Beursbox
jun 282012
 
...zijnde Amerikaanse staatsobligaties, waarvan de gedragingen voor velen wel een mysterie zullen zijn.  Niet meer zo na dit stuk : Ronald Hendrickx schrijft actuele en financiële artikels voor Belgische en Nederlandse sites. Tevens is hij auteur van de Fininfo-be. Op fininfoblog.wordpress.comleest u dagelijks artikels over uw koopkracht, goud, de crisis en artikels die 'The big picture' laten zien. Wekelijks is er een eigenzinnige 'Kijk op de week'.  "De Amerikaanse rentevoet op 10-jarige Lees verder »
mrt 262012
 
We zitten zopas short treasury's oftewel Amerikaanse staatsobligaties.  Een gedurfde zet maar een die potentieel enorm lucratief is.  Stel u even voor dat een stierenmarkt van 30 jaar oud ineens de andere kant opgaat ? Hogere intrestvoeten dus, ze komen vroeg of laat maar de actie van de afgelopen week zou weleens beslissend kunnen zijn.  Ik ken twee manieren om dit te doen, kent u ze ook ? Ik ben benieuwd naar uw antwoorden ! Plus : bent u het met mij eens of net niet ? Laat maar komen...  Lees verder »

IK BRENG U MAAR LIEFST 15 VIDEO’S…

 Gepubliceerd door om 1:10
feb 192012
 

…en ik denk dat ze u allemaal zullen interesseren.  In krachtige, samengebalde stijl (wel typisch Amerikaans) worden hier onderwerpen aangesneden als de dollar, goud, zilver, olie, water, voedsel en zo meer.  Een droom dus voor iedereen die in economie in het algemeen en grondstoffen in het bijzonder geïnteresseerd is.  Must watch must see ! Hier vindt u ze :

http://futuremoneytrends.com/index.php/trend-videos

WIE KOOP TOCH DIE ROMMEL…?

 Gepubliceerd door om 14:57
jan 172012
 
Zojuist is bekend geworden dat Nederland 3,2 miljard euro heeft opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen, tegen een gemiddeld rente tarief van 0,011%.  Lees verder op http://realtimebeurskoers.nl/32-miljard-voor-nederland-praktisch-zonder-rente/.  Nauwelijks een vergoeding, of zelfs in het geval van Duitse staatsobligaties een négatieve return ! En dat terwijl de inflatie binnen sluipt...  Wie is zo gek ? Lees verder »
 Obligaties  Reacties uitgeschakeld voor WIE KOOP TOCH DIE ROMMEL…?

TOM LASSING SPREEKT…

 Gepubliceerd door om 17:38
jan 052012
 
...en zoals altijd is het zeker waard om te aanhoren.  Hij is net als ik een gold- and silverbug, hij was het trouwens die mijn aandacht terug op de edelmetalen fixeerde in een tijd, jaren geleden, toen ik het zelf financieel moeilijk had.  Het is daarna snel en hard gegaan, terug opwaarts, met schrijven, investeren, uitbreiden van mijn services ook, ik zal hem er eeuwig dankbaar voor blijven...  Misschien wordt u hem ook wel dankbaar voor waar hij nu op wijst ! Persoonlijk vind ik het nog Lees verder »

JACK HOOGLAND SPREEKT…

 Gepubliceerd door om 11:29
dec 302011
 
...en het is als altijd weer interessant ! www.jackhoogland.com .  Uit de Beursbox.nl dagelijkse beursbrief : Ik zag de afgelopen weken drie interessante berichten die alle drie in dezelfde richting wijzen. Namelijk dat de publieke aandacht de komende maanden wel eens zou kunnen verschuiven van de eurocrisis richting de Amerikaanse crisis. We zagen afgelopen weken steeds meer indicaties dat massaal geld printen als 'oplossing' voor de eurocrisis wordt geaccepteerd. Zie de aangekondigde gezamenlijke Lees verder »

BETER TE VROEG DAN TE LAAT…?

 Gepubliceerd door om 7:00
dec 122011
 
Jack Hoogland aan het woord : Een goed en leerzaam boek nog eens opnieuw lezen is altijd een goed idee. Afgelopen weekend heb ik 'Hot Commodities' van Jim Rogers nog eens gelezen. Hoewel het boek voor het uitbreken van de crisis (in 2007) is geschreven, heeft de inhoud voor mij nog niets aan waarde ingeboet. Grappig om te lezen is hoe hij schrijft dat het volgens hem hélemaal fout gaat met de VS, mede omdat de Amerikaanse staatsschuld iedere 15 maanden met $1000 miljard groeit. Hij kon toen Lees verder »
 Obligaties  Reacties uitgeschakeld voor BETER TE VROEG DAN TE LAAT…?
dec 022011
 

Snappen ze het niet, zijn ze/we inderdaad zo dom ? Vier procent rente min 15 % roerende voorheffing maakt 3,40 % netto per jaar…terwijl de inflatie nu al 3,85 % is ! Arme Belgen, mijn volk, jawel, je m’excuse…  Goud en zilver ? Nooit van gehoord meneer, kennen we niet, geef ons maar liever die oude, vertrouwde staatsbon…  Hé, hebben ze op het nieuws niet gezegd dat dit een buitenkansje is ? Wilt u, Marc Haagen, het soms beter weten dan onze Premier ?

nov 242011
 
Volgend stuk in de Financial Times oppert het en het idee spreekt mij wel aan.  Ik ben benieuwd wat u hier van denkt... By Jack Farchy Financial Times, London Tuesday, November 22, 2011 Ever since the eurozone bond markets first started to get the jitters, hedge fund managers have been whispering that gold could play a part in resolving the crisis. Until recently this discussion has mainly been the preserve of gold market conspiracy theorists and backbench German politicians. But Lees verder »

OBLIGATIES IN EEN BUBBEL…?

 Gepubliceerd door om 7:00
nov 072011
 
Staat de staatsobligatiebubbel op springen ? Het economisch bureau van adviesfirma McKinsey kwam onlangs met een update van de ontwikkelingen op de financiële markten (‘Mapping global capital markets 2011’). Uit de cijfers blijkt dat de ontwikkelde landen door het herstel na de crisis van 2008 weer een stuk rijker zijn geworden. Een belangrijk aandeel in deze toegenomen rijkdom vormt paradoxaal genoeg de gestegen staatsschuld. Deze schuld staat op de balans als bezit omdat er een stabiele Lees verder »
 Obligaties  Reacties uitgeschakeld voor OBLIGATIES IN EEN BUBBEL…?