Beursbox
jul 142017
 

In de VS is een deel van het belastingplan het wegnemen van de zware belasting op vermogen in het buitenland. Nu moeten ondernemingen 35% afdragen van hun vermogen dat ze in het buitenland verdiend hebben en dan vervolgens terug naar de VS halen.

Bedrijven als Apple en Google hebben daarom samen met al die andere internationale bedrijven letterlijk biljoenen dollars in het buitenland op de bankrekening staan. Als dat geld terug naar de VS kan onder een lichter belastingregime, dan kunnen die bedrijven eigen aandelen inkopen en een fors dividend aan de aandeelhouders uitkeren. De multinationals zien deze belastingaanpassing dus wel zitten. De vraag is of de aanpassing éénmalig gaat zijn, of structureel. Het blijkt immers dat Amerikaanse bedrijven liever geld in  het buitenland aanhouden dan een derde aan de belastingdienst af te moeten staan.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.