Beursbox
sep 122012
 
Of het verhaal 100% klopt, wie zal het zeggen... Het verhaal geeft echter wel aan welke gevoeligheden er nog altijd heersen tussen Vlaanderen en Wallonië. Het gaat om het volgende: De gemiddelde Vlaming betaalde in 2003 een kleine 25 Euro aan verkeersboetes, de gemiddelde Waal amper 16 euro. En dan? Misschien zijn Vlamingen roekelozer in het verkeer dan de Walen ... Best mogelijk, maar we merken toch graag even op, dat flitspalen in Wallonië bijna even zeldzaam zijn als vis in de Zenne. 14 Lees verder »
jun 082012
 
Donderdag 14 juni vieren we Tax Freedom Day. Dat is de symbolische dag waarop een burger al zijn fiscale lasten heeft afgelost en voor zichzelf begint te werken. Ze valt later dan ooit tevoren, berekende consultant PwC.  Lees de details op http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_belgie/Tax_Freedom_Day_valt_later_dan_ooit.9201902-3136.art.   Tot die dag werken we dus voor de staat, de overheid; de rest van het jaar pas voor onszelf.  België bijvoorbeeld is al bij de Europese landen met het Lees verder »
 Belastingen  Reacties uitgeschakeld voor TAX FREEDOM DAY OP 14 JUNI : VIEREN OF TREUREN…?
mei 172012
 
In vroeger tijden investeerde de overheid in nieuwe technologie. Zo was de overheid aandeelhouder in energie, water, post, elektriciteit, antennes, waterschappen en we kunnen nog wel meer verzinnen. Het heeft de samenleving geen windeieren gelegd, al was lang niet alles achteraf bezien de meeste efficiente weg.De vraag is dan ook of een bedrijf staatseigendom houden (of maken) wel de juiste weg is. Ik denk van niet. En toch ben ik voorstander van overheidsinvesteringen. Zie bijvoorbeeld de belangen Lees verder »

Huizenmarkt Nederland

 Gepubliceerd door om 7:25
apr 262012
 
Met de val van het kabinet is het vrijwel zeker dat ook de hypotheekaftrek zal gaan vallen. Huizenkopers moeten dus rekening houden met het in de toekomst vervallen van die voordelen. Helaas is er geen serieus beleid om op een andere manier het verlies van dit voordeel te compenseren. De makkelijkste compensatie zou in feite een lagere hypotheekrente zijn, iets waar banken al rekening mee houden, want ze hebben niet voor niets de rente in feite fors verhoogd. Op dit moment is het dus dubbel lente Lees verder »
apr 062012
 
Weet u hoe dit bericht in De Tijd getiteld wordt : "Taks op rijke beleggers..." ! Dus als je 20.000 euro inkomsten hebt op onroerende beleggingen wordt je als rijk bestempeld en dus...kun je gepakt worden, moét je gepakt worden...  Weg met die rijken !, zullen ze gedacht hebben.  Zeer benieuwd hoe U hier over denkt... "De regering-Di Rupo voerde op 1 januari een extra belasting in van 4 procent voor wie meer dan 20.020 euro roerende inkomsten heeft".  Lees verder op http://www.tijd.be/nieuws/geld_beleggen_markten/Taks_op_rijke_beleggers_treedt_in_werking.9180021-3452.art Lees verder »

JACK HOOGLAND SPREEKT…

 Gepubliceerd door om 7:00
mrt 022012
 
Hij is de man achter onder meer www.jackhoogland.com en toont zich telkens intelligent in zijn uitlatingen, zoals deze : De Franse presidentskandidaat François Hollande pakte gisteren uit met zijn voornemen om belastingen op bedrijven en op de hoge inkomens fors te verhogen. Hollande wil het Franse toptarief verhogen naar 75%. Ook Obama kondigde afgelopen maand trouwens een resem aan belastingverhogingen aan. Allemaal zogenaamd bedoeld om het begrotingstekort weg te werken. En het klinkt uiteraard Lees verder »
jan 032012
 
Maarten Verheyen ( http://www.macrotrends.be/?aff=beursbox) aan het woord, man die zegt toch altijd van die echt zinnige dingen...! Ik las een week of twee geleden in het magazine "Trends" dat een kind dat vandaag wordt in België geboren gemiddeld 120.000 euro meer van de overheid zal krijgen dan hij zal bijdragen. Dat zegt het allemaal, is het niet? Hoe kan IEDEREEN nu geld van de overheid krijgen? Moet het "gemiddelde" niet op nul uitkomen? De éne krijgt wat men de andere afneemt. Lees verder »

DUR DUR D’ÊTRE BELGE…

 Gepubliceerd door om 16:24
dec 022011
 

Op naar een centralisatie van de bankrekeningen en vandaaruit ligt de weg vrij naar…een vermogensbelasting.  Terwijl de rijken zijn gevlucht blijft alleen de middenklasse verdwaasd achter.  Idee : laat ons die ook nog uitmelken, pakken wat we pakken kunnen, laat ons van die middenklasse OOK armen maken…!

nov 302011
 

Men is nu inderdaad al stappen aan het ondernemen, wat wil je met een die hard socialist als Di Rupo straks als premier…  Vindt u dit verantwoord, is het zowiezo wel nuttig want ik kan me zo voorstellen dat grote vermogens weleens naar “een” buitenland kunnen vluchten ? Wij vernemen het graag…