Beursbox

NOG MEER ONHEILSBERICHTEN OVER CHINA…

 Gepubliceerd door om 10:07
jan 072012
 

China wacht moeder aller schuldcrisissen

Steden komen in financieel nauwe schoentjes.   Spooksteden, nutteloze infrastructuur en prestigeprojecten eisen hun tol.  Lees verder hier het verslag van een journalist ter plaatse : http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_internationaal/China_wacht_moeder_aller_schuldcrisissen.9145315-3145.art

Wij shorten China sinds even, en u, wat doet u…?

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  19 reacties aan “NOG MEER ONHEILSBERICHTEN OVER CHINA…”

 1. Stand in de kleine competitie ‘Jeroen vs 15 random gekozen aandelen’, na de 1e week:

  Jeroen +1,56%
  Random lijst +4,83%

  Au!

 2. Wat ik doe met China moge duidelijk zijn : helemaal niets ! In het verleden niet, nu niet en in de toekomst ook niet. Dan nog véél liever in India.

 3. Jeroen : ben je bezig met ‘n pc gestuurde aap ?

 4. Jeroen : nog maar eens ‘n bewijs dat je nauwelijks tegen het toeval kan opboksen in dat wereldje. Ook de z.g. experten, analisten en wat dies meer zij kunnen dat niet maar worden toch vorstelijk betaald voor dat pump & dump spelletje.

 5. Ja, OK, Jeroen, maar dit is 1 week en je staat in de plus, nietwaar? Geeft wel aanleiding tot hetvolgende:

  Antwoord van de Random lijst: Wij presteren na 1 week al zo’n 300% beter dan de expert Jeroen. Koop vooral de aandelen uit onze opgave.

  Antwoord van Jeroen: Wij hebben na 1 week al een rendement van 1,56%. Geextrapoleerd naar een heel jaar dus een winst van zeg maar 100%.

 6. He, Jeroen, misschien moeten we maar een wedstrijdje organiseren met leuke commentaren op de ontwikkeling van jouw initiatief. Over hoe dit in de sensatiepers gebracht zal worden.
  Via Marc, kun je als je wilt vast wel mijn emailadres krijgen, om hier verder van gedachten over te wisselen. Brengt wat leven in de toch wel vaak doemdenkende wereld.

 7. Goh, wat een reacties en we zijn pas 1 week bezig :-)).

  De lijst met Chinese reverse mergers (75 short posities) staat overigens op -8%, dus dat was ook geen goede start. Maar geen probleem, die gaat m.i. nog flink in de plus komen.

 8. @ Dick: de DIA (Dow Jones Industrial Average) heeft deze week +1,38% gedaan, dus gemeten aan die benchmark is mijn score niet slecht.

  De QQQ (Nasdaq) deed +3,55% en klaarblijkelijk heb ik in de random lijst een aantal uitstekende tech bedrijven geselecteerd, die het nog veel beter dan de Nasdaq deden!

 9. Af en toe de meeneem Chinees en ‘n kom groene thee moet kunnen ; laat de rest maar zitten.

 10. Cees, bedankt voor video, maar echt iets nieuws heb ik niet gehoord, behalve dat er slechts ca. 10% van ons goud in Nederland aanwezig is.

  Waar ik me meer zorgen om maak is wat DNB opgeeft in zijn balans. Goud en goudpapieren weerspiegelen onze goudvoorraad, was het antwoord aan Irrgang. Dus de vraag zou moeten zijn: hoeveel fysiek goud hebben we en hoeveel papieren goud hebben we, beide in kg of tonnage.

  Het feit dat er sinds ca. 1950 geen onafhankelijke inventarisatie meer heeft plaatsgevonden bij welke Centrale Bank in de Westerse wereld dan ook, geeft mij wel te denken. Overigens staat ook nog de kwaliteit van het aanwezige goud ter discussie. Een niet onbelangrijk punt.

  Ongewild kan Nederland op deze manier in wat voor gemene spelletjes dan ook betrokken worden. In feite hebben we onze soevereiniteit dus al overgegeven.

 11. Dick, idd geen echt nieuws maar het bevestigt nog eens de onzekerheid en angstige vermoedens.
  Net zoals onlangs het bericht dat eigenlijk niet eens bekend is waar het goud dan wel precies ligt als het uberhaupt nog wel ergens ligt. Ook vind ik hoe de kamervragen van de SP hierover werden beantwoord (in vaagheden en algemeenheden) niet bepaald geruststellend.

 12. Die 67ton goud in Nl liggen er en voldoen aan de wetten van Newton!
  De rest zweeft en voldoen niet aan die wetten.

  Iemand een betere omschrijving?

 13. Knot vindt transport goud naar nl gevaarlijk. Conclusie:

  Dnb heeft nog nooit van een verzekering gehoord.

  Andere oplossingen: koopt in stappen goud aan in Europa, verkoopt het goud in de Usa, want volgens Knot is dat de reden dat het daar ligt: gemakkelijk verhandelbaar.

  Hierbij biedt ik mijn diensten aan bij Dnb. Wedde van 10 miljoen per jaar volstaat.

 14. Bied ik …

 15. “Ons” goud ligt waarschijnlijk al lang voor het grootste deel in Chinese kluizen, verkwanseld voor een appel en een ei, in een poging om de boel te redden. En dat weten de verantwoordelijken van onze centrale banken en onze beleidsmakers, volgens mij, heel goed. Er heerst een oorverdovende stilte over het onderwerp. Bovendien kunnen de centrale banken niet zonder nare gevolgen hun al dan niet papieren goud in het buitenland verkopen om het hier weer in te kopen of terug naar het thuisland brengen op een andere manier.

  Ik maak mij dus niet al te veel zorgen over het nationale goud. Ik vraag mij alleen af hoe lang dat spelletje nog kan doorgaan en wie het gelag zal betalen?

  Maar in dit topic ging het over China. Mijn vraag is, hoe je die schulden kan rijmen met het opbouwen van een goudreserve. Zullen allen lokale overheden op korte termijn in default gaan? Of welke andere spitsvondigheden zullen wij beleven met China? Ze kunnen zich daar geen economische crisis veroorloven zonder volksopstand, denk ik. Hoe zullen ze het oplossen? Ik weet het niet. Alleen verwacht ik wel één of andere oplossing, met links of rechts een hooggeplaatste persoonlijkheid die in ongenade zal vallen.

 16. Luc,

  u als Belg bent nog beter af, volgens bronnen ligt er in Belgie zelf geen gram goud meer.

 17. Bob, het tegendeel zou mij meer verbazen !!! Hoeven wij ons geen zorgen meer te maken over dat onderwerp. 🙂 😉

 18. Luc, over China. Jouw vragen lijken me heel terecht. Echter we bekijken China vanuit onze Westerse ogen. China is en blijft voorlopig nog een communistisch land met kapitalistische trekjes, die hen vanuit de westerse wereld min of meer opgedrongen worden. Verwacht dus niet dat hun oplossingen, als die er al komen, in onze ogen steekhoudend zullen zijn.

  Maar wat niet is kan nog komen. Kijk naar Amerika dat ook steeds meer de socialistische heilstaat in zijn vaandel heeft staan. Zeker onder Clinton en nu Obama, tot aan een geleide economie toe. Is dat de oplossing? De oplossingen die hier aangedragen worden, zullen in de ogen van de Chinezen ook niet echt steekhoudend zijn, heb ik zo het vermoeden van.

  In Europa proberen we zelfs beide systemen tot een geheel te smeden. Ook dat schijnt niet erg te lukken.

  Leef en laat leven, zou ik zo zeggen.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.