Beursbox
jun 282012
 

…zijnde Amerikaanse staatsobligaties, waarvan de gedragingen voor velen wel een mysterie zullen zijn.  Niet meer zo na dit stuk :

Ronald Hendrickx schrijft actuele en financiële artikels voor Belgische en Nederlandse sites. Tevens is hij auteur van de Fininfo-be. Op fininfoblog.wordpress.comleest u dagelijks artikels over uw koopkracht, goud, de crisis en artikels die ‘The big picture’ laten zien. Wekelijks is er een eigenzinnige ‘Kijk op de week’. 

“De Amerikaanse rentevoet op 10-jarige obligaties (US Treasury 10Y) noteert bijna dag na dag aan diepterecords. Waarom zou iemand 10 jaar lang zijn geld willen toevertrouwen voor slechts een goeie procent aan intrest aan een land dat zelf enorme schulden heeft?”  Het vervolg treft u hier aan http://www.goudportal.nl/?itemstr=de-redenen-achter-de-daling-van-de-us-treasury

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  2 reacties aan “ZEER HELDER EN INZICHTELIJK ARTIKEL OVER TREASAURIES…”

  1. Er wordt 1 belangrijke reden vergeten in dit artikel: geld printen leidt tot lagere rentevoeten.

    Verder presteren de Amerikaanse markten het beste, zodat dit geld aantrekt van over de hele wereld. Ook dat drukt de rente.

    De bubbel zal pas klappen als we naar extreem lage niveau’s gaan, ik denk dat de Amerikaanse 10-jaars nog wel eens ruim onder de 1% kan uitkomen.

  2. Ben nog een reden vergeten, die me te binnen schiet: de derivatenmarkt. Interest rate swaps zijn gekoppeld aan Treasuries. Als ze de vraag naar die swaps vergroten, leidt dat tot extra vraag naar Treasuries en dalende rente.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.