Beursbox
nov 302011
 

Men is nu inderdaad al stappen aan het ondernemen, wat wil je met een die hard socialist als Di Rupo straks als premier…  Vindt u dit verantwoord, is het zowiezo wel nuttig want ik kan me zo voorstellen dat grote vermogens weleens naar “een” buitenland kunnen vluchten ? Wij vernemen het graag…

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  8 reacties aan “OP NAAR EEN VERMOGENSBELASTING IN BELGIË…?”

 1. Zoals gewoonlijk bij zulke maatregelen, zullen ze langzaam opgelegd worden. Nu zal er geen weerstand zijn van het gros van de bevolking. De rijkeren onder ons vinden het misschien niet ver genoeg gaand om stappen te ondernemen. Binnen vijf jaar of zo, is iedereen het gewoon geworden en kan de volgende stap ondernomen worden. Nog een paar stappen verder en ze weten alles van onze vermogens af, van rijk naar arm en dan is de vermogensbelasting heel dicht bij.

 2. Big brother is watching you en valt niet meer te ontwijken

 3. Het hoort niet thuis in dit topic, maar ik wil dit toch even kwijt:

  Ik ben Vlaming. Mijn oude buurvrouw heeft in een rustpensioen voor werknemers in de privésector plus een pensioen van haar overleden man in de overheidssector. Er zijn, wat hier noemt, cumulatiegrenzen. Eenvoudig gezegd mogen je beide pensioenen samen een bepaalde grens niet overschrijden. In september was er een “welvaartsaanpassing”. Je zal direct snappen waarom ik het tussen aanhalingstekens plaats.

  Rustpensioen voordien: 1045.47
  Rustpensioen nadien: 1068.94
  Welvaartsaanpassing is 23.47 euro

  Tot daar gaat alles nog goed 

  Overheidspensioen overleden echtgenoot beperkt door cumulatie voordien: 448.63
  Overheidspensioen overleden echtgenoot beperkt door cumulatie nadien: 431.02
  Verlies -17,61

  Reële welvaartsaanpassing: 23.47 – 17.61 of 5.86 bruto
  Reken daar nog een 10% belastingen op en je het iets van een 5,25 euro (niet op de cent nauwkeurig) aan pensioensverhoging..

  De overheid heeft een groot gevoel voor humor.

  Als wij horen spreken over een pensioen van 1000 euro of meer, spreken wij van een “groot pensioen”.

 4. Jan, is het niet opvallend dat ze alles van jou willen weten en dat wij niets van hen mogen weten? Behalve hun jarenlange leugens dan.

  Het is daarom ook niet zo vreemd dat men (wij) naar wegen zoekt om op een of andere manier buiten het systeem te blijven.

 5. Dat klopt Dick.
  Wie weet wat er achter de schermen plaatsvindt van de politici en de banksters, die walgt ervan. maar goed er zijn al in deel: de wereld van het podium en de wereld van wat er achter de schermen gebeurt..
  Banksters van Goldman Sachs die aantoonbaar liegen, zoals bij de toetreding van Griekenland tot de eurozone, lopen nog steeds vrij rond en verdienen massa’s geld ( beter gezegd stelen massa’s geld) En burgers worden uitgeknepen.
  Oftewel: witte boorden criminaliteit viert hoogtij!!

 6. Over de banken zie ook het navolgende artikeltje:

  http://blogs.reuters.com/felix-salmon/2011/11/29/hank-paulsons-inside-jobs/

  Wat me verder echt verbaast is dat er tot nu toe weinig reacties zijn op het voorstel van Sprott. Hij zegt openlijk dat het beter zou zijn voor de zilvermijnen om een deel van hun zilver niet om te zetten in dollars. Ik vond zijn idee nogal revolutionair, want a) ik nam aan dat ze dat al wel zouden doen, b) hij wordt er zelf beter van als er minder zilver de markt in komt, c) hiermee breng je dus een deel buiten het systeem en ik denk dat we daar allemaal van zouden kunnen profiteren. In ieder geval zou dat de positie van de zilverderivatenmarkt flink kunnen beinvloeden.

  Nu maar weer afwachten waar de AFM mee gaat komen.

 7. Eer er echt “iets” gebeurd, moet de derivatenmarkt exploderen. Dat hebben wij in mei gezien. Zilver stond aan $50 en zowat iedereen was eurorisch. Het resultaat? Zilver staat aan de prijs die de banken met elkaar hebben afgesproken en de derivatenzeepbel is terug een stuk groter geworden.

  Ofwel knalt die zeepbel uit elkaar, ofwel blijft de zilverprijs aan banden liggen, wat niet wil zeggen dat ze niet langzaam kan stijgen.

  Welke “grappen” de hoge heren nu uit de hoed zullen toveren, weet ik niet, maar dat een reactie komt, is zeker. Desnoods gaat Turk de weg op van DSK en de wikileadsbaas. En als dat niet lukt, zullen ze er wel wat anders op vinden.

  Ik had liever gezien dat Turk zich gedeisd hield. Nu “vraagt” hij om in moeilijkheden te geraken. Dat counterpartyrisico is daardoor groter geworden.

 8. Probeer de berichtgeving van Sprott en Turk van het laatste jaar er nog eens op na te slaan. Lees het, zonder vooringenomenheid en bekijk dat nog eens in het licht van pakweg de laatste maand.

  Ooit heb ik eens geprobeerd de markten te bekijken vanuit de chaos theorie. Dat was zo’n jaar of 5 jaar geleden voordat Lehmann plaatsvond. Wat ik toen eigenlijk al constateerde was de manipulatie van de kritische massa (niet mensenmassa). Er is nog niet veel aan die mening veranderd.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.