Beursbox

Wolfraam goudstaven

 Gepubliceerd door om 16:28
sep 252012
 

Gisteren schreef ik over ‘nieuw bedrog’. Helaas is het allemaal niet zo nieuw. Al in 2009 zou China een lading vervalst Amerikaanse goud verkregen hebben. Een lading goud die Wolfraam met een goudlaagje bleek te zijn.
Waar kwam die lading goud vandaan?
Lees Verder

 Beurs, Nieuws  Reacties uitgeschakeld voor Wolfraam goudstaven

Eerlijke banken: Triodos

 Gepubliceerd door om 16:28
sep 252012
 

Een ‘eerlijke’ bank die door een lezer genoemd werd, is de Triodos Bank uit Zeist. Ik woonde in Zeist toen de kerk die er stond gesloopt werd om er de bank op te kunnen bouwen. Het ene geloof voor het andere zullen we maar zeggen…
Lees Verder

 Beurs, Nieuws  Reacties uitgeschakeld voor Eerlijke banken: Triodos
sep 242012
 

Mijn buurman is eindelijk om. Hij heeft hier in het dorp een bedrijf in elektronica en al jaren staat hij bekend als iemand die zo graag duurzame energie zou willen gebruiken en aanbieden, maar altijd als je in de winkel kwam, stelde hij je als klant teleur.

 Beurs, Nieuws  Reacties uitgeschakeld voor Zonne-energie is eindelijk interessant geworden
sep 242012
 

Als u in de jaren 70 goud had gekocht, in de jaren 80 aandelen in Tokio, in de jaren negentig aandelen in de Nasdaq en de afgelopen 12 jaar goud, dan had u werkelijk fantastische rendementen kunnen halen.
De vraag is dan natuurlijk, wat zou u NU moeten kopen?

 Beurs, Nieuws  Reacties uitgeschakeld voor Hoe had u extreem rijk kunnen worden

Derivaten in beeld

 Gepubliceerd door om 7:10
sep 242012
 

In mijn haat/liefde verhouding met de AFM nu weer een punt waar het goed is dat de AFM er eens gaat kijken. In de afgelopen jaren hebben banken veel (grote) bedrijven geadviseerd richting het rente-risico dat ze mogelijk liepen.

 Beurs, Nieuws  Reacties uitgeschakeld voor Derivaten in beeld

Hoe we eerlijkere banken krijgen

 Gepubliceerd door om 7:10
sep 242012
 

Ik hoop dat u het met me eens bent dat banken een ondersteunende functie binnen de economie zouden moeten hebben, niet zoals nu, een leidende functie.
Misschien bent u het ook wel met me eens dat bankieren weer saai moet worden, waarbij onder andere bankieren, verzekeren en het voor eigen rekening op de beurs handelen uit elkaar getrokken moeten worden.

 Beurs, Nieuws  Reacties uitgeschakeld voor Hoe we eerlijkere banken krijgen
sep 242012
 

In de discussie over wie de huidige crisis moet betalen zijn velen het er over eens dat de rijken maar eens aangepakt moeten worden. Die kunnen het wel betalen. Die zijn toch zo rijk…
Waar dan vooral op wordt gewezen is de inkomensongelijkheid.

 Beurs, Nieuws  Reacties uitgeschakeld voor Flat Tax een eerlijke belastingmethode

Beoordeling van een aanbieder

 Gepubliceerd door om 7:10
sep 242012
 

Ik kreeg het verzoek binnen om een bepaalde aanbieder van een goudrekening eens te bezien. Ik heb dat deze keer eens opgepakt, maar laat het duidelijk zijn dat ik niet iedere dag iedere aanbieder kan gaan doorlichten.

 Beurs, Nieuws  Reacties uitgeschakeld voor Beoordeling van een aanbieder