Beursbox

Griekenland als voorbeeld

 Gepubliceerd door om 19:35
dec 072018
 

In heel wat opzichten wordt Griekenland in Europa als proeftuin gebruikt door politici en banken. Je zal maar Griek zijn…
Eén zo’n voorbeeld is het feit dat in Griekenland de overheid je bankrekeningen mag leeghalen als je belastingschulden bij de overheid hebt.
Zonder overleg met je kunnen dan ze privé en of zakelijke rekeningen volledig leeggehaald worden. Als je dat overkomt, dan worden je problemen pas echt groot, want de eerstvolgende rekening voor de hypotheek, water, elektriciteit, de verzekering of dokter kunnen niet meer betaald worden. In plaats van alleen een schuld bij de overheid heb je dan in één maand ineens een schuld bij soms wel tientallen bedrijven en instanties.

schulden, problemen
De overheid zit er niet mee. Immers is ‘de overheid’ een groot log gebeuren waarin niemand zich persoonlijk verantwoordelijk voelt. Ze nemen gewoon het geld af en de zaak is afgedaan. De vervolgproblemen zijn je eigen probleem.
De Griekse overheid gaat daarbij te vaak haar boekje ernstig te buiten.
Daar kan je dan tegen protesteren, maar de watermaatschappij, de telecom aanbieder, je dokter etc. hebben daar niets mee te maken. Jij moet hen nu ook betalen en blijft betaling achterwege, dan komen er ook nog eens extra kosten en ongemak bij.
Grieken mogen één rekening beschermen tegen de overheid. Dat moet je dan actief doen en de overheid mag er dan maar één keer 1.250 euro van afhalen. Je mag echter maar één rekening beschermen en de bescherming blijkt regelmatig ook maar een wassen neus. De overheid trekt zich er namelijk niet veel van aan. Eenmaal het geld weggehaald, reageert de overheid niet meer als je protesteert. Het is vechten tegen de bierkaai.
De les die wij er uit moeten trekken…
Hou je kapitaal niet te veel op bankrekeningen in eigen land aan! Je maakt je op die manier veel te kwetsbaar. Ik raad dan ook aan om vooral spaargeld om te zetten in goud en dat goud (of zilver) aan te houden op speciale rekeningen buiten Europa. Deze aanbieder is wat mij betreft de beste.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.