Beursbox
jun 302014
 
De Universiteit Maastricht onderzoekt momenteel de individuele mening van beleggers over de ervaringen met het kopen en verkopen van aandelen. Met het deelnemen aan deze vragenlijst ondersteunt u het onderzoek van de Universiteit Maastricht en heeft u bovendien de kans om een iPod shuffle te winnen als de vragenlijst compleet is ingevuld. Er zullen demografische vragen worden gesteld, evenals vragen met betrekking tot uw beleggingsbeslissingen en -ervaringen. Alle antwoorden en informatie zullen Lees verder »
 Aandelen beleggen, Beleggen  Reacties uitgeschakeld voor Neem deel aan het Beleggersonderzoek 2014 en win een iPod shuffle!
aug 242012
 
Die komen niet van mij maar van Alexander Green, o.m. de Chief Investment Strategist van Investment U.  Nu respecteer ik Green zeer, het lijkt wel alsof hij altijd gelijk krijgt, ik volg hem al lang...  Zelf moet ik stellen het hier helemaal oneens mee te zijn maar ik ben dan ook een aandelenbeer.  De stieren onder u zullen met volgende opsomming evenwel een stevig hart onder de riem krijgen.  De zeven redenen : lage inflatie; lage intrestvoeten; nieuwe markten worden aangeboord; lage waarderingen/valuaties; Lees verder »
 Aandelen beleggen  Reacties uitgeschakeld voor 7 REDENEN OM BULLISH TE ZIJN OP AANDELEN…

HET EINDE VAN DE AANDELENCYCLUS…?

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 132012
 
Tja, die voorspelde ik zelf al jaren geleden.  In ieders ogen is 2000 tot 2010 een verloren decennium, in mijn ogen zal dat van 2010 tot 2020 nog altijd het geval zijn.  Mee eens of oneens ? Wij vernemen het graag...! Maar lees eerst misschien volgend artikel eens : "Op 9 mei publiceerde Citibank’s Chief Global Equity een rapport genaamd Equity Cult Still Dying. In dit rapport haalt hij het einde van een aandelencultus aan. Op de groeimarkten na, is de appetijt naar aandelen wereldwijd ineengestort".  Lees verder »

HET AANDEEL VAN DE EEUW…

 Gepubliceerd door om 7:00
jul 032012
 
Dat is : de 21ste eeuw.  Wat denkt u is tot nu toe het best presterende aandeel ? Is het Apple, een woord en naam die wel op ieders lippen lijkt te liggen ? Of is dat een ander, veel minder publiek gekend aandeel ? Schrijft u eerst voor uzelf een naam op en lees dan verder hier : "Zou iemand beseffen dat we dit weekend precies een achtste van de 21ste eeuw achter de kiezen hebben? Waldorf! Voor deze speciale gelegenheid lijkt het gepast een eerste, erg voorlopige award uit te keren voor het 'Aandeel Lees verder »

WEDSTRIJD : LIJSTJE GEVRAAGD…!

 Gepubliceerd door om 17:07
jun 292012
 
"De Belgische beursexperts zetten voor de rest van 2012 in op de aandelen Thrombogenics (http://thrombogenics.com/investor-information/share-price/, 21,30 euro) en Sanofi (http://en.sanofi.com/, 59,74 euro). Dat leert een rondvraag van De Tijd".  Lees hier de details :   http://www.tijd.be/nieuws/geld_beleggen_algemeen/Thrombogenics_favoriet_aandeel_voor_rest_van_2012.9208687-3467.art.  Dit is waarmee 15 Belgische researchteams naar buiten komen als meest beloftevolle aandelen.  Wij zouden Lees verder »
mei 212012
 
Beleggers keken er al maanden naar uit: de beursgang van Facebook. Afgelopen week was het zover. Met een uitgiftekoers van USD 38 per aandeel resulteerde de IPO (initial public offering; beursgang) van Facebook in beurswaarde van ruim USD 100 miljard. Bij een winst van nog geen USD 1 miljard over de 12 maanden tot 31 maart betekent dit dat beleggers bereid zijn om circa 100 keer de winst te betalen voor Facebook. Hebben we hier te maken met een krankzinnige beurshype? Is Facebook een World Online Lees verder »
mei 142012
 
Deze maand gaat Facebook naar de beurs. De IPO (initial public offering; beursgang) van het sociale netwerk belooft een financieel spektakel te worden. Beleggers verdringen zich om te kunnen inschrijven op aandelen Facebook. Voor allen geldt: we want a piece of the pie. De hype rond de IPO van Facebook doet me denken aan de beursgang van dat andere internetbedrijf: World Online in 2000. Via mijn studentenbijbaantje als medewerker op een bankkantoor was ik getuige van bijzondere taferelen. Ik zie Lees verder »

ZE ZIJN AL SCHATRIJK EN WILLEN NU…

 Gepubliceerd door om 16:16
mei 122012
 
...nog meer geld ? "Facebook test een systeem waarbij gebruikers een bedrag kunnen betalen om hun status updates op het sociaal netwerk meer in de verf te zetten".  Lees verder op http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_technologie/Facebook_test_betalende_optie.9193539-3130.art.  Gebruikt u ook Facebook of vindt u dit eerder voor heel jonge mensen ? Hoe staat u er tegenover dat een en ander misschien betalend wordt ? Of bestaat er gewoon niets meer zoals a free lunch ? En gaat u nu meedoen met Lees verder »

GAAT U AANDELEN FB KOPEN…?

 Gepubliceerd door om 21:31
mei 032012
 
Facebook dus en het zou voor 18 mei zijn...  Wij zijn benieuwd naar uw opvatting en eventuele actie ! Facebook mikt bij zijn beursgang op een introductieprijs tussen 28 en 35 dollar. Daarmee zou de totale waarde van het socialenetwerkbedrijf op 85 tot 95 miljard dollar uitkomen.  Lees verder : http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_media/Facebook_85_tot_95_miljard_dollar_waard.9189904-3121.art Lees verder »