Beursbox

 Permalink  Gepubliceerd door om 8:00
okt 242017
 
Ik heb al lang niet naar het aandeel Arcelor Mittal gekeken. Niet zo heel lang geleden is de koers flink omhoog gegaan. We zien een flink herstel terwijl in de pers de berichten over het bedrijf helemaal zo gunstig niet zijn. Dit is nu zo’n typisch voorbeeld van een bedrijf dat negatief in de pers besproken wordt, terwijl het aandeel op dat moment een stijging laat zien van 18 naar 25,5. Een prachtig voorbeeld van een situatie waarbij je puur naar de TA moet kijken en niet naar de pers. Lees verder »
 zilver  Reacties uitgeschakeld voor

ASML: Geen moment om in te stappen

 Gepubliceerd door om 7:55
aug 102017
 

Hoewel de koerstrend bij het aandeel ASML opwaarts is, is de koers van ASML nog altijd net onder de top te vinden. Geen moment om in te stappen. Na de vorige analyse sprong de koers onverwachts hoger. Dat ging heel hard en er was helaas niet op te reageren.

 zilver  Reacties uitgeschakeld voor ASML: Geen moment om in te stappen

 Permalink  Gepubliceerd door om 7:40
sep 082014
 

Na de enorme stijging op donderdag, volgde vrijdag een kleine daling en een candle in de vorm van een Doji. Het zou niet onlogisch zijn als de stijging hier even tot rust kwam.
aex08092014

 zilver  Reacties uitgeschakeld voor

Koers Ordina weer iets teruggelopen

 Gepubliceerd door om 8:11
jun 032014
 

De koers van Ordina is de laatste weken weer iets teruggelopen. De omzet is iets toegenomen. Gisteren ging er ter waarde van 350.000 euro aan aandelen om.

ordina03062014

 zilver  Reacties uitgeschakeld voor Koers Ordina weer iets teruggelopen
jun 032014
 

Ondanks dat we de laatste 11 beursdagen een stijging bij ING Bank hebben gezien en de koers steeg van 9,5 naar 10,36, is de trend op een termijn van enkele maanden nog altijd neutraal. In wezen is de koers van ING Bank van onder aan het trendkanaal naar midden van het trendkanaal gegaan.

ing03062014

 zilver  Reacties uitgeschakeld voor ING Bank terug naar midden trendkanaal
jun 032014
 

Het zag er intraday goed uit voor de DAX, maar aan het slot was de koers toch lager dan bij de opening. Een zwarte candle was het gevolg. De slotkoers was hoger, maar overtuigen doet dit niet.

dax03062014

 zilver  Reacties uitgeschakeld voor DAX: nieuw record, maar overtuigen doet het niet

AEX: 4e Doji in 5 beursdagen

 Gepubliceerd door om 8:10
jun 032014
 

Voor de vierde keer in vijf beursdagen een Doji. Wel een hoger slot. Beleggers twijfelen, maar hebben de AEX wel op haar hoogste slotkoers in 2014 gebracht.

aex03062014

 zilver  Reacties uitgeschakeld voor AEX: 4e Doji in 5 beursdagen
sep 182013
 
Het mijnbedrijf Silvercorp constateerde dat de kwaliteit van de aangeleverde vrachtwagens met metaalhoudende gesteente bij de verwerkingsfabriek in China behoorlijk achteruit ging, terwijl de hoeveelheid die werd aangeleverd bleef toenemen. Door deze gang van zaken liep de kostprijs flink op.Waar de onderneming achter kwam, is dat ze de onderaannemers, te weten de Chinese vrachtwagenchauffeurs en hun werkgevers, betaalde naar vrachtwagenladingen die ze binnen brachten.Ze hadden nooit gedacht dat Lees verder »

Is zilver het antwoord?

 Gepubliceerd door om 9:40
jul 252013
 
Stel even, u heeft weinig vertrouwen in het geldsysteem en de politici en bankiers die deze Ponzifraude aan het besturen zijn. U wilt dus wat anders EN u bent van mening dat zilver u de beste kansen biedt. Hoe daar dan op in te spelen?Let wel, ik ga even uit van de hierboven gestelde uitgangspunten. U heeft de keuze tussen:- Fysiek zilver kopen- Papieren zilver kopen- Zilvermijn aandelen kopenAls u gaat voor fysiek zilver kopen, dan moet u zich afvragen of u dat zilver ook echt in huis wilt hebben, Lees verder »
 zilver  Reacties uitgeschakeld voor Is zilver het antwoord?

Grote vraag naar fysiek edelmetaal

 Gepubliceerd door om 7:41
apr 222013
 
Gezien de flinke daling in de goudprijs en zilverprijs sinds afgelopen vrijdag is de vraag naar fysiek edelmetaal enorm toegenomen. Het goud en zilver werd binnen enkele dagen zo'n 20% goedkoper doordat enorme hoeveelheden goud op papier werden verkocht. Naar schatting is alleen al in het weekend voor meer dan 1000 ton goud verkocht (meer dan 1/3 van de wereldwijde goudproductie op jaarbasis)Als gevolg van deze prijsdaling zijn spaarders en beleggers massaal ingestapt in goud en zilver. Bij edelmetaal Lees verder »