Beursbox

EUROLAND…

 Gepubliceerd door om 7:00
sep 102012
 

De wereld zit in een economische crisis. Bijna overal ter wereld vertraagt de economische groei of zitten de landen in een recessie. Amerika sukkelt nog met de naweeën van de krediet- en huizencrisis, de groei in de opkomende economieën stokt en Europa zit in een verdeeldheid die doet denken aan de vooravond van de creatie van de Verenigde Staten van Amerika.  Leest u hier aub verder : http://goudportal.nl/?itemstr=globale-groei-kan-worden-hersteld

Een goed stuk, een optimistisch stuk ook; vindt u dit optimisme terecht of ziet u echt geen heil meer ? Het is eigenlijk een dringend aanmanen aan het adres van Europa om “in actie” te schieten.  Maar…is dit wel de juiste weg ? Wij horen het graag…

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  3 reacties aan “EUROLAND…”

 1. Eigenlijk kan je de schrijver van dit artikel niets kwalijk nemen, behalve dat hij op bepaalde vlakken te weinig informatie heeft.

  Hij stelt voor dat Amerika geld leent om infrastructuurwerken te financieren. Bij wie gaan ze dat gaan lenen? Nu al wordt ongeveer 80% van de staatsleningen opgekocht door de centrale bank. De financiële markten willen nu al niet meer uitlenen aan het virtuele failliete Amerika. Het opkopen van de staatsobligaties is een zekere weg naar hyperinflatie.

  Zelfde voor Europa. Verenigd of niet, de meeste overheden blijven maar geld uitgeven dat ze niet hebben en streven nauwelijks naar enige bezuiniging. Na lang tegenpruttelen heeft de centrale bank nu ook als taak niet verkoopbare staatsobligatie in te kopen. Dat is ook de weg van hyperinflatie.

  In plaats van te denken aan groei genereren, denk ik dat wij al blij mogen zijn als hyperinflatie vermeden wordt.

  Met overheden die nu tegen een negatieve rente kunnen lenen en een bevolking die maand na maand records vestigt van op spaarboekskes geparkeerde euro’s, ziet het er niet goed uit. Het is afwachten op het startsein van de miserie.

  En van groei gesproken. Tot op heden is de economie elk jaar, laat ons zeggen 2% of zelfs maar 1% gegroeid. Maar de aarde is even groot gebleven als voorheen. Aan die groei moet noodgedwongen een kertje een einde komen.

 2. Eindelijk eens goed nieuws te rapen 🙂

  In de Vlaamse Metro van vandaag lees ik:

  Europese banken moeten activiteiten strikt scheiden.

  De Europese banken zullen in de toekomst waarschijnlijk een strikte scheiding moeten gaan toepassen tussen de retailtak en hun tradingactiviteit. Dat schrijft de Financial Times op basis van Europese bronnen. Door beide activiteiten van elkaar te scheiden, zouden eventuele verliezen bij de trading geen bedreiging meer kunnen vormen voor de spaargelden. Een groep experts zou daarover binnen een maand voorstellen indienen. De EU werkt zelf ook aan een hervorming van de bankensector, details daarover worden morgen verwacht.

 3. http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_internationaal/Moody_s_dreigt_rating_VS_te_verlagen.9240885-3141.art?ckc=1

  De kredietbeoordelaar Moody’s overweegt zijn rating voor de VS te verlagen van de toprating AAA tot Aa1. Het ratingbureau verwijst daarvoor naar de oplopende staatsschuld van het land.

  Voor wat het waard is.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.