Beursbox
okt 212018
 

Ik noem het zelf wel eens de doodbelasting.
Dat geeft wat meer de afschuw die ik er van heb aan.
Maar… Ik ben onder voorwaarden een groot voorstander!
Ik vind namelijk dat niemand zonder belasting te betalen een miljoen euro of meer hoort te erven. Ik ben er dus een voorstander van dat boven een redelijk bedrag van bijvoorbeeld 1 miljoen euro er minstens een 50% belasting op moet worden geheven.
Waarom?
Puur omdat extreme rijkdom slecht voor de totale mensheid is. Extreem rijke families weten zo generatie op generatie meer rijkdom te verkrijgen zonder dat de erfgenamen hun deel van het werk daarvoor gedaan hebben. Ze hebben gewoon de mazzel dat ze rijk geboren zijn en die mazzel wordt totaal niet gedeeld met de rest van de mensheid.

Ik vind dat volkomen fout.
Als ik dus lees dat Trump een half miljard heeft verkregen zonder er substantieel belasting over te hoeven betalen, dan is dat in mijn ogen fout. Het is net zo fout zoals onze koninklijke familie puissant rijk is en ondertussen in prachtige huizen woont die op kosten van de belastingbetaler voor tientallen miljoenen worden aangepast terwijl diezelfde koninklijke familie geen belasting betaalt op het familievermogen. Ze hoeven zelfs niet aan te geven hoeveel ze bezitten.
Een prinsje van niets (Berhard jr.) heeft ondertussen al 300+ huizen in Amsterdam en omgeving.
Tot een miljoen vind ik het dus immoreel dat er doodbelasting geheven wordt. Boven het miljoen moet het meerdere wat mij betreft met minstens 50% belast worden. Met het geld kunnen we dan onderwijs weer gratis maken zodat iedereen een kans op een goed leven krijgt.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.