Beursbox
okt 072018
 

Ik ben het helemaal met hem eens.
Het probleem is alleen dat je zo moeilijk kan bepalen hoeveel een onderneming waard is als deze niet beursgenoteerd is. Zo’n splitsing kan dus bijna alleen maar voor beursgenoteerde bedrijven gelden.
Het splitsen van monopolies is in de VS niet vreemd. Standard Oil werd ooit gesplitst omdat het te groot bevonden werd. Bell Company ondervond hetzelfde lot. Het was de tijd dat de Amerikaanse ondernemingen in de VS nog geen concurrentie vanuit het buitenland hadden en ze zelf de grootste ter wereld waren.


Zo’n opsplitsing is nu minder makkelijk verkoopbaar. Immers kan je Amazon wel splitsen, maar dan met AliBaba uiteindelijk alles over.
In feite zou het zo moeten zijn dat een bedrijf gesplitst moet worden als het meer dan 100 miljard dollar waard is.
En dat zou ook voor niet beursgenoteerde bedrijven moeten gelden.
Wereldwijd.
Voor het eerst is nu ook Berkshire Hathaway genoemd. Deze enorme onderneming is door Warren Buffett opgezet en is ondertussen ook al meer dan 500 miljard dollar waard. In feite bestaat het uit allemaal zelfstandig opererende ondernemingen die onder de Berkshire Hathaway holding vallen. Ze profiteren daarmee wel van elkaars zusterschap omdat ze elkaar onderling bevoordelen en steunen.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.