Beursbox

IS ER LEVEN NA FACEBOOK…?

 Gepubliceerd door om 15:31
sep 032012
 
Ik denk toch wel dat je de menselijke, technologische innovatie niet mag onderschatten, en daarvoor geef ik een pluim aan de VS (wiens burgers ik zeer welgezind ben, de overheid wat minder, hmhm).  Leest u volgend artikel eens en kom dan terug om uw mening te geven ja ? Sommigen beweren dat de nieuwe tech bubble uiteen zal spatten. Ik ben daar niet zo zeker van. Silicon Valley is springlevend, met innovatie, ondernemers en massa’s vers geld.  http://www.tijd.be/opinie/analyse/Facebook_is_maar_een_embryo_van_wat_ons_te_wachten_staat.9236371-2336.art?itm_campaign=floorteaser   "Facebook Lees verder »
aug 102012
 
Elektrische auto's zijn wereldwijd een flop. In de VS moeten Chinezen een door Washington fors gesteunde pionier in oplaadbatterijen stutten, in België zijn elektrische auto's goed voor een schamele 0,15 procent van de autoverkoop.  Leest u hier verder voor het hoe en waarom : http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_auto/Elektrische_auto_flopt.9218348-3100.art Een commentaar stelt zelfs : de electrische auto is dood ! Hoe denkt u hier over ? Toch meer en meer merken komen met dergelijke voertuigen; Lees verder »

DE CYBEROORLOG WOEDT…

 Gepubliceerd door om 7:00
mei 302012
 
...onopvallend, nu nog...  De Tijd : Beveiligingsexperts hebben in Iran en het Midden-Oosten een uiterst gesofisticeerd cyberwapen ontdekt. Volgens de experts is het stukje computercode al vijf jaar actief en is de kans groot dat een land achter het wapen zit.  Lees verder op http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_algemeen/Krachtig_cyberwapen_ontdekt.9198645-4002.art.  Met name Iran wordt hierdoor getroffen en mee geprovokeerd.  Mag en kan dit allemaal maar ? Wie controleert trouwens de Lees verder »

HET EINDE VAN DE PC…?

 Gepubliceerd door om 14:04
aug 192011
 

Surft u ook al met een tablet of een smartphone ? Ook thuis of nog steeds aan die goeie ouwe vaste computer ? Zijn er dan zoveel voordelen aan verbonden ? Laat het ons aub weten…

 

VAREN OP UITSLUITEND ZONNE-ENERGIE…!

 Gepubliceerd door om 18:10
aug 162011
 

Ja dat is mogelijk, kijk hier maar eens : http://foto.tijd.be/Het_drijvende_zonnepanelenpark.824.foto.  Wat zal volgens u de energiebron van de toekomst blijken, zonne-energie misschien ? Want de zon is gratis en overal ? Ter voorbereiding op een einde voor fossiele brandstoffen zou er in het algemeen veel meer in geïnvesteerd moeten worden, vind ik.  Wij aanhoren u graag…

MENS VERSUS MACHINE…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 042011
 
In China weten ze de oplossing : de robot vervangt de arbeider, een ideetje uit Taiwan.  Ja, China is alweer "te duur" geworden... Hoe de producten voor het Westen zo goedkoop mogelijk te houden enfin, lees het zelf maar : http://blogs.tijd.be/tzine/2011/08/elektronicabouwer-neemt-robots-in-dienst.html?utm_source=picks&utm_medium=direct Lees verder »

ENERGY & CAPITAL…

 Gepubliceerd door om 7:00
nov 292010
 
...ziet vier energietrends voor de komende vele jaren, de details volgen dadelijk.  Ziet u die ook ? Electrische auto's, overnames, het gebruik van rare earth materialen en Peak Oil.  Ze hebben wat mij betreft zeker een punt maar wanneer de depressie die ik verwacht toeslaat - 2011, 2012 ten laatste - moet dit alles toch mee en fel naar beneden komen.  Mee eens of oneens ? Ik verneem het hier graag... 1. GE to Buy 25,000 Electric Vehicles We've only been saying the future of transportation Lees verder »
aug 262010
 
U leest het goed. Het nu zo succesvolle bedrijf Apple zit op een berg cash van 24 miljard dollars groot. Ook bij Apple realiseren ze zich wel dat het vrij link is om zoveel Amerikaanse dollars cash aan te houden. Het is dus vrij goed voorspelbaar dat Steve Jobs een fors deel van dat geld gaat gebruiken om iets nieuws te doen, maar in welke richting zal die volgende stap van Apple gezet gaan worden? Dan toch naar digitale TV? Gaat Apple binnenkort 'eindelijk' de missing link tussen de PC en Lees verder »