Beursbox

WORDT HET WESTEN ZOALS JAPAN…?

 Gepubliceerd door om 23:56
aug 202011
 

Denkt u dat wij de Japanse toer opgaan : lage groei, lage rente, eerder deflatie dan inflatie, dalende beurzen ook voor jàren…?

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  Een reactie aan “WORDT HET WESTEN ZOALS JAPAN…?”

  1. HET grote verschil met Japan zal zijn dat er geen deflatie, maar inflatie zal optreden. In Japan bleef de Japanner zijn welvaart min of meer behouden door deflatie, waardoor de modale burger zijn rijkdom bleef behouden of zelfs vergrootte.

    In het westen zal de modale burger zijn welvaart zien wegsmelten als sneeuw door de zon. Bedenk heel goed dat dit een wereld van verschil maakt.

    In Japan kon de economie draaiende gehouden worden tot op zekere hoogte. Het was geen “end-game”. Hier en nu wordt geflirt met de grens tussen grote inflatie en hyperinflatie. Van deflatie is er al lang geen sprake meer, denk ik. Deflatie moet al kunstmatig gegenereerd worden (denk aan olieprijs) Als de grens naar hyperinflatie niet wordt overschreden, zullen de gelijkenissen met het Japan van de voorbije twintig jaar populair blijven en min of meer opgaan.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.