Beursbox
sep 122012
 

Of het verhaal 100% klopt, wie zal het zeggen… Het verhaal geeft echter wel aan welke gevoeligheden er nog altijd heersen tussen Vlaanderen en Wallonië.
Het gaat om het volgende:
De gemiddelde Vlaming betaalde in 2003 een kleine 25 Euro aan verkeersboetes, de gemiddelde Waal amper 16 euro. En dan? Misschien zijn Vlamingen roekelozer in het verkeer dan de Walen …
Best mogelijk, maar we merken toch graag even op, dat flitspalen in Wallonië bijna even zeldzaam zijn als vis in de Zenne.
14 flitspalen tegenover 501 (geteld op de site Vlaamse Overheid), waarvan liefst 153 in Vlaams-Brabant, in Vlaanderen. De pakkans is in Wallonië bijzonder veel kleiner dan in Vlaanderen.
Maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet over.
Waar het wel over gaat, is de verdeling van de opbrengst van het zogenaamde Boetefonds.
Volgens het eerste verdelingsplan van de paarse Regering (!) krijgen
De Vlaamse Politiezones: 3,26 Euro per inwoner,
En de Waalse: 6,52 Euro per inwoner.
Inderdaad, het dubbele!
Als deze verhouding wordt vergeleken met de meeropbrengst die het gevolg is van een stijging van het aantal uitgeschreven verkeersboetes, worden de feiten nog frappanter.
De meeropbrengst in 2003 kwam voor:
83 % uit de zakken van de Vlamingen,
12 % uit de zakken van de Brusselaars,
5 % uit de zakken van de Walen!
Welke lumineuze verantwoording De Haene, Verhofstadt, Vande Lanotte en Leterme, hiervoor hadden, was tot vandaag niet bekend.
Feit is dat ze zich waarschijnlijk weer eens in de doeken hebben laten doen door Elio di Rupo.
Vlaams geld in Vlaamse handen?
Daar hebben ze in de regering nog nooit van gehoord.
Flits . . . en Uw Vlaamse geld zit in Wallonië!

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  6 reacties aan “Verkeersboetes in België (Ontvangen bericht)”

 1. De Maastrichtenaren hadden in 1830 gelijk, toen ze streden om bij Nederland te behoren ipv bij het nieuwe België.

  De Vlaming heeft voor ongeveer elk voordeel dat hij heeft bekomen in de loop van bijna 200 jaar België hard moeten werken voor elk voordeel dat hij bekomen heeft, terwijl de Waal heel wat voordelen betaald hebben gezien door de Vlamingen.

  Nu een vraagje. Welk landsgedeelte is het welvarends in België? De eeuwenlange achterstelling hebben de Vlamingen geen windeieren gelegd. Ze hebben harder moeten werken dan gemiddeld, waardoor een andere mentaliteit is ontstaan. Eén van wij moeten voor onze eigen welvaart zorgen, want de staat zal het niet voor ons doen.

  En wij spreken nog altijd Vlaams, dat heel goed gelijkt op het Nederlands.

 2. Tom,

  Respect dat je dit als Nederlander onder de aandacht brengt.

 3. Non-nieuws!

  Koren op de molen van de Nationalisten die een paar weken geleden nog tussen de koeienvlaaien, al lachend, op de Belgische vlag stonden te trappelen. Wat zijn dit toch kortzichtige mensen met lange tenen die aan het Calimero-syndroom leiden.

  Mensen, open je ogen! Jullie worden (de meesten zijn het het al) door politici gehersenspoeld. Kijk naar het grote plaatje en je zult zien dat Vlaanderen netto meer geld binnenkrijgt (uit de EU) dan dat ze uitgeeft aan Wallonie.

  Ja, regionaal zijn er verschillen, zoals die in elk land bestaan. Maar moet je dan gelijk grijpen naar je Nationalistische gevoelens en onafhankelijkheid eisen?! TRIEST!

 4. Misschien kunnen ze hiervan wel een nieuwe billboard campagne maken tegen hardrijden in Vlaanderen.

  Iemand een goede slogan?

 5. @In TA we trust,

  Het is duidelijk dat jij er de ballen van snapt. Beter is om geen mening te ventileren over zaken die je niet snapt.

 6. In reactie op het artikel “flat tax” van 19/09/’12

  Aan de paar reacties (bij dit artikel over flat tax) te zien, komt J[i]mm Peters nog het dichtst in de buurt van een waardige reactie, naar mijn mening.

  Maar, Tom, is 40 x meer ook niet uiterst overdreven? Zelfs 4 x al?

  Het lijkt allemaal nog denken “in the box” (denken, horend bij de oude manier van leven) te zijn.
  Komen we niet dichter bij de kern, door de vraag te stellen: waaróm wil iemand zoveel meer verdienen dan een medemens? (Voor mezelf zou ik zelfs zeggen: hoe dúrf je [meer te verdienen]?

  Er komt een tijd, dat het er totaal niet meer toe doet, hoeveel je verdient. Sterker nog, je verdient dan niets meer! Want …. er zal dan van alles genoeg zijn voor iedereen! (Zodat geld geheel overbodig is. Stel je eens voor!)
  De andere kant van die medaille – je inbreng voor de maatschappij, tegenover je ontvangst van de maatschappij – laat een beeld zien van toegewijde inzet voor de samenleving, zonder onderscheid (in aanzien) des persoons én zonder onderscheid (in aanzien) van de inbreng (of je nu een eenvoudig werkman zoals schoonmaker of een C.E.O. bent)

  Want dán zullen wij elkaar weer ZIEN en kennen. Niet meer leven aan de buitenkant, met de schijn, on-echt; maar leven van binnen uit, als gelijkwaardigen. Dit laatste is heden ten dage niet zo. Wij bevinden, wat dit betreft, ons zelfs op een dieptepunt! Hetgeen betekent dat we nú op het punt staan om dit om te gaan draaien en dat we uit dit diepe, diepe dal gaan klimmen.

  Het zal nog een flinke inspanning vergen, om ons wereldbeeld én ons levensbegrip te ontwikkelen, in gereedheid te brengen voor deze volgende stap (want deze stap, zoals hierboven zeer kort aangeduid, is de stap die in de natuurlijke lijn van de ontwikkeling van de mensheid ligt). Onze scholen werken hier namelijk niet bepaald aan mee; integendeel zelfs. Evenals de politiek/politici. Zélf vastgeplakt, als ze zijn, in the box.

  Uiteindelijk berust [het zwaar blijven steken in] de huidige situatie, levenshouding, allemaal op ANGST.
  Zie daarom de gestelde vraag:
  “waaróm wil iemand zoveel meer verdienen dan een medemens?”

  Ja, ik begrijp dat ik hiermee een redelijk idealistisch beeld schets. Maar zou dit kunnen dienen als “de ster die ons leidt”? (Intussen ont-dekken (ont-dekenen] wij ons Zelf, namelijk middels onze keuzes, onze reacties, onze daden, onze … We halen de deken er van af, en … komen zélf, in al onze oorsprong-kelijkheid tevoorschijn!)

  Mag ik ook nog wijzen op:
  1] http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1245778
  (De gehele uitzending is zeker interessant (37 min.), maar het gesprek met Joke Hermsen begint op minuut 32.; dus 5 minuutjes)
  2] http://www.ftd.de/politik/international/:top-oekonomen-robert-skidelsky-das-verlorene-arbeitsparadies/70054963.html

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.