Beursbox
okt 112017
 

Op 4 november zal ik in de ochtend van 10:00 uur tot 12:30 uur mijn kantoor aan huis openstellen voor deelnemers aan de duurzame huizenroute. Bijna 800 huiseigenaren die maatregelen hebben genomen om hun huis duurzamer te maken zetten op één of twee dagen (4 en 11 november) één of meer dagdelen hun deuren open om bezoekers te ontvangen.
In mijn geval zal het voornamelijk gaan om informatie over zonnepanelen en infrarood verwarming. Als er tijd is, kan ik dan eventueel ook nog de zwemvijver, de toepassing van Bokashi en/of de tuin op basis van permacultuur laten zien.
In totaal zijn er in heel Nederland en Vlaanderen 800 woningen waar u terecht kan voor de nodige duurzame oplossingen. Ik ben vorig jaar als deelnemer gaan kijken bij iemand die werkelijk ‘alles’ wat ik zelf wilde hebben op het gebied van warmte al in zijn woning geïnstalleerd had. Het werd me toen wel duidelijk dat het niet alleen een (te) kostbare exercitie zou worden, maar ook een enorm arbeidsintensieve.
Daarom heb ik mijn kantoor al wel aangepast, maar ook heel bewust ons huis nog niet. De verbouwingskosten zouden op dit moment elke verduurzaming van de woning economische gezien extreem onrendabel maken.
De verduurzaming van specifiek ons woonhuis kan dus eigenlijk alleen plaatsvinden op het moment dat je als eigenaar toch al kiest voor een forse verbouwing.
De verbouwing is dan immers toch al ingecalculeerd en daarmee geen kostenpost puur vanwege de verduurzaming.
Kijkt u op duurzamehuizenroute voor de opengestelde huizen.
Misschien is het ook een idee om uw huis open te stellen om anderen te motiveren zich in te zetten richting verduurzaming van de woning? Kijkt u voor de te bezoeken adressen bij u in de buurt op deze site

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  Een reactie aan “Duurzame huizen route 2017 (Door Tom Lassing)”

  1. En waar ik ook nog niemand over heb gehoord is het feit dat die zonnepanelen, of tenminste de omvormers ervan, ‘n erg gemakkelijk doelwit zijn voor hackers. Geef mij maar turf !

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.