Beursbox

IS DE CRISIS OVER…?!

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 022012
 

Nee hoor, helemààl niet ! Maar misschien wel de vastgoedcrisis in de VS, aanstoker van alle wereld economische problemen.  Bent u het er mee eens of niet ? Maar leest u misschien eerst eens volgend stuk :

“De Amerikaanse crisis is voorbij. Over naar Europa.

Jawel, we durven het hier poneren. Na zes jaar kwakkelen is de Amerikaanse vastgoedcrisis – de aanstoker van intussen vijf jaar financiële crisis – voorbij. 35 procent onder de piek van juli 2006 bodemen de huizenprijzen in de VS uit“. En hier : http://blogs.tijd.be/bbb/2012/07/de-amerikaanse-crisis-is-voorbij-over-naar-europa.html
  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  5 reacties aan “IS DE CRISIS OVER…?!”

 1. Servië, een kandidaat EU-lidstaat, is ook zo veel als bankroet.

  In de nieuwsbrief van Maarten Verheyen lees ik dat de ECB wel degelijk de mogelijkheden heeft om ongelimiteerd geld te printen om zowel lidstaten als banken te redden. Dat “riekt” naar een serieuze poging tot hyperinflatie.

  Feit is dat de goudkoers zo mooi aan de ketting ligt. Feit is dat de crisis, afgaande op wat wij geleerd hebben van Griekenland, nog een jaar of twee accuut kan zijn met Spanje en Italië. Feit is dat er massa’s tot op vandaag nog onbestaand geld in het systeem zal worden gepompt – laat ons stellen dat het geen feit is, maar een vermoeden – en hyper(inflatie) daardoor steeds meer waarschijnlijk wordt. Feit is dat de overheid het de goudbezitters nog knap lastig kan maken, maar dat tot nu toe niet echt doet.

  Ik zou toch pleiten om edelmetalen te bezitten ipv euro’s. Eigenlijk alles dat waarde heeft, maar geen euro’s of dollars.

 2. De crisis zal best niet over zijn maar anderzijds heb ik er nog geen sikkepit van gemerkt. Ik heb persoonlijk ‘n flinke hoeveelheid fysiek edelmetaal maar acht dit toch niet zo’n safe heaven als véél belanghebbenden beweren. De overheid volgt het edelmetaal vast en zeker met argusogen en, om het met dikke Jean Luc te zeggen : ze zullen dit varkentje wel wassen als het probleem zich echt stelt.

 3. “hyper(inflatie)” moest “(hyper)inflatie” zijn

  Mijn woorden zijn nog niet klein en wat lees ik?

  Art Cashin luidt alarmbel over hyperinflatie
  03 aug 2012

  Van de alom verwachte inflatoire opstoot valt voorlopig weinig te merken, maar daar zou wel eens sneller dan verwacht verandering in kunnen komen. Steeds meer bekende analisten waarschuwen dat we voor een periode van hyperinflatie staan, gezien de overvloedig beschikbare liquiditeit.

  Art Cashin, directeur floor operations bij UBS Financial Services, luidt de alarmbel, hij ziet hyperinflatie aan de horizon opduiken. Zijn gedachtengang is niet zo moeilijk: er zijn enorme hoeveelheden geld in omloop en er is nog meer van dat fiat money komst.

  Waarschuwing: de banken kunnen hun kluizen openen

  Al het geld dat zo kwistig werd uitgestrooid, heeft tot dusver zijn weg naar het systeem niet gevonden. Dat belet echter niet dat het betrokken geld wel degelijk aanwezig is en eerder vroeg of laat kan worden losgelaten. Hoe zal dat gebeuren? Wisten we het antwoord op deze vraag maar.

  De banken moeten nog zoeken naar een manier waarop ze hun kluizen wijdopen kunnen gooien. De wereld zal dan worden overspoeld met een golf van liquiditeit zoals we die nog nooit hebben gezien. Cashin windt er geen doekjes om: dit is een complete andere wereld dan die we tot dusver hebben gekend. Het moment breekt eerder vroeg of laat aan dat we dit met eigen ogen zullen kunnen vaststellen

  bron: http://www.express.be/invest/nl/news/dd2acedda7f8dec8c2c7f1bac4d31421/173695.htm

  Kofi Dik, Eigenlijk is de “reclame” die wij rond edelmetalen maken, alleen maar het probleem vergroten. Zolang het bezit van edelmetalen marginaal blijft, is er geen echt probleem en is de kans klein, dat de overheid dit varkentje “moet” wassen.

  🙂 Mag ik je vragen, Kofi Dik, ons te helpen het probleem nog kleiner te maken? Mag ik je vragen al je goud zo vlug als mogelijk te verkopen? (Je begrijpt uiteraard dat ik nu aan het grappen ben):)

 4. ‘Etterbuil euro barst los in september’
  maandag 20 augustus 2012 om 07u05

  Ik vrees dat de etterbuil van de euro in september in volle kracht openbarst. Dat zegt oud-premier Guy Verhofstadt.

  Guy Verhofstadt © Belga

  Zie ook
  •Opinie:Eurocrisis draait op volle toeren: Griekenland overleeft op casinopraktijken
  ‘Het wordt buigen of barsten. Mijn vrees is dat de etterbuil zal openbarsten,’ zegt oud-premier en europarlementslid Guy Verhofstadt (Open VLD) in Het Laatste Nieuws. Volgens Verhofstadt moet Europa snel een federale unie oprichten.

  Het worden in ieder geval opnieuw cruciale weken voor de euro. Het is onder meer uitkijken naar een beslissing van het Duitse grondwettelijk hof over de invoering van het permanente noodfonds ESM. Zonder dit noodfonds ligt nieuwe steun aan landen in moeilijkheden erg moeilijk.

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande zitten deze week samen om de aanpak van de eurocrisis te bespreken. Duitsland en Frankrijk zijn het grondig oneens over mogelijke nieuwe steun aan Griekenland. Merkel is mordicus tegen. Hollande wil Griekenland ten allen prijzen in de eurozone houden en wil daar ook vers geld voor op tafel houden.

  Intussen wordt in Europa steeds meer rekening gehouden met het einde van de euro. De Finse minister van Buitenlandse Zaken Erkki Tuomioja zei vorige week dat Europa zich moet voorbereiden op het uiteenvallen van de eurozone en dat Finland daar al volop mee bezig is.

  ‘De euro opgeven is geen optie,’ zegt Guy Verhofstadt in Het Laatse Nieuws. Dan heb je weer monetaire grenzen en dan wordt de Belgische economie zwaar getroffen. Deze crisis kan enkel politiek opgelost worden. Maar de Europese Commissie wacht veel te lang.’

  Bron: Knack (BE)

  Verhofstadt had het een tijd geleden enkel en alleen over euro-obligaties om de boel te redden. Nu, plots, is dat “vergeten” en moet er een federale unie komen. Ofwel toonde Verhofstadt het achterste van zijn tong niet in zijn vorige interview ofwel … geef jij maar een reden. Zal even goed zijn als allen andere.

  M.a.w. voor wat het waard is.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.