Beursbox

PENSIOENFRAUDE IN JAPAN…

 Gepubliceerd door om 13:51
feb 292012
 
Honderdduizenden Japanners lopen gevaar pensioen mis te lopen door een grootschalig beleggingsschandaal rond de Japanse firma AIJ Investment Advisors.   Lees verder op : http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/09/pensioen-honderdduizenden-japanners-in-gevaar.xml.  Kan zoiets hier ook gebeuren ? You bet en het zal niet het laatste dergelijk bericht zijn dat we lezen...  Vraag aan u : is ons pensioen(geld) veilig ? In Nederland alvast niet want die pensioenfondsen halen nauwelijks Lees verder »

EEN WRANGE TOEKOMST IN HET VERSCHIET…

 Gepubliceerd door om 7:00
feb 132012
 
Maarten Verheyen aan het woord ( http://www.macrotrends.be/?aff=beursbox ) : Denk je dat Griekenland problemen heeft? Dat is niets in vergelijking met de penibele situaties waarvan andere landen zijn teruggekomen. Dat is in een notendop de analyse van Nathan Lewis. "Japan was een wrak in 1949. Er waren vier jaren gepasseerd sinds het einde van de oorlog maar de economie was nog steeds stervende. De grotere steden, weggeveegd tijdens de oorlog, bleven in puin. Er reden slechts twee Lees verder »
dec 222011
 
Maarten Verheyen van : http://www.macrotrends.be/?aff=beursbox  aan het woord : (het is het laatste deel van zijn bericht dat me heeft doen schateren van plezier maar....eigenlijk is het in-triest hoor...) The greatest trader ever. Zo spreekt Kyle Bass over puts op Japanse obligaties. Ik ben hem gevolgd en kijk inmiddels aan tegen 70% verlies. Auch. Het idee is om in de trade te blijven zitten en de puts steeds door te rollen naar latere uitoefenmaanden. Heb mijn december puts vorige week Lees verder »

JAPAN : OPNIEUW DEFLATIE…

 Gepubliceerd door om 10:36
nov 252011
 
De Japanse economie zinkt weer weg in deflatie. Het nationale prijspeil zakt voor het eerst sinds juni en de trend in Tokio geeft aan dat de deflatoire trend versnelt. Een ramp voor de overheid, die bijna smeekt om een scheut inflatie om de reële schuldenberg af te toppen. Continuë prijsdalingen zetten de Japanner er alleen maar toe aan hun geld op te potten (foto: Reuters) Japan kampt weer met deflatie. In oktober daalde het nationale prijspeil jaar op jaar voor het eerst sinds juni, Lees verder »
 Japan  Reacties uitgeschakeld voor JAPAN : OPNIEUW DEFLATIE…

EEN MOOI CADEAU VOOR ONS ALLEMAAL…

 Gepubliceerd door om 20:48
jul 112011
 
Het wordt ons gebracht via de zeer nuttige site www.edelmetaal-info.nl; dank ! Over inflatie, geldhoeveelheid, economie, rente en dé crash... Speciale leestip Deze special in PDF-vorm wordt door Goldonomic aangeboden. Pittige leesstof, maar meer dan de moeite waard. We zeggen dan in goed Nederlands: MUST READ [Lees hier verder] Lees verder »
jun 062011
 

Wat gaat vandaag de beurzen beïnvloeden ? Over Japan, China, Saoedi-Arabië, goud en zoveel meer; interessant om lezen ! Wij vernemen van u graag wat de beurzen vandaag en de komende dagen gaan doen volgens u  : terug stijgen of…verder dalen, wat zal het worden…?

http://blogs.tijd.be/bbb/2011/03/nieuws-voor-de-belegger-in-zeven-punten-.html

HEROPBOUW JAPAN…

 Gepubliceerd door om 7:00
apr 232011
 

33 miljard euro voor heropbouw Japan

De Japanse regering heeft een noodbegroting van 4.000 miljard yen of 33 miljard euro goedgekeurd voor de eerste fase van de heropbouw van het land na de aardbeving en tsunami in maart.  Hoe ziet U dit ? Laat het ons vooral weten…

 

 Japan  Reacties uitgeschakeld voor HEROPBOUW JAPAN…

JACK HOOGLAND OVER JAPAN…

 Gepubliceerd door om 7:00
mrt 212011
 
Het is alles Japan wat de klok slaat. Deze week hebben we ons eens verdiept in wat de economische gevolgen van de Japanse ramp kunnen zijn. Hierover nadenken wordt echter zwaar bemoeilijkt door de onzekerheid over de kerncentrales. Het lijkt er echter op dat alles wat er nu gebeurt de grondstofprijzen (behalve die van uranium) op de lange termijn verder zal opdrijven. De Japanse wederopbouw zal enorm omvangrijk zijn en zal de vraag naar industriële grondstoffen doen verhogen. Daar komt Lees verder »
mrt 192011
 
En hij is niet de enige, zoals ik hier al publiceerde.  Zou er dan toch iets inzitten, wat denkt u ? En koopt u dan ook ? Laat het ons weten...  Maarten schrijft : Ik ben misschien negatief voor Japanse obligaties en de Yen maar dat wil niet zeggen dat ook Japanse aandelen te mijden zijn. De NIKKEI noteerde tegen de 40.000 punten eind jaren ‘80 maar werd in de voorbije twee decennia gedecimeerd door de aanhoudende deflatie. Zoals je weet, kende Japan een eigen vastgoedbubbel en het land Lees verder »