Beursbox
okt 132017
 

Het zal deze week geen pretje zijn geweest binnen de top van de warenautoriteit (NVWA) in Nederland.
Men kwam namelijk met een snoeiharde eis naar de vegetarische slager toe en kwam vervolgens onder een enorme hausse aan boze reacties te liggen. Reacties die er niet om logen, omdat deze autoriteit viel over de naamgeving van gezonde en legale producten, terwijl ze de laatste jaren heel wat schandalen die de veiligheid van mensen in gevaar bracht erg laat ontdekten of erg laat openbaar maakten. Als je dan wel een vegetarische slager aanvalt op het verkeerd spellen of benoemen van gezonde producten, dan leg je als autoriteit je prioriteiten overduidelijk verkeerd.
Dat signaal werd bij de NVWA luid en duidelijk ontvangen.
Men heeft nu ook verhelderd wat het exacte probleem met de vegetarische slager was.
Op de website van de slager noemde hij zijn producten niet bij de zelfgekozen namen, maar noemde hij het boterhamworst, filet americain, kipspiesjes, beefreepjes, en kip-shoarma terwijl het zijn vegetarische producten betrof. Op zijn website moet hij ook gewoon zijn eigen namen voor de producten gebruiken, dan is het prima.

Ook weer opgehelderd. Dan kan de voedselautoriteit nu weer het échte werk oppakken? Immers, wat deden ze op de website van de vegetarische slager? Hebben ze geen vergiftigd voedsel meer dat ze kunnen ontdekken? Zijn alle serieuze fraudes verdwenen?

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

  Een reactie aan “De warenautoriteit leerde deze week veel (Tom Lassing)”

  1. Ik vind ” vegetarische slager ” op zich tegendraads. Bij het woord “slager” denk ik aan ‘n lekkere biefstuk en bij ” vegetarische slager ” aan brokjes soja en of tofu. Kortom iets waar m’n hond met ‘n grote boog omheen loopt.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.