Beursbox

 Permalink  Gepubliceerd door om 8:00
okt 242017
 
Ik heb al lang niet naar het aandeel Arcelor Mittal gekeken. Niet zo heel lang geleden is de koers flink omhoog gegaan. We zien een flink herstel terwijl in de pers de berichten over het bedrijf helemaal zo gunstig niet zijn. Dit is nu zo’n typisch voorbeeld van een bedrijf dat negatief in de pers besproken wordt, terwijl het aandeel op dat moment een stijging laat zien van 18 naar 25,5. Een prachtig voorbeeld van een situatie waarbij je puur naar de TA moet kijken en niet naar de pers. Lees verder »
mei 152017
 
In 1999 heb ik ‘mijn’ set beleggingsregels vastgelegd. Ik heb het de Trendmethodische aanpak genoemd. De kern van die opzet is dat er drie soorten aandelen zijn die je moet willen bezitten. 1. Hoeksteen aandelen 2. Kansrijke aandelen in de sterkste trends van dat moment 3. Gokjes in de sterkste twee trends Belangrijk is dat u als belegger de trends ‘leest’ en dat u inziet op welke punt binnen die trend we aangekomen zijn. Daarbij is het belangrijk te zien in wat voor beurs Lees verder »
 Optie beleggen  Reacties uitgeschakeld voor Trendmethodische aanpak (Tom Lassing)

 Permalink  Gepubliceerd door om 7:40
sep 082014
 

Na de enorme stijging op donderdag, volgde vrijdag een kleine daling en een candle in de vorm van een Doji. Het zou niet onlogisch zijn als de stijging hier even tot rust kwam.
aex08092014

jun 302014
 
De Universiteit Maastricht onderzoekt momenteel de individuele mening van beleggers over de ervaringen met het kopen en verkopen van aandelen. Met het deelnemen aan deze vragenlijst ondersteunt u het onderzoek van de Universiteit Maastricht en heeft u bovendien de kans om een iPod shuffle te winnen als de vragenlijst compleet is ingevuld. Er zullen demografische vragen worden gesteld, evenals vragen met betrekking tot uw beleggingsbeslissingen en -ervaringen. Alle antwoorden en informatie zullen Lees verder »
 Aandelen beleggen, Beleggen  Reacties uitgeschakeld voor Neem deel aan het Beleggersonderzoek 2014 en win een iPod shuffle!
mei 122014
 
Eén van de meest simpele optiestrategieën voor aandelen beleggers is het schrijven van Call opties op (degelijke) in bezit zijnde aandelen. Simpel, maar u moet het wel even goed doen.Heel deze strategie begint bij de juiste aandelen. Wat er voor nodig is, zijn degelijke aandelen van structureel winstgevende bedrijven die toonaangevend op de beurs genoteerd staan, bijvoorbeeld omdat ze deel uitmaken van een index.Hoeksteenaandelen noem ik die.In de AEX zijn dat logischerwijze aandelen Lees verder »
 Optie beleggen  Reacties uitgeschakeld voor Leg me die geschreven Call nog eens uit

31/3 Beleggen met opties

 Gepubliceerd door om 7:10
mrt 312014
 
Afgelopen vrijdagmiddag was er weer een sessie van de basis Optiecursus. Iedere keer is het weer een heel gezellige, en naar ik als feedback krijg, ook heel leerzame sessie.Ik geef de basismogelijkheden van opties aan en toon ook aan hoe je het risico van beleggen enorm kan verminderen, terwijl de kans op winst alleen maar toeneemt. De basiscursus geeft een idee van de mogelijkheden die er zijn. Overigens heb ik twee data vastgelegd waarop de volgende basiscursussen gegeven worden. Dat zijn 10 Lees verder »
 Optie beleggen  Reacties uitgeschakeld voor 31/3 Beleggen met opties

Met opties kan je bijna alles

 Gepubliceerd door om 8:27
mrt 272014
 
In de basiscursus laat ik zien hoe veel er met opties kan en niet zelden komt een cursist tot de conclusie dat je dus eigenlijk helemaal geen aandelen hoeft te hebben!Dat klopt, maar toch werk ik zelf nog wel voornamelijk met aandelen en daarop geschreven opties.Met de juiste aandelen pak je ook nog eens wat dividend en mogelijk ook een standaard winst per jaar. Bijvoorbeeld met een aandeel als Exxon Mobil (XOM) dat gemiddeld een prachtig rendement scoort en het de laatste twaalf jaar beter deed Lees verder »
mrt 102014
 
De meeste particuliere beleggers komen, als het opties betreft, niet verder dan het kopen van wat Call opties. Ze hebben dan 70% kans om alles te verliezen.Geen wonder dat men al snel op zoek gaat naar betere winstkansen.De banken werken daar graag aan mee, want aan opties verdienen ze vrijwel niets.Banken verdienen veel meer geld aan derivaten die ze zelf in de markt zetten. Denk aan Turbo's, Speeders, Sprinters en zo kan ik nog wel een rijtje opnoemen.Jammer, want de winstkansen zijn daar niet Lees verder »
 Optie beleggen  Reacties uitgeschakeld voor Optie beleggen, er is zo veel in mogelijk
jan 222014
 
In mijn basis optiecursus gaat het laatste deel van de avond altijd over het kunnen uittekenen van optieposities.Keer op keer blijkt dat moeilijker dan menigeen vooraf dacht.Ik ben echt van mening dat je dat uittekenen goed moet kunnen, omdat daaruit blijkt of je het concept van Call, Put, gekocht of geschreven wel echt begrepen hebt.Iemand die het niet kan uittekenen, of een tekening niet kan analyseren, zal in mijn ogen ook grote moeite hebben om te kunnen inschatten hoe een positie er voor staat. Lees verder »
 Optie beleggen  Reacties uitgeschakeld voor Het kunnen uittekenen van optie posities

Nieuw in opties

 Gepubliceerd door om 8:10
nov 262013
 
Als u nieuw bent in optie beleggen, dan is het goed te weten dat u de enige niet bent. Opties zijn ontzettend simpel, en toch begrijpt 95% van de beleggers niet hoe ze werken. Als u dus een onervaren belegger bent en nieuw in opties, dan is het niet zo gek dat opties misschien wat afschrikken.Helaas ben ik zelf maar weinig cursussen tegengekomen die écht vanaf de bodem starten. Iedereen gaat er maar vanauit dat u er al wat van weet... En helaas is dat niet altijd zo.Daar ga ik daarom zelf Lees verder »