Beursbox

Herverdeling van kapitaal

 Gepubliceerd door om 7:49
okt 222014
 
Een miljard dollar of euro in handen van één persoon houdt in feite in dat de wereld 999 miljonairs tekort schiet. Voor de economie zou het namelijk echt veel beter zijn als er 1.000 gezinnen miljonair zijn i.p.v. één miljardair. De huidige trend dat slechts enkele gelukkige ondernemers letterlijk de wereldmarkt naar zich toe trekken is zonder meer slecht voor de samenleving. De oprichters van Google, Amazon, Facebook, Microsoft, Apple, eBay, Berkshire Hathaway, Telmex, Oracle zijn in hun Lees verder »
 Economie  Reacties uitgeschakeld voor Herverdeling van kapitaal

WILT U BULLSHIT HOREN…?

 Gepubliceerd door om 7:00
sep 032012
 
Wel, hier volgt dan bullshit : De aanhoudend hoge werkloosheid in de VS is niet structureel maar te wijten aan de zwakke economische conjunctuur. Dat blijkt uit een studie die de Amerikaanse economen Edward Lazear en James Spletzer hebben voorgesteld op de conferentie van centraal bankiers in Jackson Hole.  Leest u hier verder of...neen laat maar... http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_economie/Hoge_werkloosheid_in_VS_niet_structureel.9236694-3151.art   Want UITERAARD is die werkloosheid Lees verder »

EXTRA STIMULI KOMEN ER AAN…

 Gepubliceerd door om 10:47
sep 012012
 
Tenminste als ik de woorden van Ben Bernanke gisteren goed begrepen heb.  Zal dit de ultieme QE worden op 13 september of...zullen er nog (moeten) volgen ? Met welke effecten dan ? Zoals ik het zie hebben die stimuli (lees : dollars bij verzinnen uit het niets) almaar minder effect.  Maar hoe ziet U dit ? Wij vernemen het graag... De Amerikaanse economie scoort onaanvaardbaar zwak. En bij de vorige twee appelflauwtes bleken volgens ons rondjes geldcreatie een probaat middel. Dus: zet u schrap Lees verder »

WAAROM OVERHEDEN LIEGEN OVER INFLATIE…

 Gepubliceerd door om 20:20
aug 292012
 
In de vorige posting hebben we kunnen lezen wat inflatie is: er is dan sprake van een snellere groei van de geldhoeveelheid t.o.v. de groei van de economie. Eerder hebben we ook al gezien in de video Money as debt dat geld ontstaat uit schuld. Voor wie de video nog niet heeft gezien, hier is de link:   http://nikolaos196.blogspot.nl/2012/08/hoe-geld-gecreeerd-wordt-geld-is-schuld.html   Nu we weten dat geld ontstaat uit schuld en dat de geldhoeveelheid harder groeit dan de economie - we hebben Lees verder »
 Economie  Reacties uitgeschakeld voor WAAROM OVERHEDEN LIEGEN OVER INFLATIE…

SCHULDEN ZOVER HET OOG REIKT…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 272012
 

Staten, deelstaten, provincies, gemeentes, kleine ondernemingen, huiseigenaren, families,… bijna iedereen over de hele Westerse wereld heeft zich in de schulden gewerkt. Europa staat momenteel in de schijnwerpers, maar de situatie is overal angstaanjagend.  Leest u hier verder : http://goudportal.nl/?itemstr=is-een-kwijtschelding-van-de-schulden-een-optie

DE OOSTENRIJKSE SCHOOL…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 222012
 
De beroemde uitspraak van Ludwig von Mises   De Oostenrijkse econoom Ludwig von Mises schreef in de vorige eeuw het meesterwerk Human Action. Een van de beroemdste uitspraken van Von Mises is de volgende : (leest u hier verder : http://nikolaos196.blogspot.nl/2012/08/de-beroemde-uitspraak-van-ludwig-von.html).  Bent u het eens met dit boekbeeld van de Oostenrijkse School of net niet ? Wij vernemen het graag... Lees verder »

INTERVIEW MET MARTIN ARMSTRONG…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 152012
 
Er is zopas een veelbelovend nieuw financieel blog gestart waar ik graag eens aandacht aan besteed : "Hieronder volgt de verkorte weergave van een interview met Armstrong op de Amerikaanse beleggingszender Financial Sense. Hierin geeft Armstrong aan hoe hij denkt dat de overheidsschulden crisis zich verder gaat ontwikkelen".  Lees verder op http://nikolaos196.blogspot.nl/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00-08:00&max-results=4 Ik mag niet verklappen Lees verder »