Beursbox

DE ECB ALS DRUGSDEALER…

 Gepubliceerd door om 11:17
mrt 042012
 

De beurzen zijn hoger nadat de ECB wederom de banken extreem veel geld heeft gegeven. Er is geen verplichting voor de banken om er iets speciaals mee te doen. De banken gaan dit geld dus gebruiken om de bonussen voor de managers te maximeren. Verrassing!

Lees verder op http://beurz.com/de-ecb-blijft-de-drugverslaafde-drugs-verstrekken/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=4maart2012

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  11 reacties aan “DE ECB ALS DRUGSDEALER…”

 1. Van staatswege toegestaan bedrog vind ik wel de ultieme formulering.

 2. De overheid mag inderdaad alles : moorden, stelen, dealen, liegen maar…wie redt straks die overheid, financieel en (maar dat is misschien teveel gevraagd) moreel…?

 3. De overheid kan gewoon de centrale bank confisqueren en de geldpers overnemen….

 4. LTRO 1 + LTRO 2 = 1000 miljard euro samen, dat is een stuk hoger dan het bedrag voor QE 2. M.a.w. deze 2 samen zijn niets anders geweest dan QE 3. Gunstig voor aandelen, grondstoffen EN obligaties (geld printen verlaagt de rente).

  Onderwijl is Nederland (naast Zuid-Europa) de ENIGE die een recessie zou hebben en die fors gaat bezuinigen…. We laten ons hier een enorme kool stoven, mensen. Maar ons kabinet gaat er braaf in mee.

 5. Interessante analyse van Michael Pento over de stijgingen in goud de laatste jaren:

  http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/3/3_Pento_-_Gold_Will_Surge_20_to_30_in_the_Next_Twelve_Months.html

  M.a.w. als er een of andere vorm van QE is, dan stijgt goud 20 a 30%. Daarna is de stijging een stuk minder. Hij verwacht dus de komende maanden weinig beweging, daarna (als de economie weer gaat sputteren) QE en weer een stijging met 20 a 30%.

 6. Ik geloof eigenlijk geen klap van dat Noord-Koreaanse verhaal, dat ze Iraanse kernbommen hebben getest. Want hoe zou Iran dat spul – tussen alle satellieten door – naar Noord Korea moeten hebben getransporteerd?

  We krijgen dus een propaganda machine a la ‘Iraq has weapons of mass destruction’. Yeah, right…

 7. De beleggers anticiperen op een nieuw rondje LTRO. Hiermee kunnen de banken weer vrij gaan shoppen op de beurzen en de aandelen stijgen zonder fundamentele reden.

  Wat zou jij doen als je met open armen geld zou krijgen, zoveel je maar wilt. Daar ga je toch eens goed mee uit de bol. Zeker als je weet dat als het verkeerd loopt, iemand anders de problemen wel zal oplossen. De beurzen zijn er maar goed mee, het creëert een gevoel van rijkdom. Het laat ook de grondstoffen zoals voeding en olie stijgen. En dat voelt de gewone burger dan wel. Nu, goud is ook een grondstof en dat stijgt ook mooi mee met de geldcreatie. Maar goud biedt al duizenden jaren iets dat waarde heeft. Als het zaakje stinkt, is het goud dat blinkt.

  Uit: http://fininfoblog.wordpress.com/2012/03/03/kijk-op-de-week-van-fininfo-be-17/

 8. Propaganda Jeroen, ze hebben een voorwendsel of alibi nodig, ditmaal een link Iran/Noord-Korea/kernwapens. Gaat er vast wel in bij het klootjesvolk ! (ik lees dit uit hun geest, is niet mijn taalgebruik)

 9. Ben benieuwd hoe de discussie aankomende week gaat verlopen over het rapport waar de PVV mee gaat komen met hoeveel de Eurozone ons nu gekost en opgebracht heeft. En natuurlijk wat de vooruitzichten zijn voor een eventueel uitstappen uit de Euro en opnieuw invoeren van de gulden, of wat dan ook.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.