Beursbox

Geld creëren (3)

 Gepubliceerd door om 8:10
mei 122011
 
Banken kunnen geld creëren, maar zoals ik recent in twee eerdere artikelen al liet zien, beursgenoteerde bedrijven kunnen het ook. Er is echter nóg een manier om via een omweg geld te creëren.Dat is namelijk te beleggen in derivaten met een hoge hefboom. U kan als belegger slechts 10.000 euro hebben, maar voor tonnen aan tegenwaarde in de beurs zitten. Dat gaat dan ook meestal gruwelijk mis, maar het kán wel. Ook heel wat beurshandel bedrijfjes zitten op deze manier heel diep in de markt. Lees verder »
apr 202011
 
Sinds deze week kunnen via InterActive Brokers ook Australische aandelen geshort worden. Er is veel te doen om het shorten van aandelen. Er is immers veel fraude in mogelijk. Wat we overal in de wereld zien, is dat marketeers die leven van het verkopen van aandelen van bedrijven fantastische verhalen verzinnen om aandelen de hoogte in te praten. Andersom komt ook voor, maar is voor de bedrijven zelf veel destructiever. Er zijn beleggers die short gaan en dan vervolgens de meest walgelijke leugens Lees verder »
 Beleggen, Speculeren  Reacties uitgeschakeld voor InterActive Brokers biedt shorten in Australië aan

Detroit is economisch een slagveld

 Gepubliceerd door om 9:11
okt 262009
 
Een enorme huizenveiling in de regio Detroit is een flop geworden. Er werden maar liefst 9000 huizen en stukken grond via een veiling aangeboden. Sommige stukken grond konden al voor een bedrag van 500 dollar aangekocht worden, maar vonden geen koper. Uiteindelijk is na 5 dagen veiling slechts 20% van de aangeboden zaken verkocht, meestal aan huisjesmelkers en speculanten. Een dramatisch resultaat dat goed aangeeft dat het bijzonder slecht met Detroit gaat. De stad begint op een spookstad Lees verder »
 Speculeren  Reacties uitgeschakeld voor Detroit is economisch een slagveld