Beursbox
sep 182014
 
Koers: $ 191,20 Advies: kopen Conclusie IBM ondersteunt de groei van de WPA (Winst Per Aandeel) door grootschalige inkoop eigen aandelen IBM streeft naar een dividendrendement van 2% of meer IBM lijkt bereid dit beleid nog jaren voort te zetten Kopen tot $ 200; verkopen $ 225 Aandeel is geschikt voor alle portefeuilles: defensief, gebalanceerd en offensief Een aandeel mag nooit zwaarder wegen dan 3%-5% van het totale gewicht van aandelen in een portefeuille IBM, Lees verder »
 Analyse, IT  Reacties uitgeschakeld voor IBM is op zoek naar het omslagpunt (ER Capital)
jul 252013
 

Uiteindelijk wist Arcelor Mittal na de vorige analyse toch weer boven de MA20 lijn te komen, maar er volgde geen doorbraak. De koers bevindt zich nu al sinds eind maart tussen de 8,5 en 10,4. We sloten gisteren op 9,77. 

 Analyse  Reacties uitgeschakeld voor Arcelor Mittal al lang in tradingrange

25/7 AEX weer hoger

 Gepubliceerd door om 9:40
jul 252013
 

En ook deze keer weer na een daling die volgde op de Doji tóch weer een stijging. De AEX staat fractioneel onder het hoogste punt van 2013. 

 Analyse  Reacties uitgeschakeld voor 25/7 AEX weer hoger

25/7 Dax gisteren weer gestegen

 Gepubliceerd door om 9:40
jul 252013
 

De DAX steeg gisteren weer, maar deze index is nog niet dichtbij een doorbreking van de hoogste stand van 2013. Daarvoor komt de index nog minstens 150 punten tekort. 

 Analyse  Reacties uitgeschakeld voor 25/7 Dax gisteren weer gestegen
jul 252013
 

Na mijn niet zo enthousiaste analyse op Ahold is de koers flink in herstel gegaan, maar er kwam geen opwaartse doorbreking. Ondertussen zijn we weer aan het dalen gegaan. Zowel RSI als Stochastic geven verkoopsignalen af. Onder de 13,1 ben en blijf ik niet enthousiast over Ahold.

 Analyse  Reacties uitgeschakeld voor Geen opwaartse doorbreking bij Ahold

Philips op weg omlaag

 Gepubliceerd door om 9:40
jul 252013
 

Ik zat er bij de vorige Philips analyse helemaal naast. De koers van Philips bleef niet lang onder de MA20 en steeg daarna fors. Tot einde vorige week. Vanaf dat moment verloren we weer. Zowel RSI als Stochastic heeft nu verkoopsignaal gegeven. Gisteren is de opwaartse gap weer gesloten, dus die biedt ook geen steun meer. 

 Analyse  Reacties uitgeschakeld voor Philips op weg omlaag

24/7: AEX omlaag na de Doji

 Gepubliceerd door om 9:40
jul 252013
 
Als je maar steeds hetzelfde blijft roepen, dan krijg je vanzelf een keer gelijk... Ik hoop dat u mijn AEX index analyses anders leest, maar 'eindelijk' is de beurs dan gisteren weer eens omlaag gegaan, nadat ik vorige week dat ook al dacht, maar we daarna ook weer gewoon verder omhoog gingen. Ook dat kan ons nu ook weer overkomen, maar na de Doji kwam in ieder geval een zwarte candle en een daling. Dát klopte in ieder geval dus wel. Lees verder »
 Analyse  Reacties uitgeschakeld voor 24/7: AEX omlaag na de Doji
jul 252013
 

Het herstel komt bij Fugro langzaam. Het is wel degelijk, met de laatste 4 beursdagen witte candles en steeds hogere koersen. Toch zou ik pas overwegen in te stappen als de koers boven de 45,6 sluit. Er ligt namelijk een stevige weerstand op dat punt.

 Analyse  Reacties uitgeschakeld voor Langzaam, maar degelijk herstel voor Fugro