Beursbox
sep 182014
 
Koers: $ 191,20 Advies: kopen Conclusie IBM ondersteunt de groei van de WPA (Winst Per Aandeel) door grootschalige inkoop eigen aandelen IBM streeft naar een dividendrendement van 2% of meer IBM lijkt bereid dit beleid nog jaren voort te zetten Kopen tot $ 200; verkopen $ 225 Aandeel is geschikt voor alle portefeuilles: defensief, gebalanceerd en offensief Een aandeel mag nooit zwaarder wegen dan 3%-5% van het totale gewicht van aandelen in een portefeuille IBM, Lees verder »
 Analyse, IT  Reacties uitgeschakeld voor IBM is op zoek naar het omslagpunt (ER Capital)

iPhone BS

 Gepubliceerd door om 13:33
sep 142012
 
Hoezo de iPhone5 is een hype? Jimmy Kimmel ging in Amerika de straat op om de nog niet beschikbare iPhone5 te laten zien. Hij vroeg langslopende personen om deze iPhone te vergelijken met de iPhone4. Punt was alleen, ook hij had deze nieuwe iPhone5 nog niet, want die komt pas over twee weken op de markt. Men was de iPhone4 aan het bekijken. De video duurt nog geen twee minuten, maar dan weet je echt wel genoeg over hoe stom mensen kunnen zijn.   Lees verder »

IS ER LEVEN NA FACEBOOK…?

 Gepubliceerd door om 15:31
sep 032012
 
Ik denk toch wel dat je de menselijke, technologische innovatie niet mag onderschatten, en daarvoor geef ik een pluim aan de VS (wiens burgers ik zeer welgezind ben, de overheid wat minder, hmhm).  Leest u volgend artikel eens en kom dan terug om uw mening te geven ja ? Sommigen beweren dat de nieuwe tech bubble uiteen zal spatten. Ik ben daar niet zo zeker van. Silicon Valley is springlevend, met innovatie, ondernemers en massa’s vers geld.  http://www.tijd.be/opinie/analyse/Facebook_is_maar_een_embryo_van_wat_ons_te_wachten_staat.9236371-2336.art?itm_campaign=floorteaser   "Facebook Lees verder »
aug 102012
 
Elektrische auto's zijn wereldwijd een flop. In de VS moeten Chinezen een door Washington fors gesteunde pionier in oplaadbatterijen stutten, in België zijn elektrische auto's goed voor een schamele 0,15 procent van de autoverkoop.  Leest u hier verder voor het hoe en waarom : http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_auto/Elektrische_auto_flopt.9218348-3100.art Een commentaar stelt zelfs : de electrische auto is dood ! Hoe denkt u hier over ? Toch meer en meer merken komen met dergelijke voertuigen; Lees verder »

DE CYBEROORLOG WOEDT…

 Gepubliceerd door om 7:00
mei 302012
 
...onopvallend, nu nog...  De Tijd : Beveiligingsexperts hebben in Iran en het Midden-Oosten een uiterst gesofisticeerd cyberwapen ontdekt. Volgens de experts is het stukje computercode al vijf jaar actief en is de kans groot dat een land achter het wapen zit.  Lees verder op http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_algemeen/Krachtig_cyberwapen_ontdekt.9198645-4002.art.  Met name Iran wordt hierdoor getroffen en mee geprovokeerd.  Mag en kan dit allemaal maar ? Wie controleert trouwens de Lees verder »
sep 232011
 
Voor wie goed Engels verstaat, een vergadering van de topmensen van de uitgever van beleggingsbrieven, Casey Research.  Must see, must hear.  Spijtig alleen dat het geluid danig stil is op deze video : We understand you may not have been able to attend during the initial broadcast, so we’ve posted a recording online – you can watch it here now: Lees verder »

HET EINDE VAN DE PC…?

 Gepubliceerd door om 14:04
aug 192011
 

Surft u ook al met een tablet of een smartphone ? Ook thuis of nog steeds aan die goeie ouwe vaste computer ? Zijn er dan zoveel voordelen aan verbonden ? Laat het ons aub weten…

 

VAREN OP UITSLUITEND ZONNE-ENERGIE…!

 Gepubliceerd door om 18:10
aug 162011
 

Ja dat is mogelijk, kijk hier maar eens : http://foto.tijd.be/Het_drijvende_zonnepanelenpark.824.foto.  Wat zal volgens u de energiebron van de toekomst blijken, zonne-energie misschien ? Want de zon is gratis en overal ? Ter voorbereiding op een einde voor fossiele brandstoffen zou er in het algemeen veel meer in geïnvesteerd moeten worden, vind ik.  Wij aanhoren u graag…

MENS VERSUS MACHINE…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 042011
 
In China weten ze de oplossing : de robot vervangt de arbeider, een ideetje uit Taiwan.  Ja, China is alweer "te duur" geworden... Hoe de producten voor het Westen zo goedkoop mogelijk te houden enfin, lees het zelf maar : http://blogs.tijd.be/tzine/2011/08/elektronicabouwer-neemt-robots-in-dienst.html?utm_source=picks&utm_medium=direct Lees verder »