Beursbox

Marktbeeld 13 juli 2018

 Gepubliceerd door om 17:52
jul 142018
 
– Heeft u na april dit jaar een paspoort aangevraagd, dan kan het zijn dat dit paspoort een fabricage fout bevat en dat kan aan de grens vervelend uitpakken. Kijk hier. https://pleinbest.nl/bericht/recent-nieuw-paspoort – Ondanks het vertrek van haar uit de gratie geraakte voorman Scott Pruitt heeft de EPA toch besloten tot het niet verhogen van het percentage bio-energie in Amerikaanse benzine. Een stap die vooral vanuit de agrarische sector enorm omarmd werd omdat het goed voor hun omzet is. Lees verder »
jul 142018
 
De Nederlandse overheid heeft al aangekondigd dat in 2020 de regelgeving rondom het salderen van zonnestroom gaat veranderen. De huidige regelgeving is te beperkend en weerhoudt veel particulieren en bedrijven er van om veel panelen te installeren. Wil Nederland aan de internationale duurzame energie afspraken voldoen, dan moet er behoorlijk meer duurzame energie geproduceerd gaan worden. Dit kan eigenlijk alleen maar als we meer gaan opwekken en meer lokaal gaan opslaan. Zaken die door de huidige Lees verder »

Gratis geld (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door om 17:52
jul 142018
 
De beste weg om de economie te ondersteunen, is het geven van gratis geld aan de bevolking. Die geeft het weer uit aan de ondernemers en die maken dan meer winst en betalen belastingen. Kortom, wil je de economie levendig houden, dan moet je er voor zorgen dat het volk geld genoeg heeft om uit te kunnen blijven geven. Als rijke inwoner kan je je neus wel ophalen voor gratis geld, maar het werkt als aanjager voor de economie dus wel. Dus waarom niet iedereen van 18+ maandelijks 800 euro geven? Of Lees verder »

Marktbeeld 12 juli 2018

 Gepubliceerd door om 17:52
jul 142018
 
– Gisteren helaas even problemen met de verzending van de nieuwsbrief. Bleek mogelijk te liggen aan een verlopen licentie. Zodra het was bijgewerkt werkte alles weer. – Heeft u een vijver en kost het u moeite deze zuiver te houden? Maak dan zelf geactiveerde EM en kleiballen! U leest hier hoe dat moet. – Trump heeft zich gisteren bij de NAVO in één klap ongeloofwaardig gemaakt door ineens over 4% te beginnen, daar waar is afgesproken dat de NAVO landen in 2024 op 2% zullen zitten. Ik ben Lees verder »
jul 142018
 
Volgens de theorie van Warren Buffett gaan indices op de lange termijn alleen maar omhoog. Dat is namelijk ‘ingebakken’ in het systeem. Immers komen alleen succesvolle bedrijven in de index en de minder succesvolle bedrijven gaan er uit. Iedereen begrijpt dat. In de crisis van 2008 was die kennis bij bankiers en veel beleggers even vergeten. Indices gingen omlaag en zelfs bankiers waren massaal van mening dat het de komend tijd gedaan was met de pret. We zouden minstens tien jaar van dalende Lees verder »

Marktbeeld 11 juli 2018

 Gepubliceerd door om 13:50
jul 112018
 
– Vandaag en morgen een gespannen NAVO top waarbij Trump veiligheid en handel wil combineren. Hij denkt dat ruzie maken met de bondgenoten en vriendjes worden met onbetrouwbare dictators de beste weg is. – Stakingen zorgen bij AkzoNobel voor verstoringen in het productieproces. Dit gaat zwaar geld kosten. De medewerkers eisen meet loon en een bijdrage van het bedrijf in de pensioenpot. – Een voormalige topbestuurder van Ballast Nedam is veroordeeld tot twee maanden celstraf vanwege witwassen. Lees verder »

Japanse candles analyse (Tom Lassing)

 Gepubliceerd door om 13:50
jul 112018
 
Het lezen van grafieken kan heel interessant zijn. Niet iedereen gelooft in de waarde, want het is technische analyse, maar of je er nu geloof aan hecht of niet, het biedt een zekere steun. Lees je de grafieken met behulp van de Japanse Candles weergave, dan is die steun maximaal, terwijl het kunnen lezen van de grafiek dankzij de Japanse Candles helemaal niet zo moeilijk is. Ik heb er al lang geleden een E-boekje over gemaakt. Ik geef dat E-boek gratis weg. Doe er uw voordeel mee: japansecandles.nl Lees verder »

Marktbeeld 10 juli 2018

 Gepubliceerd door om 13:50
jul 112018
 
– Tesla heeft haar auto’s in China met 20% in prijs verhoogd. Dit naar aanleiding van de importtarieven. Vorig jaar had Tesla een omzet van 2 miljard dollar in China. – In ieder zonnepaneel zit een beetje zilver. Naar verwachting zal de hoeveelheid zilver per paneel van de huidige 130 mg per paneel zakken naar 65 mg in 2028. Het lijkt niet veel, maar als je het x miljoen doet, tikt het aardig aan. Naar verwachting zal de industriële vraag naar zilver in 2030 op 238 miljoen ounces zilver liggen, Lees verder »

Wolters Kluwer: even afwachten

 Gepubliceerd door om 13:50
jul 112018
 
In mijn vorige analyse op het aandeel Wolters Kluwer gaf ik aan om winst te nemen. Dat was wekenlang een prima besluit geweest. Pas afgelopen vrijdag en gisteren is de koers weer doorgebroken. Toch zou ik nu nog niet long gaan en even wachten of de koers van 49,50 deze week opwaarts doorbroken gaan worden. Hoewel de trend opwaarts is, is de koers van het aandeel Wolters Kluwer bovenin het trendkanaal te vinden. Dat biedt dus niet snel extra ruimte. Even een correctie afwachten en dan eventueel instappen Lees verder »