Beursbox

HET EFFECT VAN QE3 OP DE GOUDPRIJS…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 182012
 

Zal dit positief zijn of negatief en…komt er wel een Quantitative Easing nummer drie ?

“Dat banken en centrale banken een hekel hebben aan het goud, of in ieder geval moeite hebben met de huidige waarde van het gele edelmetaal, weten we inmiddels al lang”.  Leest u hier het vervolg : http://goudvergelijken.nl/blog/wat-is-het-effect-van-qe3-op-de-goudprijs/

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  8 reacties aan “HET EFFECT VAN QE3 OP DE GOUDPRIJS…”

 1. Wat een schitterend artirkel over goud !!!

  Nu zal de aandachtige lezer van dit artikel zich (bijna) gaan afvragen of ik nog normaal reageer of door de hitte van de gisteren, vandaag (het is nog heel vroeg en nog relatief fris) en morgen tegelijkertijd bevangen ben, dus dat ik al anticipeer op de hitte die nog komen moet.

  Nee hoor, ik reageer volkomen normaal. Berichten van grote banken lees ik net omgekeerd. Als JP Morgen een rapport uitbrengt dat goud tegen einde van het jaar 2500 dollar kan waard zijn, weet ik meteen dat goud nog zal dalen of stagneren. Tenminste, ik meen te weten dat dit het gevolg zal zijn.

  Nu dat er een negatief rapport voor de goud- en aandelenkoersen is gekomen van zo’n grote bank, ben ik hoopvol. Meer dan hoopvol durf ik nog niet te zijn. Het is enkel een aanwijzing die in de juiste richting wijst.

  Bovendien is het helemaal niet zeker dat QE3 er komt in de vorm dat iedereen verwacht. Die komt er pas als niemand die nog verwacht, of is al lang stilletjes bezig in een vorm die niemand opgemerkt heeft. Maar geen nood, de goudkoers heeft geen QE nodig om te stijgen.

  De goudkoers heeft juist reusachtige inspanningen nodig van de bullionbanks om te blijven hangen waar ze nu hangt. Bekijk maar de koers in euro’s. Het is haast alsof goud een vaste koers van 1300 euro heeft gekregen en nooit meer zal stijgen of dalen. Als je denkt dat het toeval is, denk ik, dat jij last van die hitte hebt, waar ik in het begin van mij reactie over had. Uiteraard is dat laatste enkel een kwinkslag, met respect voor de lezer dezer woorden.

  De schrijver van het artikel geeft op het laatst van zijn betoog een wijze raad in de vorm van drie woorden: “helemaal fysiek edelmetaal”. Ik ben het volkomen met hem eens.

 2. Stel je voor dat er een nieuwe QE komt. Hoe moet ik dan de grafiek van ZeroHedge interpreteren?
  http://www.zerohedge.com/news/tales-unexpected-who-really-benefited-euro-hint-not-germany

 3. bijzonder indrukwekkend…

 4. Poeh, helemaal niet. Met goud heb je waarschijnlijk maar 1 torentje nodig.

 5. Gerucht over goud en China

  http://www.mining.com/china-set-lift-ban-on-interbank-gold-trading-further-boosting-demand-92259/

  China is preparing to launch direct interbank gold trading at the end of August.

 6. FEEST: Het eerste beursrecord van 2012!

  http://www.express.be/invest/nl/news/6e738fdaf3af0555b2f5d8099f3afa4e/174476.htm

  Ik heb het ganse feest gemist, maar dat deert mij niet, omdat ik voor veiligheid heb gekozen.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.