Beursbox

OEI, EN WIJ ZIJN NET SHORT GEGAAN…

 Gepubliceerd door om 12:20
jul 092012
 
Geachte Marc Haagen, Onderstaand treft u een persbericht inzake het koopsignaal van de Coppock-indicator. Deze indicator is voor de vijfde maal in 25 jaar op groen gesprongen en is een zeer betrouwbare technische indicator gebleken. Indien u nog vragen heeft of een toelichting wenst, verneem ik dit vanzelfsprekend graag.   PERSBERICHT  Amsterdam, 9 juli 2012 Historisch koopsignaal voor AEX Jarenlange koersstijgingen in het verschiet  BeursBulletin, een onderzoeksinstituut voor Lees verder »

Klachten over te weinig optieseries

 Gepubliceerd door om 22:21
aug 192011
 
De schrijver van de klachtenbrief naar Euronext over de trage aanpassingen van optieseries en het beperkte aanbod van die optieseries (zie hier de inhoud van de klachtenbrief) heeft een reactie van Euronext gekregen... Dit is die reactie: Dank u voor uw email. In deze tijden van hoge volatiliteit hebben wij meer series dan gewoonlijk. Echter zijn er twee beperkende factoren die van belang zijn: -Ten eerste moet er vraag zijn vanuit de markt. - Ten tweede zijn de marketmakers continu Lees verder »
 AEX, Optie beleggen  Reacties uitgeschakeld voor Klachten over te weinig optieseries

VOLGENDE FASE VAN DE BEURSDALING…

 Gepubliceerd door om 7:00
jun 062011
 
Een "akelig" vooruitzicht op De Kritische Belegger... http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/volgende-fase-beursdaling/ Bent u eveneens somber of net niet ? Laat het ons hier weten... Lees verder »
 AEX, Beurscommentaar  Reacties uitgeschakeld voor VOLGENDE FASE VAN DE BEURSDALING…

De ene tracker is de andere niet (II)

 Gepubliceerd door om 14:24
apr 282011
 
Steeds meer beleggers ontdekken de tracker, een product waarmee je belegt in een index (en dus het verloop van die index volgt). Trackers worden echter op verschillende manieren ‘gemaakt’. Dat hoeft voor je beleggingsrendement niet wezenlijk uit te maken, maar het is wel goed om te weten waarin je eigenlijk belegt. Het belangrijkste onderscheid tussen trackers betreft het verschil tussen de fysieke tracker, ook wel ‘cash based’ tracker genoemd, en de synthetische tracker (‘swap based’ Lees verder »

De ene tracker is de andere niet (I)

 Gepubliceerd door om 18:05
apr 212011
 
Beleggen in trackers wordt steeds populairder. Dat is een begrijpelijke ontwikkeling, gezien het feit dat met deze producten eenvoudig en tegen lage kosten een beleggingsportefeuille kan worden samengesteld. Maar de ene tracker is de andere niet, en daar dien je je als belegger van bewust te zijn. Hoe een tracker wérkt, dat weten veel beleggers inmiddels wel. Voor wie het niet weet: een tracker (in de VS ook wel exchange-traded fund of ETF genoemd) is een product waarmee een index gevolgd wordt. Lees verder »

VOORUITZICHTEN 2011…

 Gepubliceerd door om 7:00
dec 202010
 
Die lees ik op Cashcow.nl : een technisch herstel, over het algemeen stijgende koersen.  Mee eens of...net niet ? Ik verneem het hier graag ! Vooruitzichten 2011: Technisch herstel Auteur: Redactie CASH Cees Smit, directeur Today's Beheer: "Het komende jaar biedt zeker kansen. We zijn positief voor de beurs en als het niet tegenzit kan de AEX in 2011 stijgen naar rond de 400. Vooral de aandelen die zwaar zijn afgestraft en nog geen krachtig herstel hebben laten zien (bijvoorbeeld ING) Lees verder »

BELEGGER.NL BLIK TERUG…

 Gepubliceerd door om 7:00
dec 022010
 
En wat ze zien is niet zo fraai : een verloren decennium.  Wat zal de volgende tien jaar brengen ? Durft u zo ver vooruit kijken ? Wij vernemen het graag... Het verloren decennium De eerste tien jaar van deze eeuw wordt vaak aangeduid als het ‘verloren decennium’ voor beleggers. Voor aandelenbeleggers klopt dat wel. In Nederland meer dan elders. Voor wie ook in obligaties had belegd, was het eerder matig dan verloren.   De periode sinds de eeuw- en millenniumwisseling wordt vaak aangeduid Lees verder »

UITSLAG WEDSTRIJD AEX…!

 Gepubliceerd door om 22:06
sep 302010
 
De AEX is vandaag geëindigd op 334,39 punten dus HANS1486 is eerste geworden en LUC tweede - proficiat aan jullie beiden ! Hans mag een beleggingsboek naar keuzen tot 25 euro bestellen via mij, Marc.Haagen@telenet.be en Luc wint de e-versie van Gouden Tijden.  Nu is het zo dat Luc dit boek al heeft; Hans : zou jij het willen hebben in plaats van Luc, dus jullie prijzen ruilen ? Je bent daartoe natuurlijk niet verplicht.  Als jij liever zo'n boek naar keuze kiest, geen probleem, dan zorg ik Lees verder »

MORGENAVOND VOLGT DE UITSLAG…

 Gepubliceerd door om 18:53
sep 292010
 
van onze wedstrijd van deze maand : VOORSPEL DE STAND VAN DE AEX OP 30 SEPTEMBER 2010 BIJ SLUITINGSTIJD.  Ik recapituleer nog even de inzendingen, die meest nogal aan de lage kant blijken te liggen, alleen Hans1486 springt eruit en daarna Luc, met een AEX die vandaag sloot op 335,85 punten : Luc : 310,59/Jeroen : 302,76/Gert : 303,64/Shamrock : 297,90/Hans1486 : 330/Yves : 297,72 Tenzij er zich morgen nog een flinke verandering voordoet, zijn de waarschijnlijke winnaars al bekend, maar het Lees verder »
 AEX, Wedstrijden  Reacties uitgeschakeld voor MORGENAVOND VOLGT DE UITSLAG…
mei 302010
 
Per eind augustus 2009, toen de OK-Score AEX portfolio, d.w.z. die samenstelling die door professionele privé clënten en vermogensbeheerders wordt gebruikt, een rendement van 20% had behaald, werd een uitzonderlijke stap genomen. Dit is gebaseerd op het volgende. De OK-Score geeft een cijfer aan iedere AEX onderneming (m.u.v. de financials en real estate). De vraag die al sinds 2003 meespeelt luidt : “indien het OK-Score rapportcijfer wordt vermenigvuldigd met de weging van het betreffende Lees verder »