Beursbox
dec 072018
 

Volgens de CEO van Marathon Petroleum is de VS op weg om een supermacht in de fossiele energie voorziening te worden.
Hij is razend enthousiast over de agenda van Trump, die inzet op fossiele energiebronnen.
De vraag is natuurlijk wat energie dominantie in fossiele energie waard is nu de wereld op andere energie bronnen aan het overstappen is.

olie, fossiele energie
Zowel duurzaam als nucleair staan hoog op de agenda, terwijl zelfs de oliestaatjes nu al zelf inzetten op enorme zonnepanelenparken om niet langer compleet afhankelijk te zijn van olie en gas.
Het streven van de VS naar dominantie op de fossiele energiemarkt lijkt weer akelig veel op het probleem wat ik al vaker aangekaart heb, namelijk dat Trump nog in de jaren tachtig leeft.
Moet de VS nu nog streven naar die positie? Wat is het waard, als je daarmee je toekomst in de nieuwe energiebronnen in feite al op achterstand zet.
In de VS werken bijvoorbeeld 40.000 mensen in de steenkolen industrie, terwijl in Duitsland 300.000 mensen werken in de zonnepanelen industrie.
Zet de VS dus niet veel te veel in op het verleden, terwijl ze de toekomst aan China en zelfs aan Europa laat?
Jezelf verbergen achter figuurlijke of zelfs letterlijke muren is nooit een goed idee geweest. Dan mis je het momentum en je wordt afhankelijk van hen die wel in beweging blijven.
Ik kan dus niet warm worden van deze Amerikaanse ambitie. Ik zie de waarde voor de lange termijn er niet van.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Bligg.be Voeg toe aan je Google bladwijzers Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.