Beursbox
jul 172017
 

Al sinds 1997 liep hij rond met een idee. Hij kon in twintig jaar echter geen grote investeerder vinden die het wilde financieren.
Het idee ging dus in de koelkast, maar werd niet vergeten.
Het werd opnieuw actueel nadat de blockchain in 2008 uitgevonden werd. Deze techniek gaf zijn originale idee een heel nieuwe dimensie.
Eén van de onderdelen van zijn idee was om al je gegevens online te hebben, maar niet in een database. De blockchain maakt het mogelijk.
Je eigen digitale kluis. In die kluis bijvoorbeeld alle Internet of things sensoren die je aangeven waar er eventueel aandacht nodig is. U heeft nog geen Internet of things sensoren? OK, maar dat komt er al wel aan.
Al je aankopen en garanties staan in je kluis. Gaat er iets kapot, moet er iets onderhoud hebben, je online kluisje geeft het je aan. Het kan zelfs al regelen dat er actie ondernomen wordt!
Al je accounts staan in je online kluisje. In feite is het de enige plek waar je nog hoeft te komen, want via je kluis kan je echt overal komen en alles bereiken. Al je muziek staat er in, al je contacten staan er. Alle formulieren die je nodig hebt staan in je kluis. In feite is je kluis je online identiteit. Jij bent de eigenaar van je identiteit en je hoeft dan niet langer je identiteit elders achter te laten! Ziet u het verschil en het voordeel?

De ‘oude’ manier om informatie te vinden, is in feite dat wij moeten zoeken.
Google bijvoorbeeld kan je alleen maar brengen naar sites die toevallig hetzelfde woord gebruiken als jouw zoekwoord. Google denkt niet na over wat je precies zal bedoelen. Het denkt ook niet na over welke site wat dat betreft het beste is. Het geeft je een lijstje websites die dezelfde woorden gebruiken en jij mag dan zoeken of daar tussen staat wat je zoekt. Google hoopt daarbij dat de site die jouw zoekwoord het meest gebruikt ook de site is waar jij wilt komen.
Pillar moet daar verandering in brengen en door semantische web technieken te gebruiken zal de computer veel meer van het zoekwerk doen.
Dat is de achtergrond van het Pillar project alwaar vorige week eerst 4 miljoen en later 16 miljoen dollar werd opgehaald. Dit via een ICO waarbij beleggers ethereums betalen om er Pillar tokens voor terug te krijgen.
Wordt dit weer een tenbagger zodat iedereen een enorm rendement tegemoet kan zien, of wordt het een flop?
Vooralsnog lijkt het eerste het geval te worden, want de ICO was een succes. Duizenden beleggers zien de ontwikkeling zitten en durven er geld in te investeren.

Om u een voorbeeld te geven wat het verschil gaat zijn dat Pillar kan betekenen… U heeft nu een smartphone die ergens tussen de 200 en 900 euro kost. De techniek van Pillar maakt het mogelijk om met een dumbphone van 20 dollar te werken en toch dezelfde ervaring te hebben. Immers haalt de dumbphone dan alle ‘gegevens’ online op en je telefoon is niet veel meer dan een zender/ontvanger met daarbij een lens voor de foto’s en video’s en een microfoon en speaker om te kunnen praten en luisteren. De rest gaat online. Waarom moet iedereen met in feite een heel dure computer rondlopen, terwijl het Internet ook al miljoenen computers groot is? Is alleen dit idee al niet briljant? Die dumbphone komt er mogelijk al in 2020…

Om het nog een andere insteek te geven… de portefeuille is waardevoller dan de munt. U heeft de laatste weken al van mij gelezen dat bitcoin een begin was, maar dat blockchain, waar het mee werkt, veel interessanter dan de munt zelf is.

De blockchain is een revolutie en sinds afgelopen zaterdag ben ik via Pillar ook één van de financierders van die revolutie.
http://www.beursaccent.nl/cryptobestel.html

Pillar heeft dit weekend geld opgehaald. Ze haalden 108.753 ethers op. Dat is grofwag 16 miljoen euro. Ze hadden al eerder 4 miljoen dollar opgehaald. Ze kunnen dus aan het werk, maar ze hoopten eerlijk gezegd het dubbele op te halen. De onrust in cryptomunten dit weekend kwam hen slecht uit. Vandaag kan er nog bij Pillar ingeschreven worden.

 

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  6 reacties aan “David Siegel had een idee (Tom Lassing)”

  1. David Siegel, Zuckerberg, Goldstein enz enz. Zij zullen hun zakken wel vullen aan al die constructies (die van Zuckerberg zitten trouwens al overvol)
    Hoe zal het toch komen dat die mensen zelden of nooit Jansen, Peters of Johnson of Stijvekleut heten ?

  2. Dat ze geen Stijvekleut heten lijkt me niet zo moeilijk ?

  3. Ja Kleut, als ik al die namen zie denk ik direct aan de vos en de kippen.

  4. Ik vermoed dat die crypto hype niet lang gaat duren en als je er dan inzit ben je flink gejost ! De enigsten die dan niet zijn gesjareld zijn de heren Siegel en consorten. Ik ga m’n beesten verzorgen ; eerlijk werk waar je nog vriendschap voor terugkrijgt ook !

  5. Dat laatste klopt zeker Charel. Zelf heb ik zo’n juffershondje met ‘n onuitspreekbare naam. Paris Hilton heeft er ook een. Velen, vooral mannen, noemen het ‘n k.tlikkertje of, in het algemeen beschaafd Vlaams ‘n preutlekkertje.

  6. Ik heb ook zo’n beestje en heb er véél plezier aan !

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.