Beursbox
sep 232011
 
Voor wie goed Engels verstaat, een vergadering van de topmensen van de uitgever van beleggingsbrieven, Casey Research.  Must see, must hear.  Spijtig alleen dat het geluid danig stil is op deze video : We understand you may not have been able to attend during the initial broadcast, so we’ve posted a recording online – you can watch it here now: Lees verder »
mei 182011
 
Eind vorig jaar wijdde ik een paar columns aan (beleggen in) de gezondheidszorg en farmacie. Ik toonde daarbij een niet erg bemoedigende koersgrafiek van pillenproducent Pfizer, maar gaf ook aan dat de sector Healthcare kansen biedt. Daarom is het nu tijd voor een iets vrolijkere grafiek. Wat die grafiek aantoont? Dat sectorbreed beleggen in gezondheidzorg en farmacie in de afgelopen jaren een fraai rendement kon opleveren. Om met de deur in huis te vallen: de i-Shares STOXX Europe 600 Healthcare Lees verder »

Spuiten, slikken en beleggen (deel II)

 Gepubliceerd door om 17:52
feb 132011
 
Toen ik een jaar of tien geleden kennis maakte met de professionele effectenwereld, hoorde ik de op ‘mijn’ afdeling werkzame beleggingsadviseurs hoog opgeven over de farmaceutische industrie. Niet zozeer omdat zij zelf baat hadden bij bepaalde medicatie, maar omdat zij van farmacie -of breder: healthcare- als beleggingssector hooggespannen verwachtingen hadden. Is deze sector anno 2011 voor beleggers nog interessant? Grafiek voor 16+ De grootste speler binnen de farmaceutische industrie is Lees verder »

Spuiten, slikken en beleggen (deel III)

 Gepubliceerd door om 17:57
jan 202011
 
In mijn vorige column wees ik op het probleem waar veel farmaceutische bedrijven momenteel mee worstelen: het aflopen van patenten. De vraag rijst, of grote medicijnproducenten als Pfizer, Sanofi-Aventis en GlaxoSmithKline hierdoor een donkere toekomst tegemoet gaan. Dat is niet per se het geval. Ook voor de farmaciegiganten kunnen de opkomende economieën namelijk als reddingsboei fungeren. Wat is het probleem voor partijen als Pfizer en Sanofi? Deze concerns hebben in het verleden heel veel Lees verder »

Spuiten, slikken en beleggen (deel I)

 Gepubliceerd door om 17:42
jan 062011
 
Afgelopen maand mocht ik, in de aanloop naar een tropische kerstvakantie, mij even melden bij de GGD om een prik te halen. Om precies te zijn: een vaccinatie tegen buiktyfus (een gezellige kwaal die je kunt oplopen via de Salmonellabacterie). En passant werd ik even voorgelicht over de gevaren van malaria. De tamelijk steriele statistieken over Nederlanders die tijdens of na hun tropische trip overlijden aan deze ziekte -we hebben het al gauw over een man of tien per jaar- werden opgefleurd met horrorachtige Lees verder »

INFLATIE IN CHINA…

 Gepubliceerd door om 7:00
nov 302010
 
Tom Lassing : Er zijn voedselrellen geweest in China... Maar daar hoorden we niets over. Tomaten zijn onbetaalbaar geworden in China en suiker staat voor consumenten op recordhoogte. In China is de inflatie nu voelbaar voor de consument. Voedsel is fors duurder geworden en hun geld wordt dus dag na dag minder waard. Het is echt niet voor niets dat steeds meer Chinezen hun Yuans willen omzetten in goud en zilver. Voor de Chinese overheid is het momenteel lastig manoeuvreren. Ze zien met lede ogen Lees verder »

Biotech rally

 Gepubliceerd door om 14:35
aug 172008
 
(Door Tom Zwollo) De Rally in Biotech aandelen is nog maar net begonnen(augustus 2008) Sinds 1983 hebben Biotech aandelen grote koers explosies afgewisseld met periodes van grote dalingen. De laatste jaren hebben de Biotech aandelen grosso modo niet zoveel gedaan. Na de klappen in de financiële aandelen en daarmee gepaard gaande slechte beursklimaat is er momenteel weer interesse voor de Biotech sector. Dit is mede het gevolg van het feit dat er een consolidatie slag is begonnen toen Lees verder »
 Bio tech  Reacties uitgeschakeld voor Biotech rally

KANSEN IN FARMA EN BIOTECH ?

 Gepubliceerd door om 10:33
jun 092008
 
Een paar maanden geleden las ik een column van Geert Noels, Hoofdeconoom van het Belgische beurshuis Petercam, getiteld : "Farma is ziek". De titel duidt de teneur aan van dat stuk : een en al pessimisme. Ontslagen alom en kostenbesparingen, dreigend verlies van patenten, dalende aandelenkoersen - noem maar op. Gelijk heeft hij maar...is het echt al kommer en kwel voor farma ? De ganse sector is volledig uit de gratie en dat is wereldwijd zo, om de redenen die in de column in kwestie aangehaald Lees verder »