Beursbox

Erik Staal, de moderne “topbaas”

 Gepubliceerd door om 17:19
jun 152014
 
Door: Hans van Rossum. Erik Staal is naar mijn mening het perfecte voorbeeld va de moderne manager. Als je een broodje steelt bij de bakker als normale sterveling ga je de bak in, maar als je de firma waarvoor je werkt en ook de maatschappij voor miljoenen of zelfs miljarden oplicht door ongeoorloofd en onkundig handelen, en daarvoor dan ook nog jezelf miljoenen laat incasseren, dan ga je vrijuit, hoeft geen spijt te betuigen en niets terug te betalen. Hoe is dit fenomeen ontstaan van de Lees verder »
sep 182012
 
Dit lijkt me nu eens een interessant discussiepunt : Negen landen vragen de Europese Commissie formeel om het plan voor verplichte quota voor vrouwen in ondernemingsraden af te voeren. Londen hield de pen vast van een brief van die strekking aan eurocommissaris voor Justitie, Viviane Reding.  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Londen_mobiliseert_tegen_EU_quota_voor_vrouwen.9243559-3140.art   Het voorstel is (afkomstig van een vrouw) om zowel beursgenoteerde als overheidsbedrijven Lees verder »
 Maatschappelijk  Reacties uitgeschakeld voor POSITIEVE DISCRIMINATIE VOOR VROUWEN : GOED IDEE OF NIET…?

OCCUPY WALL STREET LEEFT…

 Gepubliceerd door om 9:20
sep 162012
 

Maandag bestaat Occupy Wall Street een jaar. Dat wil de protestbeweging ‘vieren’ door terug te keren naar de plek waar de wereldwijde Occupy-acties begonnen: Wall Street.  Leest u hier verder : http://fd.nl/economie-politiek/600562-1209/occupy-wall-street-wil-beurs-omsingelen?visited=true

Hebben zulke protestbewegingen nut of invloed volgens u…?

 Maatschappelijk  Reacties uitgeschakeld voor OCCUPY WALL STREET LEEFT…
sep 122012
 
Of het verhaal 100% klopt, wie zal het zeggen... Het verhaal geeft echter wel aan welke gevoeligheden er nog altijd heersen tussen Vlaanderen en Wallonië. Het gaat om het volgende: De gemiddelde Vlaming betaalde in 2003 een kleine 25 Euro aan verkeersboetes, de gemiddelde Waal amper 16 euro. En dan? Misschien zijn Vlamingen roekelozer in het verkeer dan de Walen ... Best mogelijk, maar we merken toch graag even op, dat flitspalen in Wallonië bijna even zeldzaam zijn als vis in de Zenne. 14 Lees verder »
sep 052012
 
De rijken meer belasten, altijd een populair thema.  Is het terecht, verstandig, onverstandig, doenbaar of niet, want veel vermogen kan makkelijk over de grenzen worden geparkeerd, en ook zitten er heel wat ondernemers tussen die tenslotte voor jobs zorgen ? Wij vernemen graag Uw mening...! De Britse vicepremier Nick Clegg stelt voor dat rijken in Groot-Brittannië tijdelijk extra worden belast om de economische crisis het hoofd te bieden.  Leest u hier het volledige verhaal : http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Britse_vicepremier_pleit_voor_rijkentaks.9235487-3140.art Lees verder »

WIJ VS. DE STAAT…

 Gepubliceerd door om 17:28
aug 272012
 
Nederlands gezin daagt bankensysteem uit. Deel II Visionair: Douwe op 27 augustus 2012 Er zijn inmiddels een aantal updates voor het artikel: Nederlands gezin daagt het bankensysteem uit.Meldpunt Hypotheekdrama Nederland Zo is er inmiddels een meldpunt hypotheekdrama opgericht op hypotheekdrama.nl waarop onder andere het volgende staat te lezen en duidelijk wordt dat de hypotheek problematiek in Nederland groot is: Het hypotheekdrama in Nederland Zoals algemeen bekend, ontstaat er momenteel Lees verder »
aug 272012
 
1984 van George Orwell wordt stilaaan realiteit.  Deze schrijver was zijn tijd inderdaad ver vooruit, helaas.  Werknemers worden niet meer vertrouwd, iedereen wordt als een potentiële dief beschouwd; elke vertrouwensrelatie is zoek aan het worden, het zal de spanningen en de stress, de confrontatie ook alleen maar opvoeren...  Hoe denkt U hier over ? De Privacycommissie heeft vorig jaar 520 aanvragen gekregen van werkgevers die camera's willen plaatsen op de werkvloer. Dat zijn er tien keer Lees verder »

AMERICA, NO MORE LAND OF THE FREE…

 Gepubliceerd door om 18:53
aug 222012
 
...schrijf ik nog vlug even voor ze MIJ komen weghalen uit mijn huis ! A former U.S. Marine who accused the government of lying about 9/11 and spoke of "The Revolution" on Facebookwas detained on Thursday night, reports Renee Nal of Gather. Read more: http://www.businessinsider.com/brandon-raub-marine-911-detained-2012-8#ixzz24IKdkdsK Lees verder »

WERKEN…TOT JE ER DOOD BIJ NEERVALT…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 202012
 
How about that ? Heeft u daar zin in ? Reken alvast niet op uw pensioen voor later en zelfs de "tweede peiler" zal er niet voor zorgen dat u dan nog rond komt...  Huiseigenaren : u zult uw woning moeten verkopen om er dan van te leven...  Beware ! "Sinds het ontstaan van de crises zien steeds meer als waanzinnig te bestempelen ideeën van politici en zogenaamde deskundigen, het levenslicht. De één heeft nog een betere oplossing dan de ander".  Leest u hier verder : http://biflatie.nl/artikelen/80-maatschappij/37209-doorwerken-tot-je-tachtigste Lees verder »
 Maatschappelijk  Reacties uitgeschakeld voor WERKEN…TOT JE ER DOOD BIJ NEERVALT…