Beursbox

 Permalink  Gepubliceerd door om 8:00
okt 242017
 
Ik heb al lang niet naar het aandeel Arcelor Mittal gekeken. Niet zo heel lang geleden is de koers flink omhoog gegaan. We zien een flink herstel terwijl in de pers de berichten over het bedrijf helemaal zo gunstig niet zijn. Dit is nu zo’n typisch voorbeeld van een bedrijf dat negatief in de pers besproken wordt, terwijl het aandeel op dat moment een stijging laat zien van 18 naar 25,5. Een prachtig voorbeeld van een situatie waarbij je puur naar de TA moet kijken en niet naar de pers. Lees verder »
 Goud  Reacties uitgeschakeld voor
jul 172017
 
In augustus moet er een besluit genomen worden in de bitcoin community. De oude opzet is te klein en loopt vol, er moet worden overgestapt op een nieuwe methodiek en zoals zo vaak is men het er niet over eens hoe dat precies vorm moet krijgen. Nu dreigt bitcoin dus uiteen te vallen in twee munten met dezelfde naam, maar met een andere afwikkeling. Dat is niet goed en het brengt veel onrust in de markt. Mijn advies is dan ook om nu even van bitcoins af te blijven want het kan wel eens een volatiel Lees verder »
 Goud  Reacties uitgeschakeld voor Koop deze maand geen bitcoins meer (Tom Lassing)
jan 172017
 
Wie een bankrekening in het buitenland opent, komt al snel in aanraking met de nodige eisen die banken en financiële instellingen tegenwoordig moeten stellen. In de strijd tegen het terrorisme is het blijkbaar nodig dat we allemaal al onze gegevens aan iedere financiële instelling moeten verstrekken. Waanzin is het, maar de overheid is volkomen losgeslagen en daar kunnen we weinig tegen doen. Wie een bedrijfsrekening in het buitenland opent, moet ieder jaar een ‘proof of good’ Lees verder »
jan 172017
 
Als het gaat om alleen de buitenlandse goudrekening, dan heb ik de laatste tien jaar voornamelijk drie aanbieders in beeld gehad.Euro Pacific, die tegenwoordig een compleet pakket aanbied, maar die er vooral is voor de grotere vermogens. Ze zijn de duurste van alle aanbieders. BullionVault, die de minste faciliteiten biedt en die een Rothschild telg als grote aandeelhouder hebben en Goldmoney dat in feite Bitgold is, maar die namen het veel kleinere Goldmoney over en hebben nu ook de naam overgenomen. Wie Lees verder »
 Goud  Reacties uitgeschakeld voor Welke goudrekening is de beste (Tom Lassing)

Wolters Kluwer, weerstand bij 35

 Gepubliceerd door om 8:41
dec 062016
 
Er ligt in de koers grafiek bij de aandelen Wolters Kluwer net onder de 35 een sterke weerstand. Er is rond de 32 wat steun, maar vooralsnog zie ik hier weinig interessants. Lees verder »
 Goud  Reacties uitgeschakeld voor Wolters Kluwer, weerstand bij 35
dec 012016
 
De trend van de dalende toppen is doorbroken, maar de top van 100 euro is dat niet. Onder de 105 vindt ik ASML niet interessant voor een long positie. Lees verder »
 Goud  Reacties uitgeschakeld voor ASML: top rond 100 nog niet doorbroken
dec 012016
 
Er komt een verkiezing aan in Italië. Het volk mag in een referendum kiezen voor of tegen een staatsrechtelijke aanpassing die door de zittende premier als extreem belangrijk wordt gezien. Zo belangrijk dat een “neen” voor hem reden is om op te stappen. Nieuwe verkiezingen zijn dan voorzien, tenzij er een ander al direct met een nieuwe regering kan komen. De vraag is of dít de reden gaat zijn dat Italië in een crisis komt, of dat de Italiaanse bankencrisis het land zo Lees verder »
 Goud  Reacties uitgeschakeld voor Italië, wat breekt het eerst? (Tom Lassing)

AEX, het gaat interessanter worden

 Gepubliceerd door om 7:55
sep 222015
 

Gisteren weer een herstel voor de AEX. Het gaat nu interessanter worden. De MA20 lijn is namelijk al wel positief gedraaid, maar de koers van de AEX is er nog onder te vinden. Hier kan wel eens een herstel aan zitten te komen. Het is nog te vroeg om er op te handelen.

aex22092015

 Goud  Reacties uitgeschakeld voor AEX, het gaat interessanter worden

Binckbank blijft dalen

 Gepubliceerd door om 8:40
jan 082015
 

Al een half jaar lang is de MA20 lijn in de koersgrafiek van het aandeel Binckbank in grote lijnen aan het dalen. In juli lag de MA20 lijn nog op 9,2 en nu is het 7,2. De koers ligt daar ondertussen nog altijd onder, dus de negatieve trend is nog niet voorbij.

binckbank08012015

Voorspel de goudprijs

 Gepubliceerd door om 9:52
dec 242014
 
Op het Beursbox forum is de pseudoniem GoldBubble iedere dag dat de goudprijs daalt actief om dat met veel bombarie te verkondigen, terwijl hij akelig stil is op het moment dat de goudkoers stijgt. Ik ken de persoon in kwestie niet, ik ken alleen het pseudoniem. Goldbubble is van mening dat hij de beste voorspeller van de goudprijs is en zijn visie is dan ook dat de goudprijs naar de $260 per ounce gaat. Niet op 24 december 2015 maar hij is wel van mening dat de goudprijs op die dag dichter bij Lees verder »