Beursbox
sep 152014
 
Op 18 september mogen de Schotten naar de stembus om te stemmen over onafhankelijkheid en op 9 november doen de Catalanen hoogstwaarschijnlijk hetzelfde. Als we de peilingen mogen geloven zal er in Schotland geen meerderheid voor onafhankelijkheid uit de stembus komen, maar in Catalonië wel. Gewoonlijk moeit de politiek zich met de bedrijven, met toezichthouders en regelgeving. Nu bemoeien de bedrijven zich met de politiek. Zitten multinationals te wachten op nationalistische bewegingen die Lees verder »

Erik Staal, de moderne “topbaas”

 Gepubliceerd door om 17:19
jun 152014
 
Door: Hans van Rossum. Erik Staal is naar mijn mening het perfecte voorbeeld va de moderne manager. Als je een broodje steelt bij de bakker als normale sterveling ga je de bak in, maar als je de firma waarvoor je werkt en ook de maatschappij voor miljoenen of zelfs miljarden oplicht door ongeoorloofd en onkundig handelen, en daarvoor dan ook nog jezelf miljoenen laat incasseren, dan ga je vrijuit, hoeft geen spijt te betuigen en niets terug te betalen. Hoe is dit fenomeen ontstaan van de Lees verder »

Afscheid video Ron Paul

 Gepubliceerd door om 15:31
nov 152012
 

Gisteren heeft Ron Paul mogelijk zijn laatste speech in het congres gegeven.

 Politiek  Reacties uitgeschakeld voor Afscheid video Ron Paul

Ik ben moe

 Gepubliceerd door om 10:10
nov 092012
 
Ontvangen bericht Ik ben 77 jaar. Behalve een korte periode in de 50er jaren toen ik marinier was, heb ik hard gewerkt sinds mijn 16de. Behalve op enkele momenten van serieuze gezondheidsproblemen na heb ik 50 tot 60 uren per week gewerkt en mij in 40 jaar geen dag ziek gemeld. Ik verdiende redelijk geld, maar had mijn baan of mijn salaris niet geërfd en ik werkte om daar te komen waar ik vandaag ben. Als je de economie bekijkt, lijkt het geen goed idee te zijn, gepensioneerd te worden. Lees verder »
sep 212012
 
De auteur wenst voorlopig anoniem te blijven, hij (of zij ?) werkt onder het pseudoniem Hans-Peter.  De enkele stukken nog maar die op www.goudportal.nl staan, zijn alle doorwrocht, verhelderend, getuigend van grote kennis en inzicht en ook nog eens goed geschreven.  Petje af ! Sinds het verschijnen van de film Innocense Of Muslims zijn er demonstraties gaande in tenminste 30 landen. Waarom komt deze provocerende film nu juist op dit moment uit? En waarom wordt hierop zo heftig gereageerd? Leest Lees verder »

GEEN VRIJE MENINGSUITING IN RUSLAND..

 Gepubliceerd door om 9:48
aug 012012
 

Zopas ging het proces van start tegen de punkband Pussy Riot. Die bestormde in februari het altaar van de Christus Verlosserkathedraal in Moskou om er een ‘punkgebed’ te bidden tegen Russisch president Vladimir Poetin. ‘Heilige Moeder, Heilige Maagd, gooi Poetin eruit!’, klonk het van achter felgekleurde bivakmutsen, het handelsmerk van de groep.  Het kan de zangers 7 jaar cel kosten.  Kritiek op Mijnheer de President is blijkbaar verboden…

“HET IS VOOR UW GOED…!”

 Gepubliceerd door om 7:00
jun 062012
 
Michael Bloomberg, de burgemeester van New York, toverde vorige week een nieuw omstreden plan uit zijn hoed.  Lees verder op http://blogs.tijd.be/bigapple/2012/06/frisdrankverbod.html.  Na de sigaret nu ook de frisdrank, wat wordt het straks ? De volle boter ? Een pak friet ? Een cervela ? Ach, deze burgervader heeft het toch zoooo goed met de Amerikaan voor, het is echt ontroerend...  Verbieden, bestrijden ? Daarvoor moet je bij de overheid en de politiek zijn, zo blijkt.  Wel IK hé, IK bepaal Lees verder »

JIM ROGERS SPREEKT…

 Gepubliceerd door om 7:00
jun 032012
 
Gaat u er maar eens goed voor zitten. De komende 24 minuten gaat Jim Rogers u namelijk van alles vertellen over de problemen in de eurozone, politici, bezuinigingen, schulden, Azië, olie en de toekomst van kinderen. De wereldwijde problemen zullen volgens Rogers verder escaleren in 2013 en 2014. Bekijk ook een eerdere video van Jim Rogers: Vergeet 2012, richt je op 2013; de nieuwste video vindt u hier : http://biflatie.nl/video/29557-jim-rogers-2012-is-pas-het-begin Bent u het eens met Jim Lees verder »