Beursbox

WIJ VS. DE STAAT…

 Gepubliceerd door om 17:28
aug 272012
 
Nederlands gezin daagt bankensysteem uit. Deel II Visionair: Douwe op 27 augustus 2012 Er zijn inmiddels een aantal updates voor het artikel: Nederlands gezin daagt het bankensysteem uit.Meldpunt Hypotheekdrama Nederland Zo is er inmiddels een meldpunt hypotheekdrama opgericht op hypotheekdrama.nl waarop onder andere het volgende staat te lezen en duidelijk wordt dat de hypotheek problematiek in Nederland groot is: Het hypotheekdrama in Nederland Zoals algemeen bekend, ontstaat er momenteel Lees verder »

SCHULDEN ZOVER HET OOG REIKT…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 272012
 

Staten, deelstaten, provincies, gemeentes, kleine ondernemingen, huiseigenaren, families,… bijna iedereen over de hele Westerse wereld heeft zich in de schulden gewerkt. Europa staat momenteel in de schijnwerpers, maar de situatie is overal angstaanjagend.  Leest u hier verder : http://goudportal.nl/?itemstr=is-een-kwijtschelding-van-de-schulden-een-optie

SCHULDEN, SCHULDEN, OVERAL SCHULDEN…

 Gepubliceerd door om 7:00
jul 252012
 
De Boston Consultancy Group heeft het doormodderen dood verklaard. Ons rest een pijnlijke afbouw van schulden. Rapport Boston Consultancy Group Leest u hier het artikel met de grafieken verder : http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/29/drastische-oplossingen-voor-afbouw-schulden.xml Ziet u een uitweg ? Ik denk dat de bewindvoerders - die echt geen uitweg meer zien - hier wel een aardige duit voor over zouden hebben...! Lees verder »
 banken, Euroland  Reacties uitgeschakeld voor SCHULDEN, SCHULDEN, OVERAL SCHULDEN…

ALS BANKEN IN PANIEK RAKEN…

 Gepubliceerd door om 14:39
jul 162012
 
Geschreven door Jack Hoogland  In Spanje staan banken op omvallen. Hoe meer spaarders hun geld van hun rekening willen halen, hoe nijpender hun situatie wordt. En als banken in paniek raken, dan gaan ze rare dingen doen. Bijvoorbeeld het geld van ouderen voor tien jaar vast zetten, zonder dat die ouderen daarvoor toestemming hebben gegeven. Banken zeggen nu glashard NEEN als ouderen hun spaargeld willen opnemen. De Spanjaard hield dit een jaar geleden nog voor onmogelijk. Net zoals de Nederlander Lees verder »

WIE GEEN GELD HEEFT EIST GELD VAN…

 Gepubliceerd door om 12:41
jun 292012
 
...WIE HET OOK NIET HEEFT ! Dit is de commedia dell' arte in Europa, welkom.  "Op de eerste de beste dag is de Eurotop over de financiële crisis ontaard in een bizarre, tragische klucht. Het is bijna niet voor te stellen, maar de landen die op dit moment het meeste hulp nodig hebben, Italië en Spanje, eisen dat in ruil voor het accepteren van die hulp..." - lees hier verder : http://xandernieuws.punt.nl/?id=661355&r=1&tbl_archief=& De volgende stap m.i. zal worden : Eurobonds. Tja, Lees verder »

ELA : GRIEKENLAND DRUKT EURO’S…!

 Gepubliceerd door om 13:48
jun 172012
 
"We weten ondertussen dat Griekse deposito's massaal leeggehaald worden. De banken zitten door hun cashvoorraad, maar toch komen ze tegemoet aan de kapitaalvlucht. Waar komt dat geld vandaan? Simpel. Het geld wordt als het ware verzonnen door de Griekse centrale bank. Ze doen hiervoor beroep op het ELA mechanisme: Emergency Liquidity Assistance".  Lees dit opmerkelijke stuk hier verder : http://beursprognoses.com/nieuws/3/algemeen/96/griekenland-print-massaal-veel-euro-s Lees verder »
 banken, Euroland  Reacties uitgeschakeld voor ELA : GRIEKENLAND DRUKT EURO’S…!

EUROPA TUSSEN HAMER EN AAMBEELD…

 Gepubliceerd door om 7:00
jun 122012
 
Onderstaand artikel somt de gigantische problemen heel mooi op.  Het komt uit de (gratis) dagelijkse nieuwsbrief waarop u kunt inschrijven via www.goudportal.nl (mijn vraag luidt : denkt u er ook zo over, ziet u nog ergens een lichtpuntje of gaan we met z'n allen naar het putje ?) : Met de Spaanse hulp, die officieel geen hulp is, wordt het volgende land aan het rijtje toegevoegd die Europa om geld komt vragen. Eigenlijk komt het er op neer dat de Duitsers weer diep in hun zakken moeten tasten. Lees verder »

ECB : TUSSEN HAMER EN AAMBEELD…

 Gepubliceerd door om 10:14
mei 222012
 
Maarten Verheyen ( http://www.macrotrends.be/?aff=beursbox ) is bijzonder pessimistisch over Europa  of...is hij net een realist ? Wij luisteren graag naar uw reacties... "In het verleden ontstonden bankruns alleen maar wanneer spaarders de solvabiliteit van hun bank in twijfel trokken. Vandaag speelt er echter een nieuwe dynamiek in de eurozone die bankruns in gang lijken te zetten. Als er nu openlijk gesproken wordt over een Griekse exit uit de eurozones dan weten spaarders bij Griekse Lees verder »

DE ECB ALS DRUGSDEALER…

 Gepubliceerd door om 11:17
mrt 042012
 
De beurzen zijn hoger nadat de ECB wederom de banken extreem veel geld heeft gegeven. Er is geen verplichting voor de banken om er iets speciaals mee te doen. De banken gaan dit geld dus gebruiken om de bonussen voor de managers te maximeren. Verrassing! Lees verder op http://beurz.com/de-ecb-blijft-de-drugverslaafde-drugs-verstrekken/?utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=4maart2012 Lees verder »

D-DAY OF BETER : LTRO-DAY…!

 Gepubliceerd door om 11:11
feb 292012
 
Maarten Verheyen ( http://www.macrotrends.be/?aff=beursbox ) aan het woord en zoals meestal zijn het weer : gezond verstand, kennis en inzicht die spreken : Vandaag weten we hoeveel geld de banken bij de ECB gaan halen tegen het spotgoedkope tarief van 1%. De markt loopt hier al een stuk op vooruit met stijgende koersen. Ga er maar vanuit dat een bedrag van ongeveer 500 miljard euro reeds in de koersen zit. Wordt het veel meer dan dat, verwacht je dan aan een verdere rally van de aandelenmarkten, Lees verder »