Beursbox

IJSLAND ALS GROTE VOORBEELD…

 Gepubliceerd door om 7:00
aug 042012
 
Fitch noemde de aanpak van IJsland, namelijk de bankiers in de gevangenis stoppen en de bevolking uit de crisis helpen een onorthodoxse methode. Beetje raar, maar ze hebben gelijk, want de rest van de landen in het Westen liet de bevolking stikken en hielp de frauderende banksters.  Klik hier voor een video verslag : http://beurz.com/onorthodoxse-aanpak-ijsland-werkte/.  Waarom IJsland wel en West-Europa en de States niet ? Wat denkt u hier over...? Lees verder »

IJSLAND ALS VOORBEELD…

 Gepubliceerd door om 7:00
jun 162012
 
De economie van Island is erin geslaagd om in het eerste kwartaal met 4,5 % te groeien. IJsland is een land dat jaren geleden door een enorme zware financiële crisis ging na het faillissement van Lehman Brothers. De banksector was vele malen groter dan het bbp (tot 10 x groter) en zat zwaar in de problemen. In plaats van de ene bank na de andere bank te redden zoals ze op het vaste land doen, hebben ze de banksector failliet laten gaan en de verantwoordelijken hun eigen rommel laten opruimen. Het Lees verder »

IN IJSLAND KAN WAT ELDERS NIET LUKT…

 Gepubliceerd door om 7:00
mrt 272012
 
Terwijl Europa en de Verenigde Staten er alles aan doen om hun enorme financiële instituties overeind te houden laten sommige landen zien hoe het anders kan. IJsland was misschien wel het beste voorbeeld van een land waarin financiële innovatie de overhand kreeg in het begin van de 21ste eeuw.  Lees verder op http://biflatie.nl/artikelen/34-economisch/23605-ijsland-een-andere-oplossing-voor-de-crisis. Lees verder »
 ijsland  Reacties uitgeschakeld voor IN IJSLAND KAN WAT ELDERS NIET LUKT…

CHINEES KOOPT STUKJE IJSLAND…

 Gepubliceerd door om 12:37
aug 302011
 

Waren het twintig jaar geleden de Japanners die overal alles opkochten en zich inkochten (we weten ondertussen hoe het “Japanse mirakel” afgelopen is), dan zijn het nu de Chinezen.  Daaraan ook zie je duidelijk hoe de economische en financiële macht verschoven is op die toch korte tijd.  Heeft deze Chinees nobele bedoelingen en is het daarom verantwoord om de koop door te laten gaan of zegt u eerder : dit mag absoluut niét gebeuren ? Wij vernemen het als altijd graag…

 ijsland  Reacties uitgeschakeld voor CHINEES KOOPT STUKJE IJSLAND…

Nieuw referendum IceSave deal

 Gepubliceerd door om 8:41
feb 222011
 
De president van IJsland heeft na het akkoord dat in het parlement gesloten is toch weer geweigerd het besluit te tekenen. Hij wil wederom dat de bevolking zich er over uitspreekt. De kans dat het volk 'voor' de deal is, is vrijwel nihil. De boosheid over het gedrag van de bankiers is nog altijd groot en niemand wil betalen voor de fouten van de frauderende bankiers. Dat is echter wel waar de politici nu meer akkoord zijn. Wat denk ik daarvan? Ik denk dat hier een spel gespeeld wordt. IJsland Lees verder »

IJslandse geeft mannen de bibbers

 Gepubliceerd door om 19:29
dec 222010
 
Onlangs was de IJslandse Halla Tomasdottir (de naam opschrijven is een stuk eenvoudiger dan uitspreken) te gast als spreker op een conferentie van non profit organisatie TED. Tomasdottir is werkzaam in de financiële sector van IJsland. Niet echt een visitekaartje, zou je zeggen, na het ineenstorten van banken zoals Icesave en de totale crash van het IJslandse financiële systeem. Maar Halla Tomasdottir is een vrouw. En dat maakt -volgens haar- veel uit. Tomasdottir richtte in 2007 samen met Lees verder »

DNB in discussie

 Gepubliceerd door om 8:07
okt 072010
 
Op 12 oktober gaat De Nederlandsche Bank (DNB) samen met Social Venture Network (SVN) een discussie houden over de toekomstige DNB taken. De DNB is zich namelijk bewust van haar tekortkomingen en de fouten die ze de afgelopen jaren gemaakt heeft. Anders gezegd, ze is tegen de grenzen van haar toezichts mogelijkheden binnen de huidige wet aangelopen en zoekt nu naar maatschappelijk draagvlak om die grenzen die de wet biedt te verleggen. Dit blijkt naar mijn idee al uit de drie dilemma's die DNB Lees verder »