Beursbox
dec 222011
 

Maarten Verheyen van : http://www.macrotrends.be/?aff=beursbox  aan het woord : (het is het laatste deel van zijn bericht dat me heeft doen schateren van plezier maar….eigenlijk is het in-triest hoor…)

The greatest trader ever.
Zo spreekt Kyle Bass over puts op Japanse obligaties. Ik ben hem gevolgd en kijk inmiddels aan tegen 70% verlies.
Auch.
Het idee is om in de trade te blijven zitten en de puts steeds door te rollen naar latere uitoefenmaanden. Heb mijn december puts vorige week al geruild voor de januari series. En van zodra februari beschikbaar is, rol ik opnieuw door.
Ik verwacht dat Japan binnen dit en twee jaar voor deze problemen staat zoals wij hier nu in Europa.
Met 200% schulden, een oudere bevolking en uitgaven die 2 keer zo hoog liggen dan de belastinguitgaven, is het land een drama.
Dit moet vroeg of laat slecht eindigen.
Maarten Verheyen

PS. Dit is één van de kortste nieuwsbrieven ooit. Uit sympathie voor de stakers 🙂
Ik las gisteren dat 3 op 4 er niets in ziet om langer dan 65 te werken. Wel, ik ook niet. Ik zie er zelfs niets in om überhaupt te werken. Dat ze daar maar eens iets aan doen!
Als we nu de 1% rijke stinkerds wat harder aanpakken, moet dat toch kunnen?
Dat is toch wat de vakbonden vertellen? We kunnen allemaal gewoon blijven doordoen zoals we bezig zijn als we die paar rijken in België helemaal leegschudden.
Waar wachten we nog op?

Tot daar Maarten, voor wie ik een zeer groot respect heb trouwens.  Hij heeft ook helemaal gelijk over Japan, het is een basket case tout court.  Maar wat denkt u van dat laatste deel ? Zullen we die “rijke stinkerds” dus maar aanpakken ? Dat het de enigen zijn die het land nog recht houden wordt door onze Nieuwe Socialistische Heilstaat even over het hoofd gezien.  Makkelijk zo, toch ? Als we die nu nog uitpersen (oei, dan verhuizen ze naar een buitenland, ai, maar soit), en we maken ook de middenklasse arm…dan is iedereen toch gelukkig, armen onder mekaar…?

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  13 reacties aan “SCHITTEREND STUKJE VAN MAARTEN, HIJ HEEFT ME DOEN GIEREN VAN ‘T LACHEN…!”

 1. Weet je Marc, vaak gaan redenaties in de volgende trant. Totaal in het ongerijmde dus.

  Vraag: waarom is een brandweerauto rood?

  Antwoord: Wel, een brandweerauto heeft 4 wielen en daarop zitten 8 mannetjes. Acht plus vier is twaalf. Twaalf pennies gaan er in 1 shilling. Op die shilling staat de afbeelding van Queen Mary. De Queen Mary is een boot. Die vaart op zee. In de zee wonen vissen. De vissen hebben vinnen. De Finnen hebben tegen de Russen gevochten en die waren rood.

 2. Wauw, een doordenkertje…

 3. Kyle Bass heeft ook een hypotheek in yen afgesloten, ook die zal tot nu toe aardig duur zijn uitgepakt. Volgens Hugh Hendry – die long yen zit – kan de yen nog gedurende langere tijd aansterken, voordat de kentering komt.

  Tis maar hoe je het bekijkt, maar op de korte termijn short de yen gaan vind ik gevaarlijk.

 4. Maarten is echter één van de weinige pundits die mij (bijna) heeft doen huilen met z’n fameuze silver report Van dat rapport klopte achteraf niet veel en de timing was desastreus. Dat heeft mij ‘n ferme duit gekost (b.v. flink wat meer dan Marc heeft verloren aan Eegc). Op basis van dat rapport kocht ik ‘n flinke partij zilver aan usd 16 en ‘n week later stond het nog op 8 ! Gelukkig heb ik dat méér dan goed gemaakt door m’n eigen huiswerk te doen en niet meer af te gaan op allerhande zelfverklaarde experten, goeroes, pundits, analisten en andere broodschrijvers !

 5. ps: iets later ben ik gecontacteerd door Dhr Lassing aangaande dat fameuze rapport. Ook hij vond de timing ronduit slecht en twijfelde ook aan dat “op is op”. Zilver is er nog in overvloed vooral ook om dat het industriele verbruik binnen’n korte tijdspanne zal afnemen daar men ver gevorderd is met stoffen die véél goedkoper zijn en bovendien beter geleiden ( o.a. graphitene)

 6. Rob, ik ben het voor het grootste gedeelte met U eens. De beste procedure lijkt mij : lees veel maar géén erg lange stukken want dan val je in slaap. distilleer uit wat je leest hetgeen je het beste vindt. Maak je huiswerk en je zult ‘n goede belegger worden (of al zijn). De goede beleggers onder de Jan met de petten zijn echter zo moeilijk te vinden als de spreekwoordelijke naald in de hooiberg want maar ongeveer 10% doet het goed en 90% zijn losers. Vergeet ook niet dat banken, brokers, makelaars, experten enz. zeker niet uw belang op het oog hebben want voor hen telt maar één ding “eigen zak eerst”. Wat ook opvalt is dat véél van die goeroes zelf niet beleggen in de rommel die ze aanbevelen want ze verdienen véél meer aan blaadjes en praatjes.

 7. ps: geld onder de spreekwoordelijke matras is in het huidige klimaat echt niet zo’n slechte optie toch ? Zeker voor de (meestal oudere) mensen die van al dat gesjoemel niet op de hoogte zijn ? 😉

 8. Allemaal véél te moeilijk voor mij ! Op m’n veertiende jaar moest ik m’n vader Achille gaan helpen in z’n boerenbedrijf en, wat wil je dan ?

 9. Rob, inderdaad is het vaak heel moeilijk om de ‘juiste’ informatie te vinden en zelfs dan nog. Grafeen is hier eentje van. Hoe lang denk jij dat het duurt voordat grafeen echt in industriëel gebruik kan worden toegepast. Volgens mij duurt dat nog wel even.
  De wetenschap gaat best redelijk snel vooruit, maar hun motto is ‘het onmogelijke doen we direct, wonderen duren wat langer’. Dat wil dus zeggen in dit geval, we zijn iets op het spoor wat voordien onmogelijk was, maar voordat dit in de praktijk toepasbaar is zijn we wel wat verder, als het er ooit van komt.

 10. Dick, vwb graphene : het kan best dat we in termen van jaren moeten spreken. Toch denk ik al bij al niet dat zilver zo’n enorme vlucht gaat nemen zoals wordt gesteld door o.a. zilvermannen als Sprott & Co. Die is er m.i. alléén op uit z’n kapitaal nog wat aan te dikken. In de huidige depressie lijkt het industriele aspect van zilver eerder na-dan voordeel ?

 11. Aan iedereen prettige feestdagen gewenst !

 12. Platinum en palladium : nog 2 van die metalen waaraan je als belegger goud zou kunnen verdienen volgens de “deskundigen”. M’n miners in die metalen zijn inmiddels flink door het putje gegaan ( minus 150% ). Blijven lachen zegt men dan 😉

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.