Beursbox
aug 202012
 
Het Russische oppositielid en oud-schaakkampioen Garry Kasparov (49) riskeert vijf jaar strafkamp. Hij wordt er door de politie van beschuldigd een agent te hebben gebeten.   Tijd.be.  De veroordeling van de Russische punksters van Pussy Riot tot twee jaar cel ontlokte wereldwijd protest.  Tijd.be.  Ja ik vrees dat de goelags terug open for business zijn; Poetin - one tough son of a bitch...  Hoe denkt u over deze straffen die, toch, buiten alle proporties zijn nietwaar ? http://foto.tijd.be/Pussy_Riot.3834.foto Lees verder »
mei 072012
 
Ronald Hendrickx schrijft actuele en financiële artikels voor Belgische en Nederlandse sites. Tevens is hij auteur van de Fininfo-be. Op fininfoblog.wordpress.comleest u dagelijks artikels over uw koopkracht, goud, de crisis en artikels die 'The big picture' laten zien. Wekelijks is er een eigenzinnige 'Kijk op de week'.  "6 eeuwen geleden was Nanjing het centrum van de wereld. Van Londen, Parijs of New York was nog geen spraken. De Ming Dynastie was verantwoordelijk voor 31 % van het globale Lees verder »
 Dollar, groeilanden  Reacties uitgeschakeld voor VAN OOST NAAR WEST EN…TERUG NAAR OOST…!
apr 242012
 
De VS en het SWIFT Interbancaire Systeem als wapen Het is een publiek geheim dat de VS destijds Irak is binnengevallen op zoek naar wapens voor massadestructie. Net zoals nu eigenlijk het geval schijnt te worden bij Iran met zijn atoombom. Het is daarom ook geen toeval dat Iran al langere tijd geen gebruik meer maakt van de dollar om zijn olie in af te rekenen.  Een artikel van ons aller Dick Seegers ! Leest u verder op http://goudportal.nl/?itemstr=het-duivelse-dilemma Lees verder »

BRIC LANDEN TEGEN DE USD…

 Gepubliceerd door om 7:00
apr 062012
 
De vijf grootste opkomende economieën hebben tijdens een 'emerging market summit' in New Delhi laten weten dat ze samen naar een alternatief zoeken voor de Amerikaanse dollar en de euro.  Lees verder op : http://biflatie.nl/artikelen/50-valuta/23939-brics-gaan-de-dollar-dumpen- Zullen hun plannen lukken denkt u en hoelang zal de USD het nog volhouden ? In de laatste pakweg twee jaar heeft die al 15 % van zijn koopkracht verloren... Lees verder »

Brazilië: over chocola en SulAmérica

 Gepubliceerd door om 12:16
feb 072012
 
Afgelopen maand was ik voor het eerst sinds twee jaar terug in Brazilië. Naast Rio de Janeiro -waar het goed toeven is op Oudejaarsavond- ben ik teruggeweest in Vila Velha, een stad aan de kust waar ik twee jaar geleden ook enkele weken doorbracht. Mocht ik nog twijfels hebben over de status van Brazilië als opkomende markt, dan werden die in Vila Velha volledig weggenomen. Vila Velha betekent letterlijk ‘oude stad’, maar van dat ‘oud’ was weinig te merken. Het eerste dat mij opviel: op Lees verder »

PERMABEER ALBERT EDWARDS AAN HET WOORD…

 Gepubliceerd door om 11:08
jan 172012
 
2012 wordt volgens Albert Edward het jaar van de harde en pijnlijke crash van het Chinese groeiwonder. De VS zullen terugvallen in een recessie. En wat gaan de De BRIC’s doen? Een ‘Bloody Ridiculous Investment Concept’. Sstrateeg Albert Edwards van Société Générale schopte afgelopen woensda in de Londense City tegen vele schenen. De ultieme ‘permabear’ lijkt echter te ontdooien. ‘2012 wordt naar mijn idee het laatste jaar van pijn en ontgoocheling.’ Of is dat maar schijn? Lees verder »
 china, groeilanden  Reacties uitgeschakeld voor PERMABEER ALBERT EDWARDS AAN HET WOORD…

TIJDPERK OPKOMENDE LANDEN VOORBIJ…?

 Gepubliceerd door om 13:25
dec 282011
 
Oeps, wat een provocerende titel hé ? Ik vond het stuk via www.goudportal.nl , een site die echt héél dicht op de zaken van belang zit, check it out ! Nu heb ik dit al zelf voorspeld een twee maanden geleden.  Lagere groei voor bv China en we shorten dit land dan ook sindsdien.  Volgend stukje bevestigt mijn zienswijze dus eigenlijk : 'Tijdperk opkomende landen voorbij' AMSTERDAM – De grote opkomende landen zoals China en India hebben hun beste tijd gehad. De potentiële economische groei Lees verder »

EEN TEKEN AAN DE WAND…

 Gepubliceerd door om 14:05
aug 022011
 

HIER verdwijnen de jobs – GINDER worden ze gecreëerd…  Is er iets dat dit nog kan stoppen ? We zouden in het Westen terug moeten uitblinken, voorlopen, excelleren, met nieuwe uitvindingen, technieken, innovatie…leiderschap qua…  Zal het nog ooit zover komen of is wat nu gebeurt onvermijdelijk ? Wij luisteren naar uw mening…

 

Beleggen voor de lange termijn (II)

 Gepubliceerd door om 18:08
jun 282011
 
Sommige beleggers dromen van jaarrendementen die structureel rond de 10% liggen. De kans is groot dat deze optimisten hun verwachtingen moeten bijstellen. Het goede nieuws: aandelen vormen nog altijd de best renderende beleggingscategorie. Wie een evenwichtig gespreide portefeuille samenstelt, bijvoorbeeld met behulp van trackers, heeft ook in de (slecht begonnen) eenentwintigste eeuw kans op een solide rendement. Best presterende asset class Volgens de schrijvers van ‘Irrational Optimism’ Lees verder »

Wie wordt de nieuwe Strauss-Kahn?

 Gepubliceerd door om 13:26
jun 092011
 
Terwijl Dominique Strauss-Kahn met een elektronische enkelband door een luxe appartement in Manhattan strompelt, is het Internationaal Monetair Fonds (IMF) naarstig op zoek naar kandidaten die de gevallen voorman zouden kunnen opvolgen. Veel (Europese) stemmen gaan op voor Christine Lagarde, de Franse minister van Financiën. De BRIC-landen denken daar echter heel anders over. Aanranding, poging tot verkrachting: de beschuldigingen tegen Dominique Strauss-Kahn liegen er niet om (of juist wel, Lees verder »