraag naar steenkool, olie en aardgas zal doen toenemen.

Verder lijkt het erop dat de Japanse overheid met een enorm financieel probleem zit, want de staatsschuld is ongeveer 200% van het BBP. Die schuld zal dit jaar fors toenemen door de economische klap die deze aardbeving heeft uitgedeeld, en zal daarna fors toenemen omdat de wederopbouw moet worden gefinancierd.

De eerste indicatie is in dit soort situaties meestal de goede. De Japanse centrale bank heeft de geldpersen aangezet, door voor meer dan $300 miljard aan Japanse Yen te printen. Men kiest dus duidelijk voor de Amerikaanse strategie van geldontwaarding. Hoewel de Yen de afgelopen week steeg als reactie op de ramp, zijn wij ervan overtuigd dat de waarde van de Yen de komende jaren enorm zal dalen.

Tegelijk zijn we juist optimistisch over de Japanse beurs, maar wel pas nadat we weten op welk niveau de Nikkei de komende maanden een bodem gaat vormen. En waar die bodem zal komen te liggen, zal uiteraard worden bepaald door de vraag wat er met die kerncentrales gaat gebeuren…
 

Kies voor zekerheid in turbulente tijden
Als de beurs de komende dagen niet minstens een paar procenten stijgt, dan gaan onze WoensdagTrader-Easy abonnees komende woensdag het sein krijgen om hun aandelen te verkopen. Dus om hun geld even veilig aan de zijlijn te parkeren.

Het kan zijn dat dit ‘parkeren’ een week duurt, maar het kan ook maanden duren. Alleen als de beurstrend weer positief wordt, óf als de beurs te hard daalt en een ‘oversold’ signaal afgeeft, stappen we weer in de markt. En gaan we weer continu beleggen in aandelen waarvan de winstverwachting fors opwaarts is bijgesteld. Dus in aandelen van bedrijven waarmee het zeer goed gaat en die positief in het nieuws zijn.

Juist nu zijn vaste regels enorm belangrijk
Mocht de komende weken blijken dat de situatie in Japan dramatisch wordt en de beurzen gaan onderuit, dan zult u daar als WoensdagTrader-Easy abonnee geen last van hebben.

Juist in dit soort turbulente tijden, waarbij er zoveel aan de hand is in de wereld en er zoveel onzekerheid is, bewijst een strategie als WoensdagTrader-Easy haar nut. Want juist in dit soort tijden is het volgen van vaste regels van cruciaal belang.

Aanpassen aan de situatie
Natuurlijk kunnen we niet voorspellen of u de komende twee weken met WoensdagTrader-Easy winst zal gaan maken. Het is best mogelijk dat we komende woensdag een vals signaal voor onze kiezen krijgen. Mocht dat gebeuren, dan corrigeren we dat de week nadien weer. Valse signalen hebben we ieder jaar. Juist door ons bij een vals signaal direct aan te passen, halen we met deze unieke strategie een gemiddeld jaarrendement van 46%.

Kijk, het afgelopen half jaar was het niet zo moeilijk om aan de goede kant van de beurstrend te zitten. Een rustige, stijgende beurs is voor iedere belegger de allergemakkelijkste situatie. Pas als het turbulent wordt, dan gaat een strategie als WoensdagTrader-Easy het verschil maken.

Vaste regels geven rust én rendement
Het principe van WoensdagTrader-Easy is razend simpel. Bovengemiddeld profiteren van een stijgende beurstrend, en direct je geld aan de zijlijn zodra de beurstrend draait naar dalend. Volgens vaste regels. Die vaste regels geven rust én rendement. Vooral in turbulente tijden. En wie wil dat nu niet? Meldt u zich hier aan voor een abonnement.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.