Beursbox

VAN SCHULD NAAR GOUD…

 Gepubliceerd door om 7:00
sep 232012
 
Peter B. Meyer : De schulden afbouw is nu in het vijfde jaar, met ongeveer $15.000 miljard aan toegevoegde schuld welke nog uit de Amerikaanse economie moet worden genomen en dan ook nog eens € 15.000 miljard uit het EU economisch systeem, welke sinds de 70s zo’n 50 keer groter is geworden, volgens Jim Davidson.  Leest u vooral hier verder : http://www.edelmetaal-info.nl/2012/09/van-schuld-naar-goud/ Bent u het eens met deze schrijver of...net niet ? Laat het ons zeker weten... Lees verder »
sep 152012
 
Dr Ron Paul : We frequently hear the financial press refer to the U.S. dollar as the “world’s reserve currency,” implying that our dollar will always retain its value in an ever shifting world economy. But this is a dangerous and mistaken assumption.  Leest u hier verder : http://paul.house.gov/index.php?option=com_content&task=view&id=2008&Itemid=69 Zelf zie ik ze het geen tien jaar meer volhouden, en het zal samenvallen met een gigantische stijging van goud en zilver.  Hoe Lees verder »
aug 192012
 
Er wordt in politiek en economie maar over miljarden, ja zelfs duizenden miljarden dollars en euro's gesproken alsof het niets is. De getallen zijn zo onvoorstelbaar geworden dat ze nu amorf zijn, onwezenlijk. Dat herinnert me ook aan het gezegde : wanneer u 1000 euro aan de bank verschuldigd bent, heeft u een probleem; wanneer u 100 miljoen euro aan de bank verschuldigd bent, heeft de bank een probleem. Maar hoe moeten we ons de nu gangbare billions (miljarden) en trillions (duizenden miljarden) Lees verder »
 Dollar  Reacties uitgeschakeld voor HONDERDTWEEËNTWINTIGDUIZEND MILJARD DOLLAR…!

JIM ROGERS SPREEKT…

 Gepubliceerd door om 7:00
jun 032012
 
Gaat u er maar eens goed voor zitten. De komende 24 minuten gaat Jim Rogers u namelijk van alles vertellen over de problemen in de eurozone, politici, bezuinigingen, schulden, Azië, olie en de toekomst van kinderen. De wereldwijde problemen zullen volgens Rogers verder escaleren in 2013 en 2014. Bekijk ook een eerdere video van Jim Rogers: Vergeet 2012, richt je op 2013; de nieuwste video vindt u hier : http://biflatie.nl/video/29557-jim-rogers-2012-is-pas-het-begin Bent u het eens met Jim Lees verder »
mei 072012
 
Ronald Hendrickx schrijft actuele en financiële artikels voor Belgische en Nederlandse sites. Tevens is hij auteur van de Fininfo-be. Op fininfoblog.wordpress.comleest u dagelijks artikels over uw koopkracht, goud, de crisis en artikels die 'The big picture' laten zien. Wekelijks is er een eigenzinnige 'Kijk op de week'.  "6 eeuwen geleden was Nanjing het centrum van de wereld. Van Londen, Parijs of New York was nog geen spraken. De Ming Dynastie was verantwoordelijk voor 31 % van het globale Lees verder »
 Dollar, groeilanden  Reacties uitgeschakeld voor VAN OOST NAAR WEST EN…TERUG NAAR OOST…!
mei 012012
 
...is de koers van de USD.  En die beweegt zich al maanden in een wig die nu zijn eindpunt nadert.  Dat betekent meestal of fel omhoog of fel omlaag.  Ik denk dat het weleens - eindelijk - omlaag zal worden.  Niets verantwoordt immers een sterkere dollar, tenzij misschien een euro die er nog slechter aan toe is ? 't Is afwachten maar dan wel in spanning want het kan mijn grondstoffen - en derhalve die van mijn abonnees - maken of breken.  Wat zal het volgens U worden...?  Allstarcharts.com Lees verder »

Jim Grant leest de FED de les

 Gepubliceerd door om 8:53
apr 302012
 
In het Engelstalige stuk hieronder leest u welke speech Jim Grant bij de FED mocht houden. Zouden ze echt geluisterd hebben? Het lijkt me sterk. Hij heeft lopen vloeken in de kerk. Ze zullen het zeker niet leuk gevonden hebben. We kunnen alleen maar hopen dat er een heeeel klein beetje van is blijven hangen. The Federal Reserve Bank of New York has invited some of its public critics to visit the bank to unburden themselves of their criticisms. On March 12, it was Jim Grant's turn. The text of Lees verder »
 Dollar, Economie  Reacties uitgeschakeld voor Jim Grant leest de FED de les

THE END OF THE CHEAP ENERGY ECONOMY…

 Gepubliceerd door om 7:00
apr 302012
 
...is een interessante video die u op de homepage van www.goud-portal.nl vindt.  Hij komt van FutureMoneyTrends en erin wordt gesteld dat de olieprijs gevoelig zal stijgen om drie grote redenen : de dollar die aan waarde verliest en nog meer zal verliezen; de onrust in het Midden-Oosten met een mogelijke oorlog met Iran dat de Straat van Hormuz controleert, waardoor 20 % van alle olie ter wereld moet passeren; en het feit dat het steeds moeilijker en dus duurder wordt om nog olie te vinden en boven Lees verder »

DE OMSLAG, EERDER VROEGER DAN LATER…?

 Gepubliceerd door om 7:00
apr 122012
 
Aanzet tot de omslag door Robert Broncel  Hoewel we in onze regio gewend zijn geraakt aan het “schuld met schuld vergelden”, komen er intussen van buiten het euro- en dollardebiet signalen die duiden op een sterk toenemende afkeer van de verkrachting van de koopkracht van ’s werelds belangrijkste munten.  Lees verder op http://www.edelmetaal-info.nl/2012/04/aanzet-tot-de-omslag/.  Wanneer denkt u dat "de" omslag zal komen ? Ik kan er zelf geen tijdstip op kleven maar het zàl geschieden Lees verder »

BRIC LANDEN TEGEN DE USD…

 Gepubliceerd door om 7:00
apr 062012
 
De vijf grootste opkomende economieën hebben tijdens een 'emerging market summit' in New Delhi laten weten dat ze samen naar een alternatief zoeken voor de Amerikaanse dollar en de euro.  Lees verder op : http://biflatie.nl/artikelen/50-valuta/23939-brics-gaan-de-dollar-dumpen- Zullen hun plannen lukken denkt u en hoelang zal de USD het nog volhouden ? In de laatste pakweg twee jaar heeft die al 15 % van zijn koopkracht verloren... Lees verder »